-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz Gondwana #3098 üzenetére
A SATA (ATA-7 vagy ATA-8 - ezt nem tudom pontosan) specifikáció E1h parancsa az iddle immediate.
Ezzel teljesen egyetértünk, azonban nem elég ez a parancs, kell hozzá az Unload Feature is, ami azonban opcionális! Lásd ezeket a dokumentációkat: [131. oldal] IDLE IMMEDIATE - E1h, Non-data
7.19.1 Feature Set
This command is mandatory for devices implementing the Power Management feature set. The Unload Feature of this command is optional.
Illetve: [l172. oldal]Részemről a téma lezárva, mert nem vagyok a témának szakértője, a fenti dokumentációk engem meggyőztek, további vitákba nem bonyolódom.
-
Frenky89
addikt
Végigböngésztem kb 1000 hsz-t és nem találom, amit kerestem. Asszem ide (vagy a milyen notit topic-ba ) volt linkelve egy Intel WiFi kártyás apróhirdetés, vagy csak az eladó adatlapja.
Aki esetleg emlékszik ilyesmire legyen oly kedves és segítsen!
-
buherka
addikt
válasz hcpeter #3040 üzenetére
Semmi spéci nincs ebben, csak az a jó, hogy könnyen egymásra lehet pakolni a rétegeket, ha tól nagy a süppedés.
Festékboltban is lehet ilyesmit kapni. Pár db. százas egy tekercs.Használhatsz celluxot is...csak azzal több ideig fog tartani...mivel nagyon vékony.
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
Danette
csendes tag
Egy gyors lama kérdés.
Elég a system update-t feltenni és az majd leszed nekem mindent ügyesen és feltelepít, vagy szedjem inkább le egyenként a drivereket és pakolgassam őket fel szépen sorrendben? -
buherka
addikt
válasz #91574272 #3041 üzenetére
Nekem is a Seagate vinyó (Momentus 160GB/7200) ami a T500-ban volt kb 2-3 hét után 80%-os lett a Sentinel szerint. Minden nap kb 2-3 ilyen gyanús szektor keletkezett.
Más HDD tesztprogit is futtattam rajta (pl. lenovo HDD quick test), azok viszont hibátlannak találták. Még a T500 Bios-ába beépített HDD teszt is tökéletesnek látta.
Szerviz azt mondta, hogy a HDD-n lévő IBM firmware miatt a Sentinel mindenféle hülyeséget irkál nekünk...nem tud mit kezdeni vele.
Mióta kaptam egy Samsung S1 Mini USB-s külső HDD-t és a Sentinel miatt képtelen voltam használni...ezért nálam ez a merevlemez őrszem már nincs a gépen és nem is lesz többet.
Most egy Samu 250-es van a gépben. A Momentus az külső 2.5"-ös USB-s rack-ben használom adattárolásra. A 160-as Seagate vinyót nem azért vettem ki a gépből mert rossz, hanem mert kicsi volt az adattár és + a Samu sokkal halkabb + ingyen volt.
-
buherka
addikt
Letöltöd az ATI/AMD oldaláról a legfrissebb VGA drivert és hozzá tartozó magyarosítást.
Majd ha ez megvan ezt a progit töltsed le:
(klikk a képre)Telepítsd az ATI Display drivert (dd) és Catalyst controll centert (ccc).
Nem fog történni semmi, mivel még nincs átalakítva a driver.Telepítsd fel a Mobility Modder-t amit linkeltem. Amikor ez megvan, akkor inditsd el és jelöld vele ki (Browse) C:ATI/SUPPORT/ mappát és alakítsd át vele (Modify) az ATI drivert, hogy Mobil VGA-t is felismerjen.
Amikor ez megvan akkor ismét telepíted a drivereket (1.ccc 2.dd) az C:ATI/SUPPORT/-t mappából...ekkor már viszont valóban települni fog, mivel átalakította a Mobility Modder, hogy neked is jó legyen.
Egy dologra figyelni kell, hogy a Bios-ban be legyen kapcsolva az AT VGA, telepítés előtt, különben a driver hibát fog jelezni.
Viszont sajna így nem fog működni az OP rendszer alól a kapcsolvató VGA mód (Win7), mivel nem a lenovo által kreált progit használtad...tehát a Bios-ból kell kapcsolni, hogy melyiket akarod használni, Intelt vagy az ATI-tRemélem érthető volt...
-
-
Alg
veterán
válasz Shadowfax #3102 üzenetére
Utolsó szó jogán
Kicsit tovább áskálódva, Thinkpad fórumon és egyéb helyeken találtam módszert az ellenőrzésére a feature-nek(pl. az általam linkelt helyen is le van írva.)WD Scorpio Black, és Seagate momentus(7200RPM)-okban többek szerint megvan ami kell, azt hiszem ezek a fonosabbak, mivel itthon ez a kettő kapható 7200as fordulattal...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
törölt tag
válasz buherka #3107 üzenetére
Huhh, akkor jó. Ezzel most megnyugtattál. Kérdés ha a vinyót kicserélném benne egy gyorsulásmérős WD Scorpio Black-re mondjuk, menne vele a APS vagy hogy hívják?
Vagy esetleg buherálni kellene vele? Mert egyesek szerint nem menne, mások szerint meg de ha jól látom, de hogy melyik lehet az igaz azt nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz #91574272 #3111 üzenetére
"I have just tested my drive with the above procedure.
The drive is a Western Digital Scorpio Black 320GB 7200RPM.
Both WORDs 84 and 87 have the value of 6163h (bit 13 is set) meaning that the drive supports the IDLE IMMEDIATE command with UNLOAD FEATURE. It should therefore work correctly with APS."
és[link]
szerk:miért nem tudok dőlttel írni?
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
zedii
aktív tag
hali
ezek a dokkolók, mennyire stabilak, mennyire mennek tönkre, hibásodnak meg? Azért kérdem mert most vennék épp egy használtat és még sosem volt dolgom dokkolóval.
-
buherka
addikt
válasz #91574272 #3111 üzenetére
APS... Active Protection System...lényege, ha pofára ejted menet közben a masinát és mielőtt koppanna a földön, előtte már a vinyó olvasófeje a parkolóállásban van, mivel érzékeli, hogy milyen szögben van a gép.
Be lehet úgy is állítani, ha kicsit meglököd a kijelzőt már megy is a vinyónak az olvasófeje a parkolóállásba...ezt hallani is lehet egy pici kattanással.
Itt egy videó ami demonstrálja a ennek a találmánynak a lényegét: APS
Ha felhangosítod a videót, akkor lehet is hallani a merevlemez kattanását illetve újbóli felpörgését.
Eséskor ki is kapcsolja a gépet az APSEz akkor jó ha valaki utazik a buszon vagy vonaton és vészfékezés van és repül a noti vagy esetleg egy haragos élettársa van az embernek és kiveri a kezéből a gépet, mert már elege van a sok kockulásból. A zuhanó repülő esetén meg már tök mindegy...hogy aktív e az APS
Amit bele akarsz rakni vinyót azt is meg lehet buherálni egy Hard drive firmware update utility...nevű kis progival. Ez egy ISO kiterjesztés, amit CD-ről kell bootolnod. Van felsorolás is, hogy melyik vinyókat támogatja...de gondolom ez nem mindig naprakész.
Jól gondold meg a WD Scorpio Black merevlemezt mert mostanában csak panaszt hallok rájuk...rettenetesen melegednek.
22 fokos szobában átlagos használatnál 48-52 fok.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
mv
aktív tag
-
Alg
veterán
válasz buherka #3118 üzenetére
Itt megy mellettem, folymatosan írok rá, már vagy 2-2,5 órája, stabil 43 fok - teljes vinyó backup(a gépben lévő Samu is 43)
Szerk:This utility, on the bootable CD, will then examine your system, detect all 2.5/1.8 inch PATA hard drives (HD) installed, and then check the firmware revision of the drive. If required, it will prompt you to run the appropriate firmware update program for your drive.
T500 SATA-s - fog működni(de estére első kézből tudok infót mondani)
[ Szerkesztve ]
-
Frenky89
addikt
Köszi, csak ez valószínűleg megint csak nem menne át a "whitelist checking"-en és ugyan úgy 1802-es error-t kapnék, mint ahogy a mostani 5300-assal.
Közben megkérdeztem egy szegedi IBM/Lenovo partner céget, ahol "LENOVO NB Intel Wifi Card 5100AGN - ThinkPad" 22.900.- (nettó)
-
mdk01
addikt
válasz buherka #3118 üzenetére
Na ha már így belemelegedtél az APS-be áruld el nekem hogy az ultrabay-be rakott vinyó is védhető-e ezzel a remek rendszerrel?
Mint írtam fentebb gondolkodom a mostan vinyót belerakni UB-be és a helyére egy SSD-t rakni.
SSD-nél gondolom nem kell ilyesfajta védelem.Shadowfax:
Tudnál egy konkrét linket adni nekem arról az firmware-ről mert az angol tudásom nem túl nagy.Köszönöm
ui:
Régen vki linkelt egy videót ahol egy csávó játszott az X200-asával egy golyós játékkal. Az is az APS érzékelőt használta ha nem csalnak emlékem. Ha vki emlékszik rá és tud egy linket belinkelné ide is?Én nem találtam.
Talán evone likelte de nem biztos.[ Szerkesztve ]
-
TOZ
addikt
Segitseg kene egy bp-i embertol, akinek x40/41-e van (ha van koztunk ilyen tarsunk).
Ki kellen deriteni, h az X40en toltesi hibas, vag csak kezd meghalni az akku. Kene egy kolcson akku par perc es egy toltesi ciklus erejeig. Ha azt tolti, akkor uj akku, ha nem...
Koszonom. -
Shadowfax
addikt
Az iso fájlt ki kell írnod valamilyen CD/DVD-író szoftverrel egy CD-re, s arról be kell bootolj.
Any file viewer software can not show the contents of the written CD-R/CD-RW disc.
Írja is, hogy a CD tartalma nem látható fájlnézegető szoftverrel.UI.: Ha bootolható pendrive-ot csinálsz, akkor gondolom, igen.
-
evone
őstag
Vannak olyan esetek amikor már tényleg mind1.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segitségre lenne szükségem, ill többre is..
Van egy T400-asom, azonban a vinyó, nevezetesen egy 160as 7200rpm-es seagate van benne, ami haldoklik, jelenleg két bad sectora van, és van vmi más nyűgje is, 68%ot ir a hd sentinel és még kb 800 napot ad neki...
De sajnos valamiért elkezdett haldoklani a vista is, gondolom a két bad sector bezavarhat, és állandóan lefagy...
Tehát áttérnék Win7-re méghozzá vinyó cserével együtt (vagy Wd5000bevt, vagy pedig egy 128as samu ssd menne a helyére), a kérdéseim a következők:
-A vinyót nyilván szeretném gariztatni, ehhez elég elküldenem a vinyót, vagy géppel együtt kéne vinni? Remélem elég a vinyót, mivel ha jól tudom azt garvesztés nélkül ki lehet szedni, ill elég egyszerű, tehát kb egy perc, és nem szivesen hagynám ott a gépet, mivel azt nagyon szeretem, csak a vinyóval van a gond...
-Másik, ha vinyót ill win-t cserélek, akkor a lenovo szarjait, ill drivereket a lenovo oldaláról le tudom szedni mindet? (vga driver, wifihez nem tudom mi kellhet, ill az akkufigyelés stb cuccok) Tehát egy normál asztalis wintelepitéshez képest mennyivel bonyolultabb? -
evone
őstag
Most eloszor nem zavar hogy nem kapok meg valami featuret BIOS frissitessel, amit az ujjab gepek megkapnak.
-
Frenky89
addikt
Nem igazán találok olyan használt wifit, aminek megbízható a forrása és biztosan jól is működne nálam, így végül lehet, hogy benevezek egy gyári wifire, viszont azon az egy helyen kívül, amit már említettem. nem nagyon találtam más helyen ilyesmi.
Elvileg létezik Lenovo Hungary Shop, de az meg csak a hivatalos partnerekig vezet el.
-
Kami-
csendes tag
Hello,
Miért van az hogy a win7 x64 rendszer 3,90GB memóriát lát (használhat)?
van 4giga a gépbe plusz a videókártya 256mb-ja. -
-
evone
őstag
Valakai locsolta már meg a thinkpadjat?
-
laci06
senior tag
Erre valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch
- Crypto Trade
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Diablo IV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest