Új hozzászólás Aktív témák

  • Totheground

    addikt

    válasz nofi #149682 üzenetére

    A tulorazas megesik (multkor az egyik kollega leirta, hogy "ma koran, 18:30 korul" le kell lepnie).
    Mindazonaltal a zsufoltsag es pezsges varosi legenda. Tokyo hatalmas (es nem csak a fold folott, hanem alatta is), eloszlik benne a tomeg. Persze, azokon a reszeken, ahol direkt az a lenyeg (Ginza, Shibuya, Shinjuku, Marunouchi, Roppongi, Yoyogi, Harajuku, etc) durva a nyuzsges, de a tobbi helyen meg brutalisan nyugis (es nem egyszer ezeket elered 3-5 perc setara a nyuzsgo helyektol). En pont ezt a kettosseget imadom benne. Ha tulporgok a munkaban, veszek egy kavet es lemegyek lazitani a kozeli szentely kertjebe, ahol csend es nyugalom van. Meg imadom latni a felhokarcolokat ugy, hogy kozben korulvesz egy park.
    Ez pl Shinjuku gyoen, alig par percre az egyik legdurvabb kozlekedesi csomoponttol ("The station itself has 36 platforms, including an underground arcade, above ground arcade and numerous hallways. There are well over 200 exits. Another 17 platforms (51 total) can be accessed through hallways to 5 directly connected stations without surfacing outside.")

    Egyebkent meg define "videk", mert az a legtobb esetben Kyoto/Osaka/Nikko/Hakona, ahol neha pont durvabb a pezsges, mint Tokyoban. Az igazan videkre meg turistakent ugysem fogsz menni. :)

    Egyebkent a tomegkozlekedes brutalisan komplex tud lenni, szerintem egyszer-ketszer mindenki hibazik es mashova kerul, mint tervezi. :DDD Egy rakat atszallasi lehetoseg, megosztott palyak, kulonbozo gyorsitott jaratok, etc. Ez pl a vonal, amivel reggelente jarok az uj helyrol. Erdemes elolvasni a Services reszt. Es ez messze nem a legdurvabb. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

Új hozzászólás Aktív témák