Új hozzászólás Aktív témák

  • pala2

    csendes tag

    válasz brekiisti #38514 üzenetére

    Köszi mindenkinek a véleményét!

    Részben megnyugodtam, részben nem.
    Megnyugodtam, mert engem igazán nem zavar. Meg lehet szokni, hogy van egy állandó alapzaj, egy idő után már fel sem tűnik, legtöbbször elnyomja a rádió. A melegedése, még így sem nagyobb, mint az előző gépemé, ami hasonló használat mellett, már-már kellemetlen volt.
    Valamit, valamiért alapon elfogadom, hogy a teljesítmény oltárán áldozni kell. Amiért vettem, hogy időnként (legtöbbször, akkor amikor sietni kell) ne akadozzon egy-egy művelet, azt megkaptam.
    Amiért nem nyugodtam meg, az az, hogy egy ilyen árkategóriában (presztízsben) lévő eszköztől elvátható, hogy minden flottul működjön, ne keljen kompromisszumokat kötni, még elméletben sem. Ha már van ilyen probléma, akkor hangolják úgy, hogy az ne jöhessen elő. Ez elfogadható lenne olyan esetben, amikor az ember maga "legózza" össze a konfigot, de ha már egy nagynevű cég összeállít valamit, akkor, gondolom én, az a hozzáadott érték, hogy finomhangolják a rendszert. És ezt (is) fizettetik meg az extra árban.
    Szóval, igazándiból, csak frusztrál, de nem zavar.

    Sokan, sokféle szempontból közelítik meg a T430-at, abban a "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy nem befolyásolnak a korábbi ThinkPad elvárások, mivel soha nem volt, és nem is használtam ilyen gépet.
    Ezen alapon szemlélve, nekem kimondottam tetszik a billentyűzete, szeretem használni (most, hogy kezdem megszokni a kiosztását), jól működik minden egyéb hardver eleme, amit igénybe veszek használat közben. Az optimus is jobb, mint a korábbi gépem SLI-je, ahol, ha kellett a teljesítmény, minden programból ki kellett lépni, átváltani, majd indítani a programot. Szerintem az összeszereléssel sincsenek problémák, nem zörög, nem köhög, kellemes a tapintása, jó vele dolgozni.

    De, az ördög nem alszik, ezért megnéztem a leírtak alapján a tesztet mégegyszer, hogy csak a CPU-t, vagy csak a GPU-t stresszelem. És tényleg, ha csak a CPU-t, akkor minden normális, max. 85C, ha csak a GPU-t, na akkor nekem még rosszabb lett az eredmény. Érdekes módon CPU-k 100-102C, Throttling 30-33%, ventilátor egekben. Na, ezt nem értettem, de úgy gondolom, hogy itt lehet valami "konstrukciós" hiba/tévút.

    Mindezek után, azért jelezni szeretném, hogy használhatóság tekintetében elégedett végfelhasználó vagyok, csak a konfort ézetem szenved némi csorbát. :)

    pala

Új hozzászólás Aktív témák