Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    szerintem a töltőt nem tudja logolni, csak az akksit.

    más: volt itt küzdelem wwan témában, elmesélem a linuxos (ubu 10.04) verziót. csütörtökön akarok dolgozni, ubuntun rfkill be --> fn + f5-tel wifi és bt ki --> hálózat ikonon gomb --> t-mobile --> semmi.

    na mikor hazaértem gondoltam mittomén mi van, de inkább összerakom az okosfont bt-s modemnek, bakup wwan gyanánt. megnéztem, az alap bt szoftver nem tud dialupot. mindenesetre abban lőttem be a párosítást. apt-get install blueman --> teló megjelenik --> jobb gomb --> dialup --> success --> hálózat ikonban t-mobile --> semmi.

    itt már kicsit elborult az agyam, mivel még sose csináltam ilyet varázsoltam összevissza, semmi. telefonban tethering bekapcs --> semmi. restart meg ilyenek --> semmi. valami pedig volt, mert a hálózat ikonra kattintva megjelent mind a beép wwan, mind a bluetooth alatt a t-mobile. csak ráklikkolva nem jöttek a bitek egyikből se.

    kezdem feladni, eszembe jut a beép wwan megint, hátha elfogyott a keret a dominón. internetről egyenleg gsm kód lenéz (*102#) --> 0 forint aha. saját szám gsm-kód lenéz (még ez se volt meg *121#) --> feltölt --> sim visszarak --> próba --> semmi.

    na mondom biztos beletelik egy kis időbe, mire belemegy a simbe a pénz, nekifutok megint a bt-s modemezésnek. olvastam, hogy /dev/rfcomm0 -t csinál a bt, nekifutottam wvdiallal. /etc/wvdial.conf:

    [Dialer btwan]
    Modem = /dev/rfcomm0
    Init1 = AT+CFUN=1
    Init2 = AT+CGDCONT=1,"IP","wnw"
    Stupid mode = 1
    phone= *99#
    Username = *
    Password = *
    New PPPD = yes
    Modem Type = USB Modem

    bt bekapcs --> bluemanban dialup --> wvdial btwan --> megy mint a kisangyal, telón kis e betű is lőn, hogy most aztán teterolok.

    nagy bt-s küzdelmeim közepette valamelyik csomag elpusztította a hangot. hozzáteszem én az eredeti telepítéskor minden bt-s cuccot legyalultam. valami gyors és ronda fixet gugliztam rá, de azzal meg hangerőszabályzás nem lett. na mondom reinstall.

    reinstall után a blueman-t raktam csak fel, és nem hullott el a hang. dialup továbbra is inkább wvdiallal megy, de egyszer már megcsinálta a hálózat ikonra kattolva is. elvileg 10.10 óta nem kell külön csomagot telepíteni.

    a beép wwan rejtélye is megoldódóott, miután beraktam helyesen a simet. ehhez annyit, hogy nyilván én vagyok a béna állat, de azért illene olyan foglalatot tervezni, amibe még én is csak egyféleképp tudom berakni a simet. ez nem lenne nagy ügy, lévén direkt így tervezték meg azokat a szerencsétlen simeket, hogy ezt 3 miliméter műanyaggal meg lehessen csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák