-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
-
buca84
őstag
válasz buvartacsko #34852 üzenetére
milyen rendes vagy! de ezért van a fórum, nem? kérdésekre kapj választ, segítséget...
-
Tim82
félisten
Ez nem túl jó hír. Akartam onnan mást is rendelni ajándékba.
Lefáradtunk OKJ--s infós képzés közben.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
válasz buca84 #34854 üzenetére
Anno én is kérdeztem ezt párszor Az eredmény sajnos lesújtó...vagy 15" nonwide panelben voltak ips-ek pl T60, vagy 12" wide&non-wide gépeknél, pl x61 tab, x200 tab, 12.5" wide pl x220, jelenleg x230. Más méretben nem. Szóval ha ips-t akarsz új hw-rel akkor 12"-on tudod összehozni. Egy x200 panel cserével elég jó gép, x200 tabokban nem túl erős a cpu, meg sokféle panellal szerelték őket.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dr. Akula
félisten
válasz buvartacsko #34847 üzenetére
X220-ból nekem is az van, de 230-ból még csak simát láttam (200 nit, ami nem IPS). A mysoftnál komolyabb árlistában is IPS-ként szerepel? Azoknak nem hiszek, minden típusnál ugyanaz a leírás, full kamu az egész.
-
Francia91
veterán
Ha a 8741-C4G típusú gépemre felteszem a 8741-CYJ moddolt BIOS-át, az gebasz? Csinál valami kárt benne?
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
válasz Francia91 #34861 üzenetére
Én leellenőrizném az alaplap FRU-ját mindkét típus esetén, de így a típusok összevetése alapján valószínűleg nem lesz gond.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
azbest
félisten
válasz Francia91 #34861 üzenetére
Hát nem tudom, a lenovo support oldalán beírva a te géped típusát 2.27 -es bios verziót ad ki, de a 8741-CYJ gépnél cask az 1.19-et. Valami kavarás van. Esetleg a fórumon ahol linkeltem tedd fel a pontos típust és linket a hozzá való biosra. Pedig nagyon hasonló gépek.
ThinkPad T60p (8741-CYJ)
T7600(2.33GHz), 2GB RAM, 120GB 5400rpm HD, 15.4in 1680x1050 LCD, 256MB ATI FireGL V5250, CDRW/DVDRW, 802.11abg wireless, Bluetooth/Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 6c Li-Ion batt, WinXP ProThinkPad T60p (8741-C4G)
T7600(2.33GHz), 1GB RAM, 100GB 7200rpm HD, 15.4in 1680x1050 LCD, 256MB ATI FireGL V5250, CDRW/DVDRW, Intel 802.11abg wireless, Bluetooth/Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 9c Li-Ion batt, WinXP Pro[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Francia91 #34865 üzenetére
A type szám ugyanaz, a hivatalos lenovo bios letöltő oldal kiadja. Csak az zavar kicsit hogy két félét is le lehet tölteni, a wide-ra van 1.19, a tied és az ővé is wide. Szal elvileg jó rá, csak az akksi méretében különbözik a két gép. DE garantálni nem tudom.
Más:
Jé, most látom, hogy a 14.1" T61-hez jött ki nemrég új bios 2.30-1.08 02 Apr 2012 . Na ez ugyan mit tud és van-e modbios már hozzá. Egyébként ez A Support, 4 éves géphez még jön ki frissítés.
"- Added support for the new Conexant audio chip."
bár ezt nem értem, talán újabb cserealaplapokon más hangchip lenne?[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz azbest #34866 üzenetére
Akkor az a biztos, ha az én BIOS-omból kiveszem a Whitelist-et, ugyanis találtam rá leírást a menetére, csak sosem tanultam angolt . Haverral lefordíttatom, aztán nekiállok. A BIOS-os fórumra írtam, de valami nem tetszett nekik, nem csinálták meg a BIOS-t...
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
őstag
válasz gaylord #34838 üzenetére
Én eBay-ről vettem amerikából. i7-tel, 8G rammal, FHD IPS képcsővel, szállítással Áfával együtt megállt 900 eurónál. Tettem bele még 8G ramot, SSD-t, 3G modemet és a bill-t kicseréltem magyarra. Így elleszek vele egy darabig.
Már majdnem vettem egy W510-et ugyanennyiért amikor ezt felrakták. Nézegetni kell sokat, és ki lehet fogni jó dolgokat, ha nem sürgős.
If it is not broken then don't fix it!
-
Chaser
legenda
Megjött a T500 ventim de nem pont olyan a tokja mint a T60-nak, konkrétan egyik oldalon nincsenek "karmok", így beesik a vázba a venti. Leszedhetőek a keretükről a ventik roncsolás nélkül hogy átcseréljem őket?
szerk: Az alul látható két pöcök nincs rajta a vázon.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz franc0 #34872 üzenetére
A T60-ba még ez az első alkatrész amit vettem Mondjuk nem félek attól hogy nem tudnám eladni, T500 ventiknél ahogy néztem nincs pöcök, csak T60-aknál. Hangtalan az biztos, kipróbáltam. Valami módja biztos van a cserének.
-
Francia91
veterán
A "LENOVO (IBM) Bioses, especially Thinkpad" fórumon az admin azt írja, hogy tökéletes a 8741-CYJ BIOS a C4G-hez, mindössze a lokalizációja változik a gépnek. Szabad az út, úgy néz ki...
-
azbest
félisten
válasz Chaser #34873 üzenetére
Azon a reszen gyarilag femes ragasztoszallag lenne? a t61 gepnel ket oldalanal ragasztva volt a hutohoz. Az ives reszen pedig a huton levo karmok tartottak meg. A ventit pedig csak a magnesesseg tartotta a tengelyen.
(#34875) buvartacsko
azert 4-5 eves gepeknel, tul a kiterjesztett garancian is, eredetileg xp es vista rendszerrel szallitva...
Nem varom el, hogy legyen lenovo driver. Valoszinuleg a win8 beepitett driverei, szinte mindent kezelnek belole... A win7 driverek pedig jo esellyel mennek 8 alatt is. mit ahogy win8 driverrel hasznalom az x3100 gpu-mat is (sajna opengl nem megy vele, de a flash video legalabb jo).[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz buvartacsko #34875 üzenetére
Az eddig látottak alapján valahogy nekem nem hiányoznak a W8 driverek
Másrészt amíg feldobtam a Consumer Preview-t úgy rémlik működött minden hardver a W7-es driverekkel, power manager is, system update viszont nem, de annyira nem mélyültem el benne, egy óránál tovább nem bírtam.
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
én azért jobban örülnék rendes windows 8 drivereknek. asus notiknál szoktam látni hogy még a vistás drivereket rakják fel a heteshez, elég gány megoldásnak érzem. egy business notinál ne ez legyen már.
-
Chaser
legenda
válasz azbest #34876 üzenetére
Nem. A hűtőváz síkjűból még két kis karom van a T60 hűtőnél ahogy a képen látszik, körben kis perem van amir a hűtőre támaszkodik, a másik hőcsöves oldal meg úgy van kialakítva, hogy arra fekszik fel a hűtő váza. Képeken látszik mire gondolok.
-
MrSealRD
veterán
válasz azbest #34876 üzenetére
Egy ilyen Win8 driver van? Van OSD alatta? Csak érdeklődöm.
Lehet felteszem, mert a párom gépén egyfolytában összeomlik a zIntel display driver...
Az OpenGL nem kell...Sima netezős hagyományos felhasználású gép...szóval se játék se CAD nem megy rajta, valami más használ OpenGL-t?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Chaser
legenda
Legalább újrapasztáztam a gépet, ennyi haszna máris volt. Meg kipróbáltam akku nélkül 65-ös töltővel a dokkot, működik úgyis.
-
Gondwana
addikt
Épp borogatom a s€ggem: pár napja nyüstölöm ezt a T520-at innen, az apróról, soha nem gondoltam volna, hogy majd egyszer látok elfogadható minőségű TN panelt. Jó, nem IPS, de azért arra nem számítottam, hogy lightroomra símán használható. 2GHz-n 1300 file/óra konvertálja azokat a képeket, amiket az X201 800 kép/óra darálja, az asztali E6350 meg 450 kép/óra.
Volt szerencsém egy elég fura X31-BIOSmeghülyülést látni: úgy döntött, hogy a ventillátora csak 65°C-on indul. (TPfanControl persze meggyógyította)
buvartacsko: ha letesztelték, működik, de nem fizettek külön még egy WHQL-ért én lexarom, hogy valami eredendően Vista vagy Win8 driver. Olyanokat már láttam, hogy van külön W7 meg Vista driver, de FC szerint No Differences Found.
Chaser: T60-am oda van, amíg meg nem jön a T520 helyére szánt X220, ezért rendesen összehasonlítani nem tudom, de a teljes W500 hűtő már otthon van, megnézem, hogy én hogyan moddolnám rá. Mondjuk, így elsőre úgy tűnik, mégse csak berakom a T60 hűtő helyére a csere folyamata, mert kábelvezetőket kell majd lefaragni és a chipseten lévő fémkocka lehet, hogy jóól ráfűt majd a billentyűzetre (ha egyáltalán befér alá csiszolás nékül).
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
azbest
félisten
válasz MrSealRD #34882 üzenetére
Korábban linkeltem [link], az utána következő hsz-ekben van még szó róla.
De win7 driverekkel is van osd, ahogy előbb írták [link], viszont volt olyan t61-em ami kezdetben fagyogatott. Akkor az volt a megoldás, hogy a lenovo vga drivere után frissítettemaz intel oldalán elérhető legfrissebbre. Nekem akkor fagyott, ha a power managerben lévő lenovo féle energiaprofilt használtam. A power source optimized módban amikor a hálózati töltőt kihúztam vagy bedugtam, akkor sokszor egy kis időre kikapcsolta a kijelzőt, gondolom üzemmódot váltott és ez rendszeresen fagyásba torkollott. De ahogy írtam a lenovo + intel legfrisebbre frissítés után megszűnt a fagyás.
Másrészt úgy tapasztaltam, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt ad a gép, ha nem ezeket a trükkös profilokat használom, hanem a sima windowsos "kiegyensúlyozott" módot, mert ilyenkor a proci terheléstől függően dinamikusan jár 800MHz és a max sebesség közt, míg a lenovo varázslatnál akku módban alacsonyan maradt. Annyival nem bírja tovább az akkuval, hogy a pörgős rendszerből engedjek.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Gondwana #34885 üzenetére
A két kis karom a különbség, valszeg T500 bordán van bemélyesdés hogy fogja a venti keretét, vagy valami más megoldás. Megkérdeztem a T60 gurut akit ismerek ő hogy rakta fel, de még nem jött válasz. T500 komplett hűtőt mondta hogy nem igen lehet összehozni, de csak venti cserénél nem mondott hasonlót, ő is ejtett ilyen cserét. Valszeg eladom a gépet, de szerettem volna kipróbálni estra silent kiadásban is
szerk: azbest: rmclock high performance mód nálam, AC üzemmódnál max órajel általában, akkunál 1500mhz környéke és nincs lassulás meg fagyás se.
Milyen szakértő lettél te?[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
(#34884) audi100td
(#34886) azbestBocs, rosszul kérdeztem. A win8 driverre vonatkozott a kérdés, hogy ha azt felteszem akkor működik e vagy sem.
Most van OSD. De nálam az eredeti Intellel nem volt. A win update ajánlottal meg igen. Most az van fent mert az Intel-es nagyon fagyott. Ez se valami stabil...
Igazából a folytonos fagyásokkal van problémám...ezért gondoltam, hogy rápróbálok a win8-as változatra.Kösz az infokat, meg a linket.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
azbest
félisten
válasz MrSealRD #34888 üzenetére
Igen, a win8-as driverrel is van osd. Képernyőfelbontás - speciális - on screen display fül alatt tudom is állítani. Tálcára ülő appja nincs.
Annó az első hozzászólásaim ebben a topicban pont erről szóltak: [link] Ott pontosabban leírtam az akkori tüneteket, hogy nálam milyen volt.
Hát... egy memória modul van a gépben? Esetleg linux live cd memteszt nem árthat, hátha hibázgat. Ha egy modul van, akkor nehezebb az ügy, de ha van még amit betehetsz mellé, esetleg egyszer egyikféleképp aztán modulok felcserélésével memteszt futtatást nézhetsz.
(#34887) Chaser:
mostanában egyre több speciális rang van, ez is egy ilyen: [link][ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Gondwana #34890 üzenetére
Arról csupa jót olvastam, pedig már az 1600x900-as is meglepően szép képet ad, elég jó betekintési szögekkel. A T520 nem tudom milyen, de a T510 korrekt módon össze van rakva, nem igen találtam rajta fogást, egy gondom van vele, hogy túl nagy nekem. Ennek fényében főleg meglepő, hogy a T410 milyen igénytelen, zörög rajta minden és a hűtés is elviselhetetlenül hangos, pontosabban idegesítő, magas frekvenciás a hangja. T420-ról is elég érdekes videókat láttam, ez azért durva: [link]
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
(#34891) azbest Nem a memória a gond. Sajnos minden esetben valamilyen grafikus eseménnyel párosul a dolog....tehát flash főleg...
Szerencsére nem csontra fagy...de majdnem...és ugye mindig összeesik a driver...
(Érdekes az én T61-em nvidia és soha nem csinálta...)
De kraftxld-nek pl nvidia-val csinálja rendszeresen.(#34892) audi100td Az nagyon durva...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
azbest
félisten
válasz MrSealRD #34893 üzenetére
Az integrált gpu a rendszermemóriából kap egy részt, így ha az hibás elképzelhetőek csúnya dolgok. Egyébként a youtube nem kockás vele nálad? A 11-es flashban letiltották a régi intel gpu-k hardveres gyorsítását (szoftveresen és csúnyán nagyít teljes képernyős youtube-on). Vagy még régebbi (10.3 vagy korábbi) flash van fenn? Azért tettem fel a win8 drivert, mert az újabb verziószáma miatt nincs letiltva a flash 11-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz azbest #34897 üzenetére
Megvannak a fájlok az eredeti BIOS-szal és a moddolt-tali is, viszont nem ISO, hanem mappában lévő fájlok. A kérdésem, hogyan tudok ebből egy bootolható BIOS frissítő lemezt csinálni? Mert simán kiírva nem bootol.
Szerk.: Bocs ha sokat kérdezek, de még ilyen szinten sosem foglalkoztam T60-nal (csak telepítés, alaplapcsere meg kisebb apróságok)
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
x200 panelcsere, szerelési segédlet.
-
lakisoft
veterán
Helló,
Létezik gyári T500-as 4 magos CPU-val szerelve? (Q9100 vagy Q9300)
Van-e értelme 45W-os CPU-t belerakni?Szerk: Közben találtam de ez már nem T sorozat. Lenovo ThinkPad W700ds
Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
- Árad -
Új hozzászólás Aktív témák
- Deel G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest