-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Jah-jah, így lehet finomhangolni bármelyik üzemmódot rmclock nélkül is. Csak akkor fesz. szabályzás bukta. De jó tudni hogy így éppen szandikát is be lehet korlátozni ha máshogy nem is.
buvartacsko: Melyik verzió a sok közül? Mikor rákattantam az nagyon megmaradt, hogy vmelyik waacom+touch verzió - vagy több is - sokkal kajásabb az only waacom panelesnél.
audi100td: Netre elég a 800mhz. Flasht kikapcsoltam, csak yt-n van engedélyezve, többi levesbe. 720p is megy - thx SSE4.1&DXVA igp -, ennyi elég akkuról. Ha nem mondtam volna külön, ez az akkus mód. Mérni meg minimál értékhez jó. Hétköznapra sl9400 órajelet kapott hálózatról mint mondtam. Ha kell a kraft akkor majd durvulunk 2500-2660mhz-re Addig meg csend és békesség T400 halksági szintje megvan így.
3G modem üresben vajh' mennyi plusz fogyasztást generál?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz buvartacsko #35804 üzenetére
Akkor neked az a spéci glossy-antireflex bevonatos ccfl csodád van? Annak fogyasztása is rendben volt.
-
Chaser
legenda
válasz buvartacsko #35807 üzenetére
Na egy olyat mg kipróbálnék
Nézegetem x220t videokat, mindnél látszik hogy "hullámzik" a képernyő, mint régen a crt monitoroknál meg tv-nél volt, csak ott durvábban...nem véletlen fáj ledes kijelzőtől a szemem..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
buvartacsko
addikt
DDDDDDDDDDDDD képek + kommentek, legviccesebb hirdetés ever. ennyire szétbaszott gépet még nem láttam aprón. és még működik! nem semmi.
-
BoC1ka
senior tag
válasz buvartacsko #35811 üzenetére
És még mindig működik ki kéne rakni vitrinbe mit kinem bír a laptop
YNWA
-
Chaser
legenda
válasz buvartacsko #35810 üzenetére
Annak aki nincs képben mit mivel tud szabályozni mindenképp hasznos. Annak aki képben van az ulv egy feleslegesen drága dolog, homemade ugyanazt . akár jobbat - el tud érni. A core i megjelenésétől kezdve viszont valamennyire tényleg lesz jelentősége. Win séma feszt nem szabályoz, de gyanítom kb annyit kap köztes órajeleknek normál cpu mint azonos órajelen egy ulv ...szóval igazából ott se hoz villágmegváltást még terhelve sem a dolog.
Ez a hirdetés még mindig jó példa...
25W TDP-s athlon2. Olvasva a hsz-okat valaki leírta a frankót. Oli meg azt mekkora feszt kap a cpu. Egy "sima" athlon2 számomra nem érthetetlen okokból 1.4-1.45V-ot kap. Athlon2-ből is volt nálam egy zsákkal. Legjobbak 1.1V-on vitték a 3Ghz-et - úgy már egy freezer7 lehűtötte úgy, hogy csak a táp ventije szívta el róla a meleget , kb max 30-35W-ot ehetett úgy terhelve, nteljes gép prime alatt megállt konnektorból 55W-nál. Mikor még oli is közember volt ő is benne volt a témában sok más taggal akivel nézegettük a fogyasztást, nyilván nem véletlen nem törölte a "beszólós" hsz-t ő se, pedig modkerbe se kéne érte mennie Szerencsére amd-nél mai napig van lehetőség fesz.szabályzásra pl k10stat-tal BIOS nélkül is.
Azt a gépet nem nézem meg, még lehet besokkolnékszerk: BoC1ka: Nem feltétlen drágább, egy 2503-ért még ma is teljesen reális 15k, de van aki többért adja. Pár ezer ft-os használt FSP táp bőven megteszi egy egpu rendszerhez, vga-ból meg nincs megkötés méretben/fogyasztásban. Bár túl erőset értelmetlen venni a pciex1 miatt akár dokkba, akár a külső megoldásba.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz buvartacsko #35811 üzenetére
Nem, ez pl. sokkal viccesebb.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
lapa
veterán
válasz buvartacsko #35795 üzenetére
powercfg -energy kiadhat "öreg windowsos" dolgokat.
@Chaser: neked most akkor s van vagy sima? mert nem tudom követni. eddig p8600-ról beszéltél, most meg sl.
[ Szerkesztve ]
-
!Overdose!
őstag
Lecserélném a T60-at egy ATI-s, WWAN-os T400/T500-ra. Tud valaki jó vételt?
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
Tim82
félisten
válasz !Overdose! #35822 üzenetére
Ez, de új akku kell bele. (A hirdető ugyan nem írja, de legalább WWAN előkészítés biztosan van benne.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
BoC1ka
senior tag
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Szétkaptam a T60-at ma, procicsere miatt...
Chipset s vga hűtő ugye együtt van a cpu-val, viszont az első kettőnek ami van pasztája gyárilag a hűtőn, azon van fólia azt direkt hagyták rajta?? Nem melegedett eddig sem, főleg, hogy a kis ati-t csak netezgetésre használjuk, de azért kíváncsivá tett a dolog. Másnak is volt ilyen tapasztalata?ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
Tim82
félisten
válasz !Overdose! #35827 üzenetére
Az azért fura, mert a kijelző alján lévő LED-sorban ott van a WWAN-ikon a fotókon.
(Vagy a hirdető nem a konkrétan éppen hirdetett gépről tett be fényképeket a hirdetésbe.)
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz !Overdose! #35829 üzenetére
Ha ott a led akkor benne van az előkészítés.
-
!Overdose!
őstag
válasz buvartacsko #35830 üzenetére
És ha kijelzőt cseréltek?
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
Chaser
legenda
Mindig hallom Nincs erős seek hangja, csak maga a motor amit hallok. HDD led meg bevillan, de pl torrentnél se jobban mint mikor elvieg semmi nem futott. Majd ha lesz ssd-m mérek megint.
P8700, csak SL9400 órajelre lőttem be hétkőznapi használatra, úgy elég a ventinek terhelés alatt is 2k rpm venti. Csak a hdd üvölt ki a csendből.BoC1ka: 2GB vram FHD feletti felbontásnál erős cpu mellett valóban számít, persze ha ddr5. 1ébként max grafikai munkáknál.
Overdose: Vagy akár csk keretet, mint az első TP-mben.
-
mitulabattyi
aktív tag
Kipróbáltam az előbb a másik gépet a következőképpen:
Mivel a "tartaléknak" jelenleg nincs kijelzője, ezért mindkét gépet külső monitorral használtam.
Ugyanaz a 2x4GB memória, 4cellás akku, és intel SSD volt a gépekben (és persze ugyanaz a win7 prof. 64bit)
A jelenleg is használt x200s-nek 4.08W lett az alja, a kijelző nélkülinek pedig érdekes módon 5.89W![ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
cikk az új billentyűzet designról.
kedvcsináló:
Sometimes an outpouring of anger can reveal itself as a kind of profound love. I know it sounds strange but that’s been my conclusion after moderating your comments across Lenovo’s Facebook, Twitter, Google+ and YouTube pages over the past couple months. The source of the angst (as many of you know) is the recent design change to Lenovo’s famous, award-winning, ergonomically-renowned ThinkPad laptop keyboard. Nearly every negative comment I’ve read has been delivered with a sense of ferocious loyalty, a sense of love. You’re mad because you care. I respect that.
Here are two samples of what we've heard from you guys:
“Lenovo, have you lost your minds? Why did you do this? Did you do any research or testing or was this a whim? Have you messed up the classic ThinkPad typing experience?”
-
buvartacsko
addikt
válasz buvartacsko #35836 üzenetére
illetve a legfontosabb:
Q: Last question, and I deliver this one with a wink—are you getting rid of the TrackPoint?
A: No. We study how to keep improving TrackPoint, not how to remove it.
ezekszerint a pöcök egér még jó ideig velünk marad, emiatt nem kell majd aggódni.
-
veterán
terheléskor nálam is meg tud ugrani a hőmérséklet 90 fokig is akár, bár ha felpörög a hűtő, elég gyorsan lejjebb megy.
bár most 30-50% cpuhasználattal, megemelt aljú géppel bios által állítótt propellerrel 72 fokos a cpu. gondolom jöhetne egy újrakenés
ismerve önnön zsenialitásomat: ki az, aki ezt megcsinálja nekem bp-n, olcsón?
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
Tim82
félisten
válasz qnadam #35838 üzenetére
Hardware Maintenance Manual alapján te is meg tudod, de ha nagyon nem boldogulsz vele, szívesen segítek a hét második felében vagy augusztus elején.
-
Zomby8
tag
válasz buvartacsko #35836 üzenetére
Nehany abszolut szubjektiv komment az uj bill.-rol tobb hetes hasznalat utan (X230-on):
1. A bill. remek gepelesi lehetoseget biztosit, nagyon jo erzes gepelni rajta. Ki kell probalni!!! Ez egy-ket perc hasznalat utan kiderul, nem kell a bill-et "bejaratni". Nagyon finoman jar, tobb hely van a gombok kozott es igy kevesebb hibat gepel az ember.
2. A pocokeger nem valtozott, ugyanolyan jol lehet hasznalni mint regen.
3. A bill vilagitas jobb megoldas mint a Thinklight ha csak gepelni szeretne az ember. Egy kicsit idegesito, hogy ha csak ki/be akarja kapcsolni az ember akkor vegig kell zongorazni a bekapcs/erosebb feny/thinklight/kikapcs opciok kozott Fn+space-el; de jo minosegu es a fenye nem banto. Akinek meg a regi kell az megkapja a szokasos Thinklight-ot.
4. F gombok merete megszokhato, egy kis gyakorlat utan, nem annyira zavaro.
DE
2. Valahogy az egyes gombok minosege nem olyan mint regen. A "W" gomb 3 hetes hasznalat utan eltorott nalam es lejott. Vissza lehet pattintani, de gyakran leesik es hat egy elsorangu geptol ennel en tobbet vartam. Kulonosen bajos nalam mivel angolul gepelek igy gyakran hasznalom, igy kicsereltem a "print screen"-el amit nem hasznalok. Gyatra megoldas.
3. KIOSZTAS: Nehany dolog csak felcserelve lett igy azt mondom, hogy igazan azok zugolodnak akiknek sok berogzodesuk van, de ez nem azt jelenti, hogy az uj nem jo (hozzateszem, hogy T500-on gepelek napi nyolc oraban 4 eve, igy van sok berogzodesem). DE nehany dolog nagyon zavar: eltuntek a vissza/elore gombok a kurzor mellol! Na kerem en ezeket minden nap sokszor hasznaltam...Hova lettek? Mas: nincs hely az F gombok kozott!!! A regi bill-en szepen be voltak csoportositva igy konnyen meg lehetett talalni oket. Az ujon nagyon nezni kell hova nyul az ember=idegesito. Fn+play/pause forward/backward felkerul az F10-F12 sorba. Ezt most miert? Siman megmaradhatott volna a regi helyen, senkit nem zavart ott es a lehetoseg is meglett volna ra. A nagy Del bill-re valahogy sose tudok raszokni, mindig backspace-nek hiszem.
Vegszo: jo billentyuzet, island-style billentyuzetek kozott talan a legjobb. Talan egy leheletnyivel jobb mint az Apple Macbook Pro gepeken talalhato (ami egy jo bill). De en inkabb maradnek a regi mellett. A kiosztas nagyon zavaro tud lenni es valahogy nincs meg az az erzes, hogy ez a bill 10 evig is szolgalni fog kenyelmesen, nincs meg az a minosegi erzet (ehhez sokban hozzajarul a letort gomb).
Udv
-
MrSealRD
veterán
Szerintetek lehet még valahol kapni T520-at i7 QC-la és FHD-val? Már sehol nem találok. (Vagyis usanotebook-nál van, de azon kívül esetleg)
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
lapa
veterán
válasz mitulabattyi #35835 üzenetére
engem nem lepett meg, ez a "rendes" érték. én a teljesen tiszta előtelepített ugyanígy win7 pro 64-en néztem tegnap x25-m-mel és csontra ugyanazok az értékek. 0 fényen 6,2-6,3, panel nélkül 5,8 körül (ezt nem néztem komolyan). ez ugye sok embernek nagyon hasonló, +/- 0,2 w gondolom kiépítéstől függően.
pár dolog: előtelepített-e a win? ssd mindkettő? eredeti akksi? mit mond ha akksit cserélsz?
tegnap már a szemem kifolyt annyt kerestem, mert itt elvileg valami szar van a palacsintában az aspm körül. mint kiderült a lenovo bios bugos (vita megy ki és miért hibás), és az os-ek az aspm managementet emiatt kikapcsolják. a különbség elvileg nagyjából az a másfél watt, amiről jelen esetben szó van. ez a dolog 'bleeding edge", szóval nagyon új téma. nem sok tapasztalat van, meg beállítani sem egyszerű (grub telepítés kell hozzá, meg előtte exában kimolyolni az egyes aspm-képes pcie eszközöket). elvileg linuxon még így sem megy, mert az meg máshogy interpretálja a biost.
hálás lennék, ha a kisfogyasztásúról tudnál csinálni egy "powercfg -energy" -t. ez csak egy riportot csinál az energiafelhasználásról, nem változtat semmit. kíváncsi lennék itt is írja-e hogy "ASPM is disabled due to a known incompatibility..:". ez egyes riportok szerint mondjuk nem feltétlen az igazat mondja, de ennyit lehet tudni most.
[ Szerkesztve ]
-
-
buvartacsko
addikt
Power Policy: PCI Express ASPM is disabled (Plugged In)
The current power policy for PCI Express Active State Power Management (ASPM) is configured to Off.Power Policy: PCI Express ASPM is disabled (On Battery)
The current power policy for PCI Express Active State Power Management (ASPM) is configured to Off.x200 tablet l9300-as procival
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
-
buvartacsko
addikt
válasz buvartacsko #35848 üzenetére
mindenesetre a dátumokból én úgy látom hogy a kutya se foglalkozik ezzel... pedig nem lenne rossz... gondolom a lenovo nem fog kiadni biost ehhez.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
ha már linux és t61: gondolom már ismeritek ezt
akku kímélő kezelés:
apt-get install tp-smapi-dkms
sudo modprobe tp_smapisudo sh -c 'echo 84 > /sys/devices/platform/smapi/BAT0/start_charge_thresh'
Jópár dolgot lehet állítani a smapi-n keresztük, még csak ismerkedem vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- L15 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó MS Surface Pro 7 gyári tartozékokkal, dobozában
- Asus TUF F15 FX507ZC4 gamer notebook eladó. 12500H/16GB/RTX 3050/512GB SSD/
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Bomba ár! HP ProBook 4330s - Intel B810 I 4GB I 250GB I 13,3" I HDMI I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Radeon I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 5 (AMD R7 7745HX, RTX 4070 8GB 140W, 16GB DDR5, 1TB M.2 4.0, 16" 2560x1600 240Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest