- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Crypto Trade
- Linux Mint
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
orrlyuk
aktív tag
válasz marcitp #2898 üzenetére
Hát, nem akarok sokat offolni, de nagyon nagy mellényúlásnak tartom a t43-ast. Jó a teljesítménye, de a mai kétmagosokhoz képest már nem annyira. Jól össze van rakva, de a kijelzője nem a mezőny legjobbja. Akksit zabálja, tpfancontrol nélkül állati hangos, a merevlemez bővíthetetlenségéről regényeket írtak. És most az alaplap... Amúgy persze csodás használni, de ez azért kicsi sok a kompromisszumból, főleg, ha a vételárat meg a presztizst is tekintjük.
No hay banda! Il n'est pas de orquestra!
-
Tim82
félisten
válasz Danette #2899 üzenetére
angol a bill. a hosszú i betűt mivel tudom előcsalni?
AltGr + j-vel szokott menni általában.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
buherka
addikt
válasz Danette #2901 üzenetére
Azzal az a gáz, hogy nincs is meg a hosszú í-nek a gombja, mert az USA kiosztásún a két SHIFT bill. között 10 bill van. Viszont az UK kiosztásún meg 11. Pont ez az egy gomb hiányzik róla.
Így valóban AltGr + j-vel tudod az í-t előcsalni.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Megtudnátok nekem mondani hogy miben tér el egymástól a Thinkpad T41 és T41p?-csak kijelző felbontásban, illetve a VGA ebben ATI FireGL T2?-ha igen ez mennyivel jobb a 9000-es ATI-nál?
-
TOZ
addikt
Az X40-nel valami nem klappol.
Egy oraja elkezdtem dolgozni rajta. 25%-os akku mellett. Egy ora alatt 3%-ot toltott fel. Es a toltesi sebesseg 1-2W... gyakorlatilag mintha nem toltodne. Meghalt az akku vagy mas a gond? Par napja meg siman hozta a megszokott 3 orat az akku. Nem ertem a dolgot...
Van tipp?
Es felszallt a kod, mire ezt leirtam a toltes sebesseg hirtelen felugrott 30W koruli ertekre es elkezdett vadul toltodni az akku. Ez mitol lehet? Haldoklik valamelyik cella tan? (nem lepodnek meg... nem mai darab) -
Mészike
aktív tag
System Update feldob egy ilyet:
Software Name Fix for Issue of HDD with HDP Detection (WW)
Ez mi? -
AGevara
csendes tag
válasz k-rock-atona #2719 üzenetére
Köszönöm a reflexiót!
Üdv:
AVA -
Dr. Akula
félisten
válasz marcitp #2898 üzenetére
Nekem vol T43-am, nem volt vele semmi gondom. De ma már T60 alatt nem is gondolkodnék gépben, kell a dupla mag, multitaskingban igencsak meglátszik a különbség. A másik ami sztem musthave, az az SSD, legalább egy Samsung, de inkább Indilinx vezérlős (OCZ Vertes, Gskill Falcon, stb.), vagy méginkább Intel. A számítógép leglassabb része a vinyóról töltögetés, ezt nem tudod semmi mással gyorsítani, hiába akármilyen proci, ram. Olyan érzés mint Trabantból Ferrariba átülni.
-
mdk01
addikt
Segítséget szeretnék kérni a T500-on lévő GPS beüzemelésébe.
Addig eljutottam hogy működik a mobilinternetem a gépbe, van net.
A kártyát elfogadta a modem a Thinkvantage GPS látja a műholdakat elvileg minden jó.
Böngészőn keresztül csatlakozik a Thinkvantage GPS- googlemap trackngre de nem jelenik meg semmi.
Azt írja az oldal be van töltve, de nem látok semmit.Annyi még esetlg hogy mikor a böngészőt nyitja meg éés töltené be G.mapot olyanokat irogat hogy vigyázzak mert ha futtatom az oldalt baja lehet a gépemnek, meg fel kellett oldanom vmi tiltás hogy megnyissa.
Jah és Vista buisness alatt vagyok.Remélem tudtok segíteni.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
evone
őstag
válasz orrlyuk #2909 üzenetére
Szerintem ott van a baj, hogy aki eloszor vesz ThinkPadet, az altalaban kicsit elotte olvasgat rola, es szepen benyalja a sok marketing szoveget, meg amiket forumokon olvasnak, hogy: "legmegbizhatobb" meg olyanokat irnak rola hogy mindegyik atom stabilan van osszerakva, olyan érzés mintha egy betonlapot tartanal a kezedben, stbstb.
Aztan mikor megveszel egyet rajossz hogy ennek is vannak hibai, nem ezt vartad. Pedig mindenkinel ugyanolyan mint nalad. Ezt el kell fogadni, kulonben csak idegeskedes van.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
nagyúr
De azért aki gépet vesz tisztában lehetne vele hogy tökéletesen hibátlanul megtervezett gép márpedig nem létezik. Én is tudnék mondani apróbb bosszantó dolgokat a gépemről de összességében így is nagyon elégedett vagyok.
Csak sokan szerintem úgy vannak vele hogy pénzükért abszolút tökéletességet várnak el és aztán hatalmasat csalódnak később. Ezt mindenféle gépre értem persze. Lásd például netbookok: mennyien adják el kis használat után mert nem azt kapták amit vártak...
Az emberek hajlamosak alaposabb utánajárás nélkül belecsapni a lecsóba.Més que un club!
-
evone
őstag
Jobban megvizsgáltam a gépemet, és szerintem nem is proci a mocskos forró, hanem az intel gma. :\ Atkapcsoltam Window 7-en classic look-ra es most meg tok hideg lett a gép. Ez nagyon érdekes.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
hcpeter
tag
Sziasztok!
Ma reggel linux telepítés alatt észrevettem a következőt: ahol a winchester van, jobb oldalt ha megfogom a palmrest elejét akkor kb 4mm-et fel tudom emelni. Másik oldalon, a firewire csatlakozónál is. Meghúztam kicsit a csavarokat, és ott már stabil, de jobb oldalon nincs csavar... Valahogy meg lehet ezt húzni, vagy stabilizálni? Esetleg kis ragasztó?
#include <sör>
-
mdk01
addikt
Na annyt tettem hogy letöltöttem ezt
Amúgy a puszta közepén töltöttem a fájlt útban Sopron felé és 20-25kb-al jött lefele.
Sztem ez egész jó márBár Thinkvantage GPS eddig is volt benne, de sebaj.
Most jobb lett kicsivel de van egy olyan érzésem hogy vmi nem stimmel.Na szóval ez van nem tudom mit lehetne még kihozni ebből a TV GPS-ből, de azt hiszem áttérünk Vision ajánlására.
Vision:
Honnan tudom letölteni?
Midjárt megsaskodom én is de te lehet gyorsabb leszel.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
hcpeter
tag
-
buherka
addikt
válasz hcpeter #2925 üzenetére
Akkor lehet, hogy memória cserénél rosszul pattintottad vissza a palmrestet.
4 csavar fogja.Annak nem lenne szabad csak úgy fél centit fel-le mozognia.
Csinálj róla képet, úgy egyszerűbb...persze ha tudsz
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
orrlyuk
aktív tag
-
adik
őstag
Halihó,
van arra valami működő megoldás,h ogy a winampomat tudjam w7x64 alatt vezérelni? Mármint a hangerő / számléptető gombokra gondolok. Természetesen hotkeyből a legújabb verzsön van telepítve. Oh, SL300.Kettő, csipkebokor vessző!
-
Kami-
csendes tag
Üdv,
T500 hoz keresnék segítséget.
NEm sok fogalmam van a géppel kapcsolatba, konkrétan aztse tudom mit tud a thinkvantage gomb. Valaki privátba írna nekem egy kis FAQ-t a géppel kapcsolatba?
Programokkal, a gép képességeivel kapcsolatba.
Mit tud, mit lehet vele kezdeni, mert nekem jelenleg eddig, csak egy "sima notebook" -
eszizoli
csendes tag
válasz orrlyuk #2805 üzenetére
Nekem is volt dolgom egy hibás T43-assal, ami hasonló hibát produkált. Sok utánajárás és angol nyelvű fórumozgatás után kiderült, hogy sajnos több T43-assal is megesik.
A hiba oka, hogy az ATI X300-as chip, amely BGA tokozású (golyók) forrasztása megreped és emiatt kimerevedik a kép és megáll a gép. Néha egy kis idő múlva elindul, mintha csak pause-t nyomtunk volna.
Amerikában van olyan cég, akik kifejezetten erre a hibára kínálnak megoldást, amely két féle lehet: ráforrasztanak a chipre, vagy teljesen kiveszik, ilyenkor újra kell golyózni és úgy beültetni. Az utóbbi módszer teljesen biztosan helyrehozza a forrasztást, viszont a sok forrasztástól (golyózásnál is forrasztják) nagyobb eséllyel tönkre megy a chip, valamint nagyon drága, főleg magyarországon, már ha megtalálod azt a kb 5 céget, akik tisztességesen meg is tudják csinálni.
Végül a cégektől kapott információk és a hozzáállásuk alapján két cégre szűkítettem a kört: deltaline és ban.co.hu. Ebből az utóbbi olcsóbb volt, ráadásul sikerült megbeszélni velük, hogy elvigyék a gépet, mikor Pesten járnak, és vissza is hozták.
A gép azóta működik HIBÁTLANUL!
Mivel több mint 1.5 éve volt az eset, ezért érdemes lehet utánajárni ki foglalkozik BGA forrasztással, és az is fontos, hogy legyen hőtérképük a chip-hez. (pl. most találtam egy ilyet a google-ben: http://bgaforrasztas.hu/, ha annak idején lett volna ilyen...) -
g.gergo
senior tag
Üdv. Úgy vetted meg a géped, hogy fogalmad sincs, h mik a gép pontos paraméterei, funkciói, egyéb más képességei? Ha már vaktába kiadtál ennyi pénzt, és vásárlás előtt nem tnéztél utána a fentieknek, akkor most már ne várd el mástól hogy elmagyarázza neked, h mi micsoda. Járj utána magad. Nem nagy kaland, kb. 30 perc alatt a legfontosabb dolgoknak utána tudsz nézni. Még jó, h nem vmi sis chipsetes csodagépet, mondjuk fs-t vettél. Egyáltalán mire akarod használni, mert a T500 inkább business kategória, mint home.
Ezt most nem rosszból mondtam, csak úgy gondolom, h a fórumok nem arra valók, hogy a mi lustaságunk miatt más dolgozzon és nézzen utána a dolgoknak. Ha konkrét prblémád van, és máshol nem találtál erre megoldást, szerintem itt bármely TP tulaj segít neked.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Luser2000
addikt
Most kaptam sms-t a banktól, hogy levontak 4.8xx Ft-ot a Win7 upgrade lemezért.
Lassan 3 hete, hogy regisztráltam a Lenovonál erre.
Karácsonyra itt lesz biztos, addigra meg kijön minden driver a gépemhez.Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
n0_gAboR
őstag
válasz eszizoli #2934 üzenetére
XBOX360 javito muhelyekben tuti megcsinaljak (es gyakorlatuk is van benne), mivel az box egyik nagyon gyakran elojovo tipushibaja (a 3LED-es hiba) ugyan erre vezetheto vissza - az ATI chip BGA tokozasa elengedi magat.
Itt allitolag eleg profik dolgoznak: xmedia360.hu[ Szerkesztve ]
-
siskin
tag
Sziasztok Mesterek!
Vettem a minap egy IBM thinkpad 765D laptopot az egyik "szeretett" aukciós portálunkon.Nem volt drága,de sajnos user password-el védett.Németből van,de doksikat olvasgatni megfelelne.Tudja valaki hogyan lehetne leszedni róla a jelszót?Mindenfélét túrtam már a neten,de javarészt csak horrorisztikus hardveres kiolvasókra találtam.Tud valaki egyszerűbb megoldást?KÖSZI!
Nem vagyok bolond, a hangok is megmondták!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Spórolós topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Apple notebookok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest