Új hozzászólás Aktív témák

  • őstag

    Nekem csak egy nagy kérdésem van a vallással kapcsolatban. Az USA-tól UK-ig, vagyis a fejlett, tehetős felvilágosult demokráciákban, miért kap olyan nagy hangsúlyt. Olyan képmutató mikor egyetemet végzett emberek imádkoznak , társadalmi rangtól függetlenül. A Bibliának vannak alapjai, de kb. annyira van valóságtartalma, mint a kor történelem hamisítók által lektorált tankönyveknek.
    A vallásnak millió szerepe volt, van, és kérdéses, hogy lesz-e - az emberiség szellemi fejlődésében. Tudomásul kell venni, hogy az evolúció, a természetes kiválasztás - egysejtűektől a csúcsragadozókig - az erőszakra épűl. De ez a tézis ráhúzható mindenre a mi 3D-os világunkban . A fizikától a kémián át a matematikára. Vagyis a fejlődés alapja az átalakulás, hadj ne hozzak példákat. UFO-k nincsenek, a tudást - ami hozott jót is rosszat - saját magunknak köszönhetjük. Igaz, idegen civilizációk - a nagy számok törvénye alapján - léteznek, és lehetnek sokkal fejlettebbek mint mi - nagy távolságokat tudnak megtenni térben és időben - pont a nagy aszámok törvénye miatt nem találnak ránk.
    Ezzel a kis kitérővel próbáltam vávilágítani arra a tényre, hogy emberfeletti képességekkel rendelkező emberek nincsenek, ami alapja a hitnek.
    Pedig a világ vallásai ezen alapulnak, és a csodálat előtti, feltétel nélküli engedelmességen. Amióta ember az ember, ez az erő - ami szelidséget hírdet, és erőszakot arat - formálta olyanná amilyen ma.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák