-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
ha 65W-os a töltőd, úgy akku nélkül leszabályozza magát a T61. Nemtudom az milyen procival van, de az én T61-eseim 1200MHz-re lassították magukat, ha nem volt bennük az akku a 65W tápegységgel használva. Lehet azért hűvösebb. Ha 90W-os töltőről használod, akkor nem lassítja magát. Egyébként miért veszed ki az akkut?
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz buvartacsko #35878 üzenetére
Az Advanved CPU Settings részt ha kiválasztod, akkor a lap alján megjelenik egy CPU type selection rész. Ott a mobile rész ki van választva nálad?
Ha ez nincs beállítva akkor az lehet a gond.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
(#35843) rgeorge
(#35844) GondwanaKösz a tippeket. Számlás vételt keresek, vagyis felmérem a lehetőségeket egy lehetséges céges gépre...de a takforsys-nél már nincs. Az usanotebook-nál van most egy, de olyan mocsok drága minden náluk....mysoft-hoz viszonyítva legalábbis. Bár ott meg nincs ilyen konfig...na mindegy
A 30-as széria egyre kiábrándítóbb....[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
fungi
aktív tag
válasz azbest #35901 üzenetére
Köszi az infót. minden úgy van ahogy mondod, 65W a töltőm, igaz. 1200 mhz-et
ír akkut kivéve az Everest, egyébként T 8100 proci 2.1 Ghz.
Akkor tényleg ezért hűvösebb!
Akkut rossz szokásból veszem ki, lehet hogy nem kéne, ritkábban utazom hosszabb időre,
itthon meg akku nélkül megy. Régebbi gépem elég meleg volt, akkor szoktam rá.Kösz, J
-
azbest
félisten
Ha lemerülve gépen kívül tárolod, az többet árt mint használ. Be lehet állítani, hogy ne 96%-nál kezdjen tölteni, hanem a gép automatikusan hangolja ezt a használati szokásnak megfelelően, vagy kézzel is megadható mondjuk 60% is akár. Szerencsére ezeknél nem nagyon melegíti a gép az akkut. Szerintem ezesetben többet számít az gyártója, mint a használat.
-
Chaser
legenda
válasz azbest #35905 üzenetére
Abban igaza van, ha egy gép nagyon meleg ajánlatos kivenni az akkut. Meleg nem tesz jót az akkunak. Ha teljesen feltöltve elrakja valaki annak 3 hónap múlva is még bőven kell annyi kapacitást tudnia hogy ne sérüljön. Én nem szoktam kivenni csak nagyon ritkán.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
solaris7
tag
Sziasztok.
Van egy T61 15'4 1920x1200-as felbontású laposom, videó kártya nVIDIA Quadro NVS 140MAz lenne a kérdésem hogy ha külső monitorra tenném ki a képet az mennyibe terheli meg a videó kártyát?
A monitor az hasonló felbontású lenne,vagy 1920x1080Köszönöm a választ
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szerintetek megéri ez:
Lenovo ThinkPad X230i Tablet (34352PG), Intel Core i3-2370M (3M Cache, 2.40 GHz), 1x4GB DDR3-1600 RAM, 320GB/7200rpm HDD, Intel HD Graphics 4000, 12.5" HD (1366x768) Multitouch matt kijelző , ODD nélkül, Intel 6205 agn WiFi, WWAN előkészítés, ujjlenyomat olvasó, 4 in 1 kártyaolvasó, vPro, Windows 7 Professional 64 HUN/ENG C&L, 6 cellás akkumulátor, 3 év szervizAz átszámítva kb 250.000 Ft + ÁFÁ-t? (céges laptop lenne...)
-
-
lapa
veterán
válasz Tikakukac #35911 üzenetére
elvileg külső monitorral már nem veszi vissza az órajelet üresjáratban, ha ezt eddig megtette akkor melegebb és hangosabb lesz. legalábbis linuxon így működött az nv driver, gondolom winen is ez van. eszerint ha a gép esetleg érintett a gpu-hibában akkor hamarabb elhullik.
-
Tikakukac
titán
Az nagyon csudi dolog volna, legalábbis érdekes lenne mondjuk a másik notim, ami kikötött monitoron volna folyamatosan verné magát, mert egy dugaszt és kábelt kapott, amin ki kéne vinni a jelet.
Manuálisan lockolt órajelek, profilok és egyéb dolgok sem működnek?A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
vikcsi
senior tag
válasz azbest #35834 üzenetére
De az, hogy pontosak legyünk
Viszont a fólia szépen lehúzható... picit olyan, mintha nedvet eresztett volna a paszta, vagy valaki odaköpött volna egy picit, olyan nyálkás volt
Majd holnap lövök egy képet, mert előttem ezt még biztos nem szedte szét senki sem.ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
Gondwana
addikt
válasz vikcsi #35914 üzenetére
Volt olyan az első pàrezer T60-nàl, hogy kicisàjga rossz kiképzést kapott, nem volt a szerelési utasìtàsban, hogy a gap-padròl a vèdőfòliàt vegyék le a hűtő berakàsa előtt. Ezeken a gépeken rendszerint 10-15 fokkal is melegebb a GPU a CPUtòl. Utolsò gyàrtàsi dàtumot nem tudok, de 2006 az biztos.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
lapa
veterán
-
azbest
félisten
hát, ha az intel 1440 és 1920-as kijelzőkkel boldogul együtt, akkor az nvidiának is gyerekjáték Az igaz lehet, hogy magasabb órajelen járatja a gpu-t, legalábbis asztali ati kártyámnál is úgy van. Ott amikor kézzel leszabályoztam az órajelét, elkezdett szemetelni néha. Szóval kellhet neki a magasabb órajel, hogy etesse tartalommal a kijelzőket.
-
Tikakukac
titán
Fullon hajtani nem kéne neki akkor sem, spec. eseteket kivéve. De ezt a részt passzolom, egy darab fullHD felbontáshoz amire nekem kellenek a gépek elég mindkettő. Igaz, a 9600M GT-nek nem nagyon van gondja holmi böngészéssel alapjáraton sem
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
nagyúr
Na remek most már a VGA kábelre nem megy ki a jel a gépről. És tuti jó a kábel mert az R61-ről meg működik.
Lehet megadta magát a VGA kimenet a gépemen??Més que un club!
-
!Overdose!
őstag
Tud valaki eBay-nél gyorsabb forrást 9 cellás akksira T400-hoz?
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
lapa
veterán
válasz Napfénysüti #35921 üzenetére
ubuntu live usb.
-
nagyúr
-
lapa
veterán
válasz Napfénysüti #35924 üzenetére
mert kikarcolod usb-re, arról bootolsz és kiderül hogy az alatt műx-e. kiderül hogy szoft vagy hard error.
[ Szerkesztve ]
-
franc0
őstag
válasz Napfénysüti #35924 üzenetére
Ideje elkezdeni ismerkedni vele, életmentő lehet. Legutóbb például:
Kivételesen nem backupoltam már egy ideje egy fontos merevlemezem, persze hogy beszart.
Próbáltam rack-kel rádugni gépekre és visszanyerni az adatokat, teljesen esélytelenül. Több Win7-es és egy Win8-as gép is azonnal csontra fagyott, amint rájuk dugtam.Hazavittem és rádugtam a kis Ubuntus laptopomra (van egy régi notim csak ezért), mintha semmi baja se lett volna, mint kés a vajban... Egyszerűen elképesztő.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
nagyúr
-
meszi16
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy Thinkpad T60-nál hol lehet azt megnézni vagy honnan lehet megtudni hogy IPS kijelzős-e?
Köszönöm. -
Tim82
félisten
válasz meszi16 #35929 üzenetére
Minden olyan T60 vagy T60p, amelyik 4:3 képarányú, 15" átmérőjű és 1400*1050 (SXGA+) vagy 1600*1200 (UXGA+) képpontos felbontású képernyővel rendelkezik, IPS-es.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bads1
aktív tag
Lenovo (nem utángyártott) UB keretet szeretnék venni a T510-be, olyat ami teljesen kitölti a helyet. Hol tudnék venni jó áron? Tudom eBay de még sosem rendeltem onnan, esetleg beszerzésben tudna valaki segíteni?
-
kiskekko
tag
Sziasztok! Lehet nem ide tartozik de sehol nem válaszoltak a kérdésemre. Van valakinek közületek tapasztalata Thinkpad+Crunchbang 10 linuxal kapcsolatban?
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
kiskekko
tag
válasz buca84 #35938 üzenetére
Igen azt live-ba néztem én is. Nekem a trackpointhoz tartozó görgető gomb se működött liveban. Neked műkszik? Meg még annyi hogy magyar nyelvvel/billentyűzetkiosztással is van valami probléma. Te mit tapasztaltál ebből?
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
lapa
veterán
válasz buvartacsko #35927 üzenetére
már lapalinuxfóbiád van, ennek spec totál semmi köze a linuxhoz. ha lenne wines live, akkor azt mondtam volna.
-
Tikakukac
titán
válasz buvartacsko #35927 üzenetére
Évek óta így működik a gépjavítás nálam is. Livecd berak, ha nem csinálja akkor software, ha igen akkor hardware. Ez mellément
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
DanteHix
tag
Sziasztok!
A kovetkezo problemam lenne:
Adott egy t42-es gepezet. Bekapcsol, megjelenik az IBM logo, majd 4-5 mp elteltevel kikapcsol a gep. Nem lehet utana bekapcsolni, csak ha kiveszem az aksit.
Ha halozati tolto be van dugva, ugyanez a problema jelentkezik, hiaba mutatja a "toltes" jelet.
Sajnos nincs tapasztalatom az IBM gepekkel, de normalis, hogy aksi nelkul, csak halozati toltovel nem lehet bekapcsolni a gepet?
A kerdes az, hogy okozhatja-e ezt a jelenseget az, hogy az aksi teljesen halott?
Koszonom a segitseget.## 5.15 The Angels Have Gone ##
-
soldi3r
veterán
valakinek felesleges t40 bt kártyája?
E30 (oo=[][]=oo)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 4330s - Intel B810 I 4GB I 250GB I 13,3" I HDMI I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Radeon I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 5 (AMD R7 7745HX, RTX 4070 8GB 140W, 16GB DDR5, 1TB M.2 4.0, 16" 2560x1600 240Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest