Új hozzászólás Aktív témák

  • őstag

    válasz vadászcsiga #40539 üzenetére

    Te meg nagyon naiv, vagy tájékozatlan. Rengeteg visszaélés történt 2010 óta, nem kétlem, hogy előtte is, de ez túlmegy minden határon. Rosszindulatúak az emberek? :D
    1. A trafik koncesszió eredeti kiírásában pár % árrés szerepelt, és semmi szeszes ital, stb. Állítólag a módosított 20%-os árréssel árulható dohánytermékek és járulékos, áruk lehetőségét már akkor tudták az arra érdemes vállalkozók. Ezt hívják kettős szerződésnek, ha nem érted nem baj. Vajon miért nem adják ki a koncepciós pályázatokat, sőt miért indítványozták, hogy a továbbiakban nincs rá szükség, meg kell semmisíteni. Vajon miért pont egy fideszes képviselő tálalt ki a pályázatok elbírálása kapcsán, amikor azt nézték, hogy fideszes-e a vállalkozó? Ehhez gyomor kell, és vastag bőr. Állítólag 50-150db trafik is jutott, egész véletlenül fidesz közeli pártpolitikus rokonaiknak. Állítolag egy trafik havonta hoz 6 milliót, de hihető, ha azt nézzük, hogy idáig 40.000 dohányárusító hely helyet lesz 4000. Az emberek olyan rosszindulatúak!
    A föld törvény pár ember kezébe adja a termőföldet, egész véletlenül ezek is fideszesek. Nem elég, hogy elveszik a paraszt kenyerét, de munkát sem a helyiek kapják. A hab a tortán, hogy ezek az emberek életükben nem láttak közelről traktort, 00 mezőgazdasági ismerettel. Persze lehet azt mondani, hogy majd alkalmaz agrár mérnököket, de akkor ez kommunizmus, ahol a pártitkár mondta meg mennyit eljen a malac, hogy teljesítsék az ötéves tervet.
    Gondolom azt hiszed, hogy jó úton haladunk, és minden rendben van a gazdasággal, a növekedéssel, szépek az adatok stb. Én azt mondom, hogy ha egy ember azt mondja, - főleg vezető - hogy nem azt kell nézni mit mond, hanem hogy mit csinál - az a szememben gerinctelen. Ha 1-10 év múlva itt aranyból lesz minden, akkor is kifordul a gyomrom az oda vezető úttól, és ha részt vennék benne, sosem tudnék tükörbe nézni. Persze ezt csak az ideologizált - nem érint engem a válság, lesz ami lesz - emberek nem veszik komolyan.
    Nem az Unio gyarmatosít, a támogatása nélkül már rég jegyre kapnánk a kenyeret, de az ellenségképek erősítik Orbán hatalmi pozícióját, és tudja, hogy nincs benne kockázat, mert tudatosan árnyékra vetődik. Szó volt róla, hogy a szankcionálják a kormányt, de nem tették, mert tudták, hogy azzal a magyarokat sújtanák. Hogyan? Ha megvonnak bármilyen támogatást, pénzbírságot szabnak ki, rögtön jönne a válasz, újabb adónem, amivel befoltoznák a költségvetési lyukat.
    Mindenki hazaáruló, aki a kormány intézkedéseit bírálja, lásd tavares jelentés. Bokros felszólalása.... Mondjuk Morvai kiállása a napnál is világosabbá tette, hogy a fidesz és a jobbik egy és ugyan az. Semmi kétség a 14-es koalícióra, talán még az sem kell, hogy szoruljon a hurok.
    Konklúzió
    A kormány törekvései helyesek - a talpig dilettáns mszp elherdált unios pénzeit próbálják visszaszerezni - csak a végrehajtás nemzetellenes. Saját hatalmi érdekeiket csomagolják nemzeti szalaggal átkötve, miközben az ország megmaradt potenciálját játsszák át a hithű szintén dilettáns szimpatizánsoknak. Igaz, jól hangzó szlogenekkel nyerik el a bizalmat - megmentjük a deviza hiteleseket, rezsicsökkentés stb. miközben drasztikusan nő a létminimum alatt élők száma, nő a munkanélküliség - persze nem úgy ahogy ők számolják - egyre többen menekülnek az országból, nyugdíjt mint intézményt a megszűnés fenyegeti, csökkenő gyerekvállalás, öregedő lakosság. Gyakorlatilag minden fontos stratégiai intézményt kisajátítottak, amivel befolyásolhatják az embereket, és a gazdaságot. Törvényeket hoznak, hogy legalizálják a törvénytelenségeiket. Lásd AB tiltó határozata ellenére véghezvitték jó pár ügyet úgy, hogy egy törvénymódosítással megfosztották az AB jogkörét az adott témával kapcsolatban. Olyan rosszindulatúak az emberek! A 2/3-ad felelősséggel jár, ami ebből a kormányból hiányzik. Az utóbbi 10 évben úgy tekintettem a fidesz prominens szereplőire, mint a végzős diákokra, akik kiszabadultak a nagybetűs életbe, és kamatoztatni akarják azt a dudást amit megszereztek, csak éppen a lehető legrosszabb kizsákmányoló oldalról. Sok éves ellenzéki tevékenységük nagyobb országromboló hatású volt, mint a gyengekezű kormányok összessége. Vajon most miért nem balhéznak fradi szurkoló az utcán? Mert nincs rá felkérés. Ez is csak a lakosság megfélemlítését szolgált - ahogy a békemenet is - hogy rontsa a közhangulatot a komcsi kormányzása alatt. A magyar inkább otthon döglik éhen mint hogy kiálljon az érdekeiért. Már most kijelentették, hogy a választásokra nem engednek be megfigyelőket. Vajon mi lesz ha nem a fidesz győz. Na az nem képzelhető el, és ez lesz az emberekben egy fordulópont. Persze van alternatívája a fidesznek? Nincs, mert nulla összetartás és szervezés jellemzi a másik oldalt. A probléma az, hogy a komoly ellenfeleket lejáratják ellehetetlenítik pénzért mindenre képes emberekkel, és ehhez elég egy 10 fős tömeg, az m1 már azt mutatja, hogy Bajnait tojással dobálták. :D Minden aljas eszközt bevetnek a rájuk veszélyes versenytársak ellehetetlenítésére. Ezt hívják karakter gyilkosságnak, amihez sokan - akik csak az m1-t nézik - tapsolnak, mert elvakítja őket az egyoldalú közpénzből finanszírozott közmédia, holott ők hozták a törvény a kiegyensúlyozott tájékoztatásról. Ehhez képest a retusálo botrány, ááá... de hagyjuk. Erről a kormányról nem lehet jót mondani, lábbal tapossa a kisembert. Még mielőtt félreértenéd, nekem nincsenek megélhetési problémáim, de tartom annyira értelmesnek magam, hogy megtalálja a tájékoztatáshoz szükséges platformot, és nem hagyom magam megvezetni. Korábban bemásoltam egy írást, aminek pont idevág egy része. Nagyon elgondolkodtató, ami arról szól, mikor kiket hogyan lehet megtéveszteni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák