- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Crypto Trade
- Linux Mint
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
Milyen alternatívát tudtok mondani az X40-nek, ami súlyban a lehető legkevésbé több, viszont a fő lényeg, hogy 2,5" vinyó menjen bele (PATA is jó) ?
Ebben a kategóriában (már említették mások is) X31, X32.
Ezt most egy X31-ről írom, amiben van 2GB RAM, Atheros (Philips) abg wifi, ubuntu 9.04, 16GB 300x CF, amiből 9GB szabad, meg van hozzá 2 akkum (7-8h autonómia wifivel). Kb. 100.000 HUF körül lehet, amit ráköltöttem. Szerintem megérte.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Peet210
őstag
Sziasztok!
Újraraktam a rendszert (XP) és az "Elemet" nem ismeri fel. "Ismeretlen eszköz"-nek írja és sehogy sem tudom frissíteni.
A következő az üzenet:
"A Windows nem tudja betölteni a(z) Battery telepítőprogramját. Segítséget a hardver gyártójától kaphat"
Próbáltam updatelni, visszaállítani de mindig ez az üzenet.
Elég idegesítő. Tud rá valaki vmi megoldást?Illetve az eszközkezelőben "Alapvető rendszereszköz"-ből is van vagy 3 sárga kérdőjellel. Ezek mit takarhatnak?
Today's record, is tomorrow's motivation
-
JAckass6
tag
hello TP rajongók!
T60ast vettem 2éve, T2500-as CPU, 120GB hdd, x1400 ATI, 1G ram. több kérdésem is lenne, hátha itt valaki tud segíteni. először is a memóriát bővíteném 2G-ig. az everest azt mutatja egy modul van bennt egy helyen. lehetséges hogy nincs 2 foglalat és vennem kell egy 2G-s modult? ha igen, mennyiért és hol lehet kapni?
másodszor a VGA kicsit lehetne erősebb... mennyire lehet ezekbe a gépekbe új VGA-t szerelni és milyen választékban milyen árban vannak?
végül egy nem túl zavaró probléma, lassan 1 hete a kijelző "lötyög" mint az alábbi videón:[link]. ezzel mi lenne a teendő? próbáltam leszedni az alsó fedőlapot, de kb. 18 csavar kivétele után sem akart engedni, nem feszegettem a dolgot tovább..esetleg ha zsanér kell hozzá, itthon milyen nehéz találni? -
evone
őstag
válasz JAckass6 #2154 üzenetére
Szia!
Szerintem a VGA-t nem tudod cserelni, de ebben nem vagyok biztos. Szerintem mindenkeppen 2 RAM foglalat van benne, nem nagyon jellemzo a T szeriara az 1 foglalat, ugy hiszem. Nekem a T61be ketto foglalat van benne a palmrest alatt, es hazilag csereltem ki, 2x2GB kerult a 2x1 helyere! DDR2 ram kell bele, ugyhogy szinte barhol lehet jot kapni, erdemes itt a hardverapron is szetnezned, eleg olcson adjak a 2 gigas notebook modulokat.
A kijelzo T61en nekem is ilyen, nem tudom lehet-e kezdeni vele valamit, szerintem a szerviz max annyit mondhat rá hogy "amig mukodik a gep addig ez oket nem erdekli" vagy hogy "tul sokszor nyitottad majd zartad be, azaz elhasznalodas."
Irj nekik mailt: szerviz@hu.ibm.com
Vagy vidd el a gepet a kozponti szervizbe ( BP. Neumann Janos u 1. ).
Ha megtetted ertesithetnel hogy micsinaltak vele.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
sutykuru
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek x200 tablete?
volna pár kérdésem -
-
evone
őstag
válasz JAckass6 #2157 üzenetére
Azt irtad 2 eve vetted, 3 ev garancia szokott lenni a T szerias gepeken.
ITT tudod ellenorizni a gep aljan levo szamokkal.
Szetszedes, ha megforditod a gepet, ott talalsz kis memoria csippre hasonlito jeleket a csavaroknal, ezeket kell kicsvarnod, majd isman felpattantani a palmrestet.
Video rola.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
A pöcök hiánya kicsit zavar is, elszoktam a touchpad-tól. Viszont a kijelzője fényerőben, kültéri láthatóságban veri az X40-et. Valamit valamiért.
Ja igen, ma voltam Laptopinfónál a T41p-vel, Csaba bekapcsolta a gépet és egyből közölte, hogy ez sajnos nem az inverter, hanem a kijelző háttérvilágítása... Most vagy szerzek kijelzőt (elvileg máshonnan tudok olcsón), vagy a Laptopinfónál vállalják a háttérvilágítás cseréjét. De ez mindenképpen fizetésnap után, mert így hónap végén már nincs annyi zsetonom.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
JAckass6
tag
megejtettem a műveletet, semmi problémát nem okozott, 2 foglalat van úgyhogy keresem az új modult. szerintetek érdemes mellé másik 1G ramot rakni ugyanazt a márkát és talán dual módban használná, vagy többet gyorsulna egy új, 2Gs modullal így összesen 3G ramon?
-
cqr
aktív tag
válasz JAckass6 #2164 üzenetére
2gb-1gb-os modul is működhet dual-channel-ben (ezentúl dc) alapvetően intel cpu-k (asszem nem csak c2d-nél) esetén (ez az asymmetric dc) bár ekkor valamivel kisebb a gyorsulás. A gyorsulás core-duo, c2d esetén nem jelentős a dc miatt (10% körüli), asymmetric dc esetén mint említettem kicsit kevesebb 5-7% körüli. Tehát a +2 GB nagyobb előnyt jelenthet mint maga a dc, amellett hogy az is mehet dc-ben.
Ha minden igaz tudja a procid az asym dc-t, esetleg rákereshetsz a bizt. kedvéért.
[ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
a világért sem akarok belepofátlankodni az SSD okfejtésetekbe, de láttatok már ilyet működés közben ? engem az adatátviteli sebessége cseppet sem győzött meg.
Az energiahatékonyságát nem tudtam vizsgálni, mert gyárilag ez van a főnököm EEE pc-jében, de innentől kezdve engem már feleannyira sem mozgat a dolog, mint előtte. -
-
nagyúr
-
evone
őstag
válasz Napfénysüti #2172 üzenetére
Én soha sem probaltam szinte mielott megvettem a gepet, de tudtam hogy kell, illetve csak ezt hasznaltam kezdettol, tacspad tiltasra kerult egybol.
Igazabol 0 masodpercig tart megszokni, nagyon természetes a kezelese szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Mészike
aktív tag
Hogyha már EEPC... Így utazva a buszon (és halálra unom magam a 3 órás út miatt ) egy MSI Wind-et használok. Tudtam, hogy mire vettem, és mire használom. Viszont most tudatosult bennem, hogy a nyár előtti időt nem számítva nem használtam ezt a gépet, és furcsa a TP után.
Shadowfax: Téged azért még nem értelek utól, de csinálok képet a TP gyűjteményről
-
pokol ura
senior tag
sziasztok!
van egy IBM Thinkpad T42-es notim, de az istenért nem tudom életre kelteni a wifi-t, BIOS-ban bekapcsolva. Nem kaptam hozzá driver CD-t tehát ha vkinek van hasonló notija, megköszönném ha elküldené a drivereket.
Előre is köszönöm
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
pokol ura
senior tag
eszközkezelő nem írja ki, csak annyit h hálózati vezérlő, ennél van a kérdőjelem, meg a wifim nincs
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
pokol ura
senior tag
válasz pokol ura #2179 üzenetére
everest kiírta h : Broadcom BCM4318 802.11b/g Wireless Network Adapter PCI
-
pokol ura
senior tag
válasz pokol ura #2182 üzenetére
netről szedtem le egyet, de dell-es volt, de működik a driverével
-
Tim82
félisten
válasz pokol ura #2183 üzenetére
A wlan LED is megy vele? Nem rémlik, hogy bármilyen T4x-notiban lett volna Broadcom-wlan, csak Intel, Atheros és talán Cisco. Ráadásul az IBM notik híresen háklisak a nem IBM-es wlan kártyákra...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
pokol ura
senior tag
everest írta ki, de ami volt az ibm oldalon wifi kártyára driver, kipróbáltam mindet és egy se volt jó
a közelembe nincs wifi hálózat így nem tudom kipróbálni, de az Fn + F5-nél ki is írta a wifit, felraktam ezt a hothey-t ami ki is jelzi[ Szerkesztve ]
-
hcpeter
tag
Sziasztok!
A T400-ban lévő WD 5400-es winchester milyen hőfokon szokott menni? Nálam everest szerint 45 fokos... Nem sok az egy kicsit?
#include <sör>
-
Mészike
aktív tag
Egy X31-est mennyiért érné meg megvenni?
45-47-et megér? Ez kb egy kategória a T42-vel?Kijelző méret: 12" XGA
Processzor: Pentium M Centrino(TM) 1400 MHz processzor (1MB cache)
Memória: 512 MB DDR memória (2 ram slot)
Merevlemez: 40 GB HDD
Optikai meghajtó: nincs
Videokártya: Ati Mobility Radeon 16 MB vga vezérlő
LAN: Intel Pro 100/VE hálózati adapter
Wireless LAN: WiFi
Bluetooth: Bluetooth
FireWire: 1394 FireWire csatlakozás
USB: 2 x USB 2.0 port
Kártyaolvasó: Compact Flash (CF)
Tömeg: 1,6 kg
Egyéb: 56,6 kbps modem, Infra port,
Operációs rendszer: Win xp huEz lenne benne.
-
pokol ura
senior tag
válasz Mészike #2187 üzenetére
P M 725 1,6GHz/533/2M
60GB 5400rpm HDD
1GB DDR ram
14.1 XGA(1024x768) TFT LCD
32MB ATI Radeon 7500
8x DVD(slim)
Wireless upgradeable(MPCI)
Bluetooth/Modem(CDC)
1Gb Ethernet(LOM)
UltraNav
Secure Chip
9c Li-Ion battez a T42-őm
-
svraka
csendes tag
válasz hcpeter #2190 üzenetére
Milyen disztró? Pl. Ubuntu 9.04-ben alapból ki van kapcsolva a merevlemezek energiagazdálkodása (a fejet nem parkoltatja le ha az nincs használatban), hdparm-ban át lehet állítani az értékét, ha jól emlékszem 128-ra érdemes. Egyébként T400, Win7 a vinyó legfeljebb kézmeleg, vad másolás során lesz csak egy picit langyos.
-
Tim82
félisten
válasz pokol ura #2185 üzenetére
Az OK, hogy nincs wifi, de ha bekapcsoltad az Fn-F5 kombóval, akkor világítania kell a kis wireless ikonnak a faceplate-n (a kis ikonos LED-sor a kijelző alatt).
Egyébként a Pentium M 725 400 MHz-es FSB-s, nem 533.
Mészike: VGA-ban rosszabb (16 MB-os ATI Radeon Mobility, nem 32, mint az alap T42-modelleknél) és alapból Banias processzor van benne (ezt tudod cserélni, ha szükségesnek érzed, nem LV vagy ULV proci), egyébként hardveresen nagyjából ugyanaz (alaplapi chipset). Szvsz megéri ennyiért, sőt, elég jó vétel. Akku mit bír?
[ Szerkesztve ]
-
pokol ura
senior tag
de ha a gyári oldalról (ibm) szedem le a drivereket, akkor nem is müködik egyáltalán
-
Tim82
félisten
válasz pokol ura #2194 üzenetére
Mint lejjebb írtam, azért, mert asszem nincsen olyan IBM lapos, amelyikbe gyárilag Broadcom wifit szereltek be. Tehát nincs is hozzá driver. Tehát nem is tölthetsz le hozzá az IBM/Lenovo oldaláról, ha egyszer nincs is hozzá driver. Intelhez, Atheroshoz és Ciscóhoz van, mert ezeket szerelték gyárilag a T4x-sorozat modelljeibe.
Én azon csodálkozom, hogy egyáltalán megy az a Broadcom benne, mert IBM-ek csak IBM firmware-s wlan-t "esznek".
-
Tim82
félisten
Mint nem is olyan sokkal lejjebb írta, ő olyan gépet keres, amiben 2.5" méretű HDD van...
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
50-ért van a Hardveraprón, 1.5 órás akkuval, foltos kijelzővel, 768 MB RAM-mal. Ja és US billentyűzettel, tehát nincs hosszú í...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Apple notebookok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Asszociációs játék. :)
- Yettel topik
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest