-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz mitulabattyi #35700 üzenetére
Cpuz-vel.
szerk: Rev is érdekes, volt még M0, az R0 jobb volt tuningnál és alulfeszben.
szerk: SL9400 órajelét ugyanezen a fesz-en tudja.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
gergo0007
tag
T400-as thinkpad d-sub-on keresztül ki tud "hajtani" 1920*1080-as felbontású külső monitort?
Van észlelhető képminőség-különbség dvi és d-sub között?Kösz
-
lapa
veterán
elvileg az sl minimuma vid 17, ami ha jól emlékszem 0,700v + 17 x 16mv. de gugli nagyon nem dobja ki ezt a formulát, és régen volt. jó lenne ha valaki megtalálná ez-e a vid formula.
ha a formula megvan, akkor meg a legjobb lenne nyers msr adatokat kiszedni és abból a videt kivenni.
emlékszem, sok programmal kapcsolatban írták hogy közvetetten értelmezi az adatokat, azaz kiírhat kisebb videt is, pedig közben a cpu ténylegesen nem azon fut. a fene se emlékszik melyik programok voltak ezek. de az, hogy a minimum feszt alul tudják egyesek múlni nekem eléggé fake-gyanús. nem akaratlagos fake nyilván.
-
Chaser
legenda
Minden sw ezt írja, persze lehet mind tévesen jelzi ki. De 1ébként teljesen reális. Asztali 45nm-es procik is simán karistolnak 2.5Ghz környékén 0.8-0.9V-on. Az viszont furcsa lene, ha az ulv nagyobb feszt kapna. Viszont ha azt jól olvassa ezt is jól kell, ugyanaz a család. Műszerrel ezt nem fogom kimérni. De akinek van mérjen egy 800mhz-es primeot, mit mond rá pwm. Terhelt érték reálisabb lesz mint idle. Ha idle 1V-on vagy 0.8V-on járatnám a cpu-t akkor is elhanyagolhatóan kicsi lenne a különbség. Terhelve viszont látszik.
-
BollaFeri
tag
Üdv! Miféle baja lehet a kis Thinkpad-nak, ha bekapcsolom, és nincs kép, csak háttérvilágítás a kijelzőn. De betölt a rendszer, mert beköszönt a windows hang is..
Aztán kikapcsolom, bekapcsolom, és hibátlan.. BIOS beállítás lehet?Esetleg BIOS frissítés? Érdemes? Mennyire rizikós?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz BollaFeri #35711 üzenetére
Ennek így első blikkre hw-es baja lesz. Talán inverter, de nem értek hozzá..
X200 - P8700, 5k4 rpm hdd, ccfl fényerő 0 szint, wifi off, w7 energiakímélő mód rmclock nélkül 5.88W
szerk: Megjegyzések
- ahogy észre vettem wifi kb semmit nem számított ha nem volt terhelve
- wifi usb egér stickje 2W-ot emel a fogyasztáson!
- nano pendrive kb 0.3W-ot
- a venti rpm-e már láthatóan számít, a mérés 1800 rpm körül volt, előtte 3000-en ment - nem tudom mért - akkor 6.5w-ot mért a pwm
- ha venti 0-n állna amit mondjuk meg tudok oldani és lesz ssd-m én is tudok prezentálni 5W alatti screent, de sajnos akkor se fog a gép 10-12 órát elmenni akkuról net alatt De a felét igen!
[ Szerkesztve ]
-
kiskekko
tag
Sziasztok! Mostanában a megszokottnál hangosabb a T400-am. Megnéztem a cpu ventit és teljesen tiszta. Teendő? Ja és nem kell drámai dologra gondolni csak eleinte hangja sem volt most meg hallom rendesen . Ubuntu 12.04-et használok.
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
Chaser
legenda
-
BollaFeri
tag
válasz Chaser #35712 üzenetére
Ha inverter lenne, akkor a háttérvilágítás épp nem lenne, de ennek van háttérvilágítása, csak kijelzőn nincs semmi.. Mintha átrakná HDMI-re, vagy VGA kimenetre a képet. Ha kikapcsolom, és újra be, akkor simán van kép. Párszor eljátszotta a napokban..
Most reseteltem a bios-t, kiváncsi leszek.. -
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Ibm t500-as vásárlásán töröm a fejem. Mire érdemes odafigyelnem? Esetleg van valami gyenge pontja? Azt olvastam, hogy legalább olyan jó mint a t400-as. (minőség és halkság)
Megbízható gépet szeretnék hosszú távra és az asszony t61-ese meggyőzően képviseli ezt, de kellene egy újabb típus is. -
Chaser
legenda
válasz BollaFeri #35720 üzenetére
Mondtam hogy nem vágom Háttérfény én abban a hitben voltam hogy a ccfl cső, inverter meg invertálja az lcd-t hogy látható képet adjon vagy mittudomén'
mitulabattyi: Érdekes, ez így olyan mint egy sl9600. Rmclock milyen üzemmódokat ír rá? Egyébként mivel E0, így valszeg a nagy E8400 kistestvére desktop frontról. Az enyém meg gyakorlatilag 1:1-ben egy E7200. FSB, cache, órajel, minden egyezik. No persze az 65W TDP-s, de ugyanilyen feszeket tudnak a jobbak mint a P8700, sőt 1-2 még ennél jobbat is.
5.6W-ot sikerült elérnem hogy kikapcsoltam 0-ra a ventit. Valamit viszont elállítottam, ha energiakímélő módba rakom a tálca nem megy át olyan halvány aero nélküli felületbe. De nem tudom hol állíthattam el
Sztem elég pwm screen van már, most már prime-mal kéne mérni, ahogy látható az én gépem is elhanyagolhatóan eszik többet idle x200s-nél...vagy lehet az a 4.7W-os ssd-vel volt, akkor meg nem is eszik többet.szerk: Amúgy sztem a tied is IDA-s Azért van benne 1 szorzóval több. Rmclock megmondja, de 99% azért több az órajeled. Max performance rmclock nélkül is bekapcsolja az IDA-t.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Erősen nem seekel, úgy egyből +2W. Be-bezizzen, valami biztos fut még hátul, talán explorer dolgozna, de az már sztem elhanyagolható. Nem tudom mennyi a standard de jobb ssd-vel tuti lemegy 5W alá ez is. Most kicsit tesztelgetem, ez az első napom hogy nincs más dolgom. Este majd mérek egy prime 95-öt 800mhz-en meg sl9400 órajelén.
750GB toshiba van benne, 2 v 3 tányéros, szóval biztos nem a legtakarékosabb fajta._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
brd
nagyúr
válasz franc0 #35696 üzenetére
Az rendben, hogy zseniális (C2D-nél is az ), de a gyártás minőségi szórása alapján szinte mindig le lehet menni a gyári feszültségek alá. Vagy talán i5/i3-nál minden egyes darabot kitesztel az Intel, az összes éppen kapható alaplapban, és úgy állítja be a feszültségeit...? Ill. 2 kattintással meg tudom mondani, hogy akkuról, vagy hálózatról működve max. meddig (hányas szorzóig konkrétan) kapcsoljon fel a CPU? Mert az RMClock ezeket is tudja.
The only real valuable thing is intuition.
-
Chaser
legenda
Bő ráhagyással számolnak, ami végül is érthető. Ha bios szinten túl kis feszt kap a cpu akkor azon csak cmosclr segít. Az sajnálatos, hogy c2d után senki nem foglalkozott külső sw-rel. Mondjuk nem lepne meg, ha az intel nyomása miatt lenne így. Csoda ulv-nek rajtam kívül azért elég sokan már régen se dőltek be. Most hogy nincs ilyen sw akinek kisebb fogyasztású cpu kell az tényleg kénytelen valami ulv-set nézni ha terhelve is sokat használja akkuról a gépet. Ma már desktopban se standard, hogy alul lehetne feszelni sandy óta. Asztaliba még vadásznom kellett olyan lapot is, ami 0.1V-ot enged, de a legtöbb egyáltalán nem tudja. Tuningért is felárat kérnek, downvoltage részt is elnyomják..evvan'.
-
S3cu
tag
Sziasztok, elképzelhető, hogy valamelyik gomb kombinációval ki lehet kapcsolni a tapipadot x121e-n? A pöcök működik, a tapi gombjai is működnek, de nem mozog az egér, vagy szoftveres gond lehet?
Előre is köszi
No Bass. No Fun.
-
veterán
azt meg lehet tudni valahogy hogy egy ilyen tipusszámnak N1T4YHV_TS mi a felszereltsége? Illetve mit jelent a TS?
-
S3cu
tag
-
buherka
addikt
audi100td...kollégának T500-am súlya.
Akku nélkül
2441 gAksival (6cellás gyári)
2755 gOkos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
Tim82
félisten
válasz Chaser #35736 üzenetére
Gyanúsan nincsen touchpad, úgyhogy ez valamelyik R szériás economy modell lesz. R60 és fölfelé a D-Sub kimenet már nem a jobb oldalon van. Tippre R50e vagy R51e tehát.
lapa: te látsz rajta touchpad-et? Látszania kellene valamennyinek (csak a sarkának), ha T4x, vagy nem economy R5x. Persze, lehet, hogy szar a screenshot, azért nem veszem ki. Barátnőm T42p-jénél látszana ilyen szögben.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #35722 üzenetére
A feszültséggel kapcsolatban elképzelhető, hogy bug-os a szoftver....
Nekem konkrét tapasztalat, hogy (igaz Merom magos t7500) CPU-Z sem mutat hiteles adatot, és az AIDA64 sem volt sokáig jó. Aztán írtam az AIDA topikba és javították...konkrétan hibásan jelenítette meg mind a szorzó mind a feszültség értékeket.
2.3.1900 van most nálam ennél már biztosan jó volt...
több programmal is néztem...és úgy láttam az RMClock jó értékeket mutatott...tehát ha feszelni nem is akar valaki, de megjeleníteni jó.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
more
tag
Sziasztok!
Mikor jön ki új modell? Lehet már valamit tudni róla? MI a tapasztalat ilyenkor mennyire megy le a régi modellek ára? -
Gondwana
addikt
válasz Chaser #35736 üzenetére
15" T4x, szerintem nem R5x, mert vékonyabb a perem az ODD felett, de ami nekem látványosabb, hogy a gép ki van kapcsolva! (Annyi fény nincs a jelenetben, hogy a zsanér meg a VGA dugasz csillogjon, de annyi van, hogy a power meg az akku ledet elnyomja? Illetve a képszél sincs rendben, a bezel széle hiányzik, ráadásul kerekített is a berámolt kép...
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Chaser
legenda
Köszi Elvileg elég új film. Jó hogy reklámozzák a TP-t.
sutszi: Nálam aida, cpuz, rmclock mind ugyanannyit mutat. Fesz/szorzó is rendben van mindnél. Csinálhatok arról is screent ha még mindig olyan hihetetlen dolgokat mondok.
szerk: Gondwana: Nincs kikapcsolva, érdekes hogy tényleg a képen nem világít led. A filmben igen.
[ Szerkesztve ]
-
ixtom
tag
válasz Gondwana #35741 üzenetére
Tim82-nek lesz igaza az R50e-vel. A fekete zsanérok és a touchpad hiánya valamint a fedlap szélénék törése alapján (a vastagabb rész jobb oldalt):
A felirat mosottsága miatt a típust inkább R50e-nek nézem, mint R51e-nek.
A kép utólag van rászerkesztve az biztos, szokásos filmes trükk.
[ Szerkesztve ]
-
S3cu
tag
-
fi:zi'k
nagyúr
Ha már ennyit volt téma mostanában ez az undervolting, akkor gondoltam én is megnézem.
Még csak most kezdtem neki és azon vagyok fenn akadva, hogy max fényerőn kisebb fogyasztást ír a Power Manager mint 0-án.
Illetve R500 C2D T6570 esetén a 60 °C load mennyire számít jó értéknek?96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Tim82
félisten
válasz Chaser #35743 üzenetére
Ja, ja, utánanéztem, látom, hogy 2011-es. Valamiféle ördögűzős áldokumentum-horror, ha jól vettem ki.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
- Mozilla Firefox
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- PlayStation 5
- Life is Strange: Double Exposure - Már játszható az alap kiadás is
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- DELL PRECISION 7550 Tervező, Gamer laptop
- Dell Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- Elitebook 850 G3 i5-6300u I 256GB SSD 8GB I 15,6" I Win10 I szép állapot
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP ProBook 4330s - Intel B810 I 4GB I 250GB I 13,3" I HDMI I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Radeon I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 5 (AMD R7 7745HX, RTX 4070 8GB 140W, 16GB DDR5, 1TB M.2 4.0, 16" 2560x1600 240Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest