Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz kabelmania27 #15346 üzenetére

    Korábban a CA modul, és a SIGNAL 4645F tip. villámvédő előtt az eredeti felállásban Teletronik H2772 osztóval, az volt a helyzet, hogy ideát jó volt az STB-vel a kép odaát a tévénél pedig ha túlfeszültségvédő volt rajta szétesett. Megjegyzem, odaát mindig volt rajta túlfeszültségvédő (és ott annál a túlfeszültségvédős koaxvédelmes Belkin F9A823en2M-nél is szétesett a kép HD adásoknál illetve SD ATV-nél, amelyiknél egyébként, ideát sosem volt gond). A két STB jelerősségben nem igen tért el. Akkor gondoltam, az osztó hibájára is, az odaáti STB rendetlenkedésére, de megcserélve az STB-ket is, ugyanúgy előjött a dolog. Ha a túlfeszültségvédelmet leszedtem, akkor jó volt a kép, de drámaian nem változott az STB-nél a jelerősség. Aztán az osztó cserét megelőzte a CA modul, és immáron lehetővé vált megnéznem a tévében is a jelerősséget: Belkin F9A823en2M-rel mért eredmény eléggé lesújtó volt:

    Utána osztót cseréltem, de ez a DKTV értékeket illetően igazán megint nem jelentett változást, ráadásul a korábbi osztó van most fent közvetlenül a légkábelre kötve, és az váltotta a Technetix multimédiás aljazatot HPF-fel kiegészítve, és azóta fantasztikusan jó a kábelmodem jelszintje.

    Aztán megrendeltem a SIGNAL 4645F tip. villámvédő + HPF-85A Internet leválasztó szűrő-t, majd előbbit, felszereltem a lenti EKT-1002 CS osztó bemeneti ágára:

    Ami azóta is így van. Odaát a Belkin F9A823en2M-et váltotta egy koaxvédelmet nem nyújtó BelkinF9E400en1M, és a jelszint hirtelen siralmasból, fantasztikus lett:

    Aztán nem hagyott a dolog nyugodni, gondolván, hogy ideát is a túlfeszültségvédő okozza a jelgyengeséget az STB-nél, így átmenetileg kiiktattam az APC PH6VT3-GR koaxvédelmét, egyszerűen áthidaltam egy 8 éves koaxösszekötő kábellel. No és ekkor jött a felemás ízű meglepetés, mert egyfelől jó, hogy nem változott, mert a drága koaxvédelmes elosztót részlegesen sem kell mellőznöm, másfelől viszont enyhén értetlenül álltam a jelenség előtt, mert odaát ez a lépés meghozta a várt csodát, akkor ideát miért nem?! Ráadásul, ameddig két STB volt, ez az oldal volt az erősebb, tehát közben fordult a helyzet. A SIGNAL 4645F tip. villámvédő pedig érdemben szerencsére szintén nem ront a jelen, hiszen odaátra is azon keresztül érkezik a jel, és ott 100-as a minőség, és 78-as a jelerősség.

Új hozzászólás Aktív témák