- VPN topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen routert?
- DIGI kábel TV
- YouTube
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kami-
csendes tag
válasz Napfénysüti #2937 üzenetére
A leellenörzés megtörtént, azzal nincs is gond.
Amúgy egy fillérembe se fájt. -
g.gergo
senior tag
Egyáltalán nem luxus, sőt, én is, bárki itt a TP topikban szívesen segít neked konkrét dologban. Nem kitalálni kell a dolgokat hanem utánajárni, ez hidd el hogy nem sok idő. Hamarabb megvagy vele, mintha arra várnál, h vki beírja a választ. Azt azért tényleg ne várd már el, h leírjuk, h melyik gomb mire való.
Itt van egy remek lap a TP-ről, innen sok minden megtudható. Illetve innen is a hivatkozott linkekből. Sok sikert a géphez.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ringman
nagyúr
Nem tudom találkoztatok-e ilyennel, de T61-nél a képernyőn 1 pixel széles oszlopnyi, egybefüggő kék subpixel-hiba lett a semmiből (elvittem a gépet otthonról, jó volt, mikor hazaértem már ott volt a csík).
Holnap megyek a szervizbe
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Ringman #2954 üzenetére
Ha jól értelmezem a pixelhiba fogalmát, mert csak akkor látszik a csík, ha olyan színárnyalatú képet kell megjeleníteni, amely árnyalatban van kék színkomponens.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
hcpeter
tag
válasz buherka #2926 üzenetére
Na megvolt, szétszedtem, és összeraktam. Amint láttam jobb oldalt a winyó részén elől csak egy műanyag pöcök van, abba akad be. Na nekem itt mozgott nagyon, most is mozog, de már nem vészes. Azért én oda tettem volna egy csavart, nem tudom mennyivel dobta volna meg a T400 árát
Szóval nem hiba(gondolom), ha nem ez ilyen
Annyit még lehet megpróbálok, hogy teszek oda valami kis tömítést, hogy ne mozogjon.Ja, és a palmrestről van szó.
[ Szerkesztve ]
#include <sör>
-
Kami-
csendes tag
válasz g.gergo #2952 üzenetére
Köszönöm, Ezekkel már jutottam valamerre.
Jelenleg a gépen még az eredeti vista van, de ezt ma ledúrom róla és megy rá a win7.
Látom driverileg jól áll a gép, van mindenhez már külön win7es driver.
Ezzel kapcsoltba vannak tapasztalatok?Olyan kérdésem lenne még, hogy a GPS-ben tudsz segíteni?
Kell hozzá net kapcsolat, vagy vonaton/autóban is menne, ha beleteszek egy sim kártyát?
A sim-en lennie kell pénznek, vagy lehet feltöltős is? -
g.gergo
senior tag
Nekem T400 6474W66-os van, az azon lévő W7 driver ellátottság jó, működik minden stabilan, nálam még nem volt probléma. Esetleges instabil dolgok, problémák az integárlt and dedikált vga-kal szokott lenni, de egy-két driverfrissítés és ott az is meg lesz oldva. Más különösebb problémát, amit sehogysem sikerült elhárítani olyannal nem nagyon találkoztam a fórumokban. De ha mégis, majd megcáfolják. Nyugodtan tedd fel a W7-et és ha közben vmi bug lesz írd meg. GPS-ben nem tudok segíteni, de arra én is kíváncsi lennék.
-
mdk01
addikt
Tudna nekem vki segíteni abban hogy melyik menüpont alatt találom az ujjlenyomat olvasó beállítását?
T61-nél még idegesítő is volt hogy Win install után már azzal kellett legelőszőr xarakodni itt meg a menüt sem találom.Két véglet.GPS:
Én úgy tudom egy rém egyszerű SIM kártya is elég a gépbe mert nem arra kíváncsi a gép hogy milyen szolgáltatás kapcsolódik a SIM-hez hanem fizikailag akarja érezni.
Nekem 3G mobilnetem van így nincs tapasztatalatom hogy egy mezei SIM-mel is megy e de állítólag megy.
Net nem kell hozzá mivel a kocsikban lévő GPS-eknél sem kell net csak egy vevő egység ami jelen esetbe ugye bent van a gépbe(noti).
Egy GPS készüléknél is a kütyüt kell megvenned meg a szoftver-t és működik.
A thinkvantage GPS-szel sokat nem érdemes vacakolni mint látszik nekem sem nagyon sikerült működésre bírni.Bár ez nem azt jelenti hogy másnak nem sikerül.
Vision tanácsára letöltöttem az IGO8-at de amit első körbe találtam azon csak MO. térkép van. Jelenleg Ausztriában vagyok így sokat nem tudok mondani róla.Útközbe töltöttem le mint az fentebb írtam. Majd még utána olvasok mert úgy tudom GPS-es kütyükről is le lehet venni a PRG.-t és vhogy lehet belőle csinálni PC version-t.
Igazából nem tudom utána kellene jobban olvasni nem akarok hülyeséget írni.Még annyi hogy nekem előszőr nem akarta érezni a SIM-et, ezért ha vki ilyennel találkozik igazítsa meg.Van a SIM-alatt egy ilyen kis műanyag lap amin van egy kivágás ami eltakarhatja a SIM-en lévő érzékelőket. Lényeg az hogy be lehet rakni rosszul.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Sikerült ma kipróbálnom a korábban kinézett SXGA+ panelt, és a következő látvány fogadott, mikor kipróbáltam: képek
Jól sejtem, hogy ez amiatt van, hogy a kábel XGA monitorhoz való? Ennek a cseréjével normális képet adna a képernyő? Próbáltam 1400x1050-es felbontást beállítani, de csak 1024x768-ban volt hajlandó menni akkor is, mikor ráerőszakoltam az SXGA+ drivert.
Érdekes, hogy miután visszaraktam a régi panelt, a BIOS képernyő kicsiben jelentkezett be, mintha a gép korábban észlelte volna az SXGA+ panelt. Egy BIOS defaults után visszaállt a teljes képernyőt kitöltő BIOS menü (na ezt jól megmagyaráztam).
Egyébként a kijelző passzol a gépbe, ugyanaz a méret, ugyanazok a rögzítési pontok. Egyelőre csak kölcsönben van nálam a kijelző, nem tudom, hogy érdemes-e új kábelt keresnem, vagy mit tegyek...
-
evone
őstag
Bekakáltok, bepisiltek! FEHÉR ThinkPad
Szerintem még jól is néz ki, biztosan több vásárlót vonz majd.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
brd
nagyúr
Nah, terjed a hülyeség. Egy Thinkpad az fekete/szürke. Kinyitva egyébként nem rossz, de...
Amúgy kérdésem van a buherátorokhoz: az F1 gomb kezdi nehezen bevenni a gombnyomásokat, olyan, mintha a fólia koszos lenne. Jól sejtem, hogy nehéz szülésnek nézek elébe, ha szétszedem a gépet, és megnézem, mi a baja?
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
evone
őstag
Légyszíves valaki segítsen. Kicserélték múlthéten hétfőn ugyan a FAN-t a gépben, de ugyanolyan forró, alapjáraton a semmitől siman 55-60-70 fok a proci, a semmitől! 0% cpu terhelés, 800 mhz. Lehetséges hogy kicserelték ugyan a ventilatort, de nincs rajta paszta vagy ilyesmi? Megőrjít, bal oldalon teljesen forró a gép. Az alját kitapogatva eléggé ugy tunik hogy inkabb a GPU felől jön ez a nagy hő mintsem a proci felől. Emiatt állandóan nagyon hangos a venti, iszonyatosan nagyon forró levegő ömlik ki a rácson.
Régen simán 46-48 fok volt idle, es orakig be sem indult a ventilator, mostmeg hirtelen ez. Probaltam a VGA-ra energiatakarekossagot belonni, más OS-t probaltam ki, visszaraktam a preinstalled vistat, megnéztem Linuxon is.
Semmilyen 3D alkalmazast nem futtatok, a legrosszab pedig mikor aksin vagyok, ugye ilyenkor kikapcsolja nagyrészt az ventit, de igy csak folyamatosan melegszik felfelé a gép, es majd 70 fok korul bekapcsol a ventilator, viszont addigra forró az egész gép, a lábamat pedig pörköli a buszon pl. ( Itthon ha az ölembe van a gép akkor egy rajztábla van alatta. ) Illetve emiatt kevesebbet is megy aksiról.
Semmi ötletem nincs, szoftveresen mindent kimeritettem, a szervizbe voltam, ventit csereltek es ennyi.
Egyebkent ezenkivul semmi bajom nincsen már a gépemmel, viszont mikor végre minden kifogasolhato dolgot kicserelnek rajta, akkor mégis csak előjön ez. ( T61-es ThinkPad Intel VGA-val. )
-
Ringman
nagyúr
Szerintem (találkoztam pont az ellenkezőjével egy dell laptopnál - 25 fokos proci hőmérsékletnél is ment a venti) a hőmérsékletszenzorok mentek tönkre - alaplapcsere volt.
-
brd
nagyúr
Érdekes, hogy miután visszaraktam a régi panelt, a BIOS képernyő kicsiben jelentkezett be, mintha a gép korábban észlelte volna az SXGA+ panelt. Egy BIOS defaults után visszaállt a teljes képernyőt kitöltő BIOS menü (na ezt jól megmagyaráztam).
Annyira nem érdekes, mert van egy erre vonatkozó beállítás a BIOS-ban. Az enyémben pl. a Display menüben, H/V Expansion néven fut.
The only real valuable thing is intuition.
-
Grock
csendes tag
Hali.
TP T400-am van Vista matricával, XP SP3-al.
A kérdésem a következő:
Hogy működik a W7 upgrade?
Bővebben:
Milyen lemezt küldenek?
Egy full oprendszer telepítőt, vagy egy olyan upgrade-et, aminek alapfeltétele, hogy fent legyen a gépen a Vista, és azt upgradeli W7-re? -
nagyúr
-
evone
őstag
Egyebkent Windows 7 alatt szerencsere egeszen jol hasznalhato mar a klasszikus Windows tema, jolenne ha a Power Managerben belehetne allitani hogy Battery strech eseten alljon at erre a klasszikus nézetre, ahelyett hogy csak siman kikapcsolja az Aerot, már csak azért is mert elegge idegesito hogy sleep utan vagy kijelzo ki-be kapcsolas utan az egyből visszaáll. Kiváncsi lennék hol lehet ilyen otleteket javasolni a Lenovonak.
-
nagyúr
-
evone
őstag
válasz Dottore #2981 üzenetére
Egyébként a commentekben leirjak hogy ez valszg 10-11" koruli gep lesz. De lehet hogy csak fake, majd kiderul. Mindenesetre ha ugyanolyan anyagokbol lesz mint eddig csak mas szinnel, akkor nincsen gond sztem. Persze rozsaszinben ne legyen.
-
Mészike
aktív tag
Van a T400-as gépemben ugye alapból wifi. Tetettem bele WWAN kártyát is.
Ezen felül tudom még bővíteni turbo memoriával? Van még neki szabad slot?
Néztem a hardware manualt, aszerint elvileg van 3 mini pci express slot. -
evone
őstag
válasz Mészike #2984 üzenetére
Tudod szerintem, de semmi értelme, nálam se Vistan, se 7esen nem hozott jelentős gyorsulast, sleepbol lassabban ébred fel, a boot semmivel sem tart kevesebb ideig, talán annyi hogy kevesebbet toltoget vinyorol. Felesleges ra penzt kiadnod.
-
hzcs
senior tag
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy az SL300 töltőcsatlakozój amegegyezik-e az IDEAPAD S9/S10-ével? Mert autós töltőt szeretnék hozzá venni, olyat ami 24 voltról is megy, és ebayen nem találok sl300hoz valót, de ránézésre ugyanakkora lehet az ideapadé is. Esetleg itthon is lehet kani nem horrorárban ilyen 12-24 voltos töltőt?
-
törölt tag
Hi!
Thinkpad T500-amon a palmrest jobb oldali része nyikorog illetve eléggé benyomódik. Haverom T500-asán ezek a részek atom stabilak, semmi nyikorgás, semmi benyomódás.
Kérdés, hogy ezzel érdemes-e a szervizhez fordulnom, van-e rá esély hogy megnézzék kicseréljék? -
hcpeter
tag
válasz #91574272 #2993 üzenetére
Helló!
Nekem pont ez a problémám, szétszedtem, újra összeraktam, megpróbáltam meghúzni csavarokat, de nem lett sokkal jobb. Az a baj azzal a résszel, hogy csak egy műanyag pöcök tartja, amit beakasztasz az elejébe. Na nálam az nem passzentos, ezért lehet lenyomni.
Szerintem szervizben biztos megnézik, ha mást nem kicserélik a pamrest-et.
Majd írj ha beviszed, és hogy mi történt veleJa, mondjuk nekem T400 de nem lehet nagy különbség, gondolom...
[ Szerkesztve ]
#include <sör>
-
BobChemistry
őstag
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
spyduck
nagyúr
válasz BobChemistry #2995 üzenetére
Vista?
-
rankesz
veterán
válasz BobChemistry #2997 üzenetére
Szerintem bekapott a gép valami háegyenegyet...
-
Rez_Grof
őstag
válasz BobChemistry #2997 üzenetére
Taskinfo
http://www.iarsn.com/taskinfo.html
Process monitor
http://technet.microsoft.com/en-gb/sysinternals/bb896645.aspxHave fun!
A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
Új hozzászólás Aktív témák
- VPN topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Linux kezdőknek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-B: i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-A: i5-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook x360 1040 G6 - i5-8365U/16GB/256SSD//14 " FHD TOUCH Bang&Olufsen hang garanciával
- Dell Latitude 5310 /I5-10210u/8GB/256GB SSD/13.3" FHD garanciás
- Dell Latitude 5300 /I5-8365U/16GB/256GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
- Keresek HP 650 C1N23EA Akku
- Intel Core i7-1355U 16GB DDR5 512GB SSD 14" 1920X1200 W11 PRO - 3 ÉV GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest