Új hozzászólás Aktív témák

  • Roba

    tag

    Biztos nem mindenki profi itt a fórumban hozzám hasonlóan. Azért írok, hogy más kezdő ebbe a hibába ne essen, álmatlan éjszakája ne legyen. Az volt a gondom, terhelés közben (terhelés nélkül OK) a vcore feszültség jelentősen lecsökkent a bios-ban beállított értékhez képest.

    ScomComputer csak annyit írt, hogy növeljem az LLC értékét :R , (tudtam a vdroop ellen van, de nem sejtettem, hogy a "Recommend for OC" nem lesz megfelelő alap órajelen sem). A CB R23-as teszt, ami 100%-on terheli a processzort és a HWiNFO64, ami kiválóan ellenőrzi a hibákat, elengedhetetlen a jó bios beállításhoz. Auto-n vcore-t és CPU szorzót sosem szabad hagyni, mert a kelleténél több feszültséget kap processzor azért, hogy megpróbálja elérni a Turbo órajelet (10850K-nál 1-2 magon 5 - 5.2 Ghz).

    Asus lapban a túlhajtáshoz ajánlott Load Line Calibration a Level 4-es. Ami a processzor alapórajelen történő terhelése esetén sem kompenzálja kellően a terhelés közbeni feszültségesést (Vdroop). All core 4.8 Ghz, bios 1.25 V helyett (terhelés nélkül 1.243 V OK!) CB R23 100%-os terhelés közben lesett a pillanatnyi vcore 1.19 V-ra. BSoD könnyen lehet belőle.

    Az LLC Level 5-nél már csak 0.03-0.035 V vcore volt a hiány, de a Level 6 megoldotta a problémát. Stabilan tartja a bios-ban beállított értéket.

    Tehát ha a maximum vcore és a pillanatnyi (current) vcore között nagy különbség van, mint a mellékelt képen, akkor az LLC értékét növelni kell.

    Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.

Új hozzászólás Aktív témák