- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mozilla Firefox
- XPEnology
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- DIGI kábel TV
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz TayRol #113651 üzenetére
Igen, akkor T490s és T14s Gen1 jön szóba. T14s-nél a Gen2 lett egy nagyobb átalakítás, megkapta a felfelé szóló hangszórókat, tovább vékonyított gombokat, meg palmrestbe integrált antennákat, alu alsó fedéllel, a szürkénél felül is, ha esetleg ez jönne be [link] .
A T14s G1-ből van AMD és Intel CPU is. Illetve előrelépés lehet, hogy azokba már volt Low Power FHD panel is, aminél normális színlefedettség van már, bár akad ott is pár kevésbé preferált gyártó/típus [link] .#113652 vicze1: Karbonok nálam kimaradtak. Viszont a T460s és T480s is nagyon bevált, és szerettem a házukat. Tulajdonképpen a T480s kb telitalálat lett, kijavították a korábbi S-ek butaságait (pl dupla akku), de még benne volt, aminek érdemes. Kár, hogy mindössze egyetlen generációt élt meg a konstrukció, szívesen vettem volna ugyanezt a felfelé szóló hangszórókkal, mondjuk egy Ryzen 5850U-val.
Fun fact, ezt éppen a T480s-emről írom...Jut eszembe, nálatok nem bohóckodnak a sima USB-C dokkokkal az AMD-s T14 G1-ek? Mióta lefrissítettem, általában áramtalanítás után indítva a billentyűzetet sem látja a dokk, nemhogy a monitort. A már bekapcsolt géppel kell egy dokk áramtalanítást csináljak, hogy észhez térjen legalább a billentyűzet, és miután bebootolt, win10-ben már van kép meg minden. Két (egyforma) dokkal is csinálja, és a T480s-el sosem volt ilyen gondom ugyanezekkel és bootolás után és újraindításkor, alvásból ébredéskor is minden tökéletes. Még azon gondolkoztam, hátha egy BIOS reset segíthet.
-
vicze
félisten
T14 G1-ek nem látják az USB portokat 1 specifikus BIOS verzióval most nem emlékszek hogy melyik, monitor ment minden gond nélkül, csak USB nem. BIOS frissítés megoldotta.
Dokkoló val más gondom nem volt ha a dokk FW és a BIOS is friss.
Ha irodában vagyok napi töbször rárakom leveszem, nem volt problémám. Sima mechanikus Pro dokkok, másban nem bízok, meg van pár TB az X1C-knek.DP-vel van még mindig egy olyan gond, hogyha sleep alatt dugom be akkor ugy 20-ból 1x nem ad jelet DP-n olyan mintha nem váltana alternate módba a port, kábel ki be és megy egyből. Ennyi gonddal találkoztam eddig.
-
TayRol
nagyúr
Ebből azt szűröm le hogy elég jó a T480s, és csak kedvtelésből való cserére nincs igazán ajánlott utód.
490s-nél azt gondolom nincs akkor ugrás (fejlesztés) hogy cseréljem, és a fentiek alapján a 14s is átgondolatlanabb. Bár még így is az egyetlen alternatíva.
Karbon szériát nem ismerem, de gondolom másra vannak kitalálva.
-
Pano
addikt
Csak érdekességként: Én egy HP G4 elite dokkolót használok. AMD-s HP laptopnál ott előfordult, hogy nem látta bekapcsolásnál a dokkolóra tett külső monitort meg az egyik usb-c-t. Ki kellett húznom a dokkolót, majd újra be és működött, látta a teljes port palettát.
Most ugyan ezt a dokkolót használom egy T14 Gen1 Inteles verzión. Ennél egyszer sem jött elő ez a jelenség.[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
nekem G5-ös van Elitebook-kal melóhelyen, 3 kijelzővel, de mindig ki kell húzni majd újra bedugni mert nem látja ha visszateszem rá. fw upgrade után sem. és szériahiba, mert vagy 20 embertől még kaptuk ezt az infót. visszatértem a jó öreg "rápattintós-ra", azzal megint hibátlan.
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új akkumlátort vásárolni a T460-as laptop-omba. Tudnátok segíteni, hogy milyen márkájút érdemes nézegetni esetleg konkrét üzletet ajánlani ahol betudom szerezni?
Előre is köszönöm!
-
HSM
félisten
válasz TayRol #113656 üzenetére
Amiben előrelépés történt azóta, az a kijelző (bár úgy tudom, a T480s-be is "belefaragható" a Low Poweres FHD, gyárilag nem szerelték vele) illetve a CPU (bár a T480s-é is azért sok mindenre bőven elég négy maggal). Azt neked kell tudni, miben szeretnél előrelépést, és milyen kompromisszumokkal fér ez bele. Nekem igen jól jön a munkámhoz a friss Ryzenek sok magja, így fejlesztettem.
#113657 Pano : Nekem is egy HP dokkom van, csak G3-as. És ugyanez a jelenség volt, csak kb. az AMD-s T14 G1 frissítése óta nem alkalmanként, hanem szinte mindig így indul. Jó tudni, hogy akkor nem elszigetelt esetről van szó, főleg, hogy saját márkás AMD procis gépen is előfordul. Köszi a visszajelzést neked is.
#113658 TayRol : "de mindig ki kell húzni majd újra bedugni mert nem látja ha visszateszem rá"
Akkor én még örülhetek a G3-al, mert pl. menet közben visszadugásnál 10-ből 10x hibátlan, csakis áramtalanításból, kikapcsolt gépnél + áramtalanított dokknál csinálja és csak az AMD-s gépemen. Az is lehet, az a gond, hogy áram alá helyezésre kapcsol be a T14 (nincs bekapcsoló gomb a dokkon sajnos), és ilyenkor egyszerre kerül áram alá a dokk és a gép is, és lehet ilyenkor pont rosszul jön ki a két eszköz inicializációs folyamata a friss BIOS-al.
A G5-re egyébként elég sok frissítés jött ki, van most augusztusi is: [link] . -
TayRol
nagyúr
-
vicze
félisten
válasz TayRol #113662 üzenetére
Akuidő jobb a S-eken, mert nagyobb aksit kapnak.
T490s neked teljesen értelemtelen, mert az Intel 8,5gen még szörnyűbb mint a 8gen.
T14s G1 Intel verzió is elég rossz a 10gen-nel. (iszonyatos melegedés)T14s G2-ben a 11gen már vállalhatóbb még mining erőteljes a lemaradás AMD-hez, de már nem olyan szörnyű/vállalható.
Ha valós érlórélépest akarsz akkor R7-es T14s G1 vagy G2. A G2-nél némileg visszalépés a vékonyított bill. A többi változtatást nem venném akkora negatívumnak.De mint írtam RJ45, RAM slot és fém ház jelenleg nincs meg együtt egy gépben. Valamit fel kell adj, ha Thinkpad.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz TayRol #113662 üzenetére
A vastagság adatlapon nem sokat változott, de a T480s-en sok helyen el van vékonyítva, így táska/érzet szempontjából többnek érezhető a difi, mint az adatlap mutat, de amúgy a sima is viszonylag vékonyka.
Részemről így leginkább a T14 G2/ P14s G2 ajánlom meglesni, mégpedig 6 vagy 8 magos Ryzennel.
#113663 vicze1 : "az Intel 8,5gen még szörnyűbb mint a 8gen"
Mi baj van ezekkel? Leszámítva, ha nem megy a power-limit... (Pl. az altatásos T480s PL1 bug.)"A többi változtatást nem venném akkora negatívumnak."
A fekete G2-nél az alumínium alsó rész, a szürkénél már minden alu, az azért nem az igazi. [link] No, meg a tenyeredbe sugárzó modem-antennát sem épeszű ember rakta oda szvsz.Akkuidőben persze igen, az alacsonyabb fogyasztási limitek és a 14%-al nagyobb akku jó kombináció, de a sima verzió is elég jó értékeket hoz szvsz, főleg ésszel használt fényerőkkel és energiatakarékossági profilokkal [link] .
Ha már itt szóba került, ami szerintem még határozottan jobb a sima AMD-s T14 G1-ben (és elvileg az került a G2-be is) az a hűtés, nálam nagyon prímán halk a T480s után, ez óriási pozitívum, pedig a T480s-et gyári 15W-al, ezt meg az emelt 23W-os módján használom. Illetve a beépített hangszóró még csukott/dokkolt laptoppal is durván veri a T480s lefelé szóló megoldását.
-
vicze
félisten
"Mi baj van ezekkel?"
8,5gen csak rossz, melegebb +10% teljesítmény 5percig és ennyi, semmi értelme.8gen összességben jó mert 4mag és az tényleg sokat jelentett, de nem egy jó U-s CPU szerintem összességében túl magas a fogyasztása.
Az újak ellenében meg ott az AMD-s verziós, és akkor drágábban miért szenvedjek az Intellel? Tényleg az egyelne ok amiért megvettük őket, mert nincs AMD verzió, különben nincs az az isten amiért megvenném őket.
T14s G2 anyagai:
Villi black models: carbon fiber hybrid (top), magnesium (keyboard cover), aluminium (bottom) - Amivel érintkezel az kvázi változatlan.
Storm grey models: aluminium (top), aluminium (keyboard cover & bottom) - Ez meg a szín miatt olyan.Na meg az alu olcsóbb az mg-nél és a CFH-nál is, gyártási költség le, eladási ár fel...
Az S modelleknél mindegyik dupla hőcsöves(Intel/AMD), ez így van T460s óta. A sima T-nél az AMD kap dupla hőcsöves hűtést, az hogy az Inteleken mi a jó édes fenéért van szimpla azt nem fogom megérteni, azokra kéne jobban a dupla...
-
HSM
félisten
válasz vicze #113666 üzenetére
"+10% teljesítmény 5percig és ennyi"
Szerintem ha jól van beállítva a gép (limitek) ez igencsak hasznos tud lenni időszakonkénti terheléseknél, ami lássuk be, elég gyakori. Én utólag kicsit bántam, hogy csak a legkisebb 8250-es i5-el vettem a T480s-t, kicsit magasabb turbót vidáman elbírt volna egyszálas terheléseknél.
"de nem egy jó U-s CPU szerintem összességében túl magas a fogyasztása."
Én úgy tapasztaltam, ez rendkívül beállítás függő. Pl. én akkuról azt mondtam a 8250U-nak, ne menjen 2,6Ghz fölé, és máris különösebb varázslás nélkül teljesen baráti lett a fogyasztás egy standard win10 profil beállítás révén, max 30% tempó beáldozásával. Ezeken van CPPC, vidáman tudsz ezzel játszani, és most rád nézek, mobil Renoir a T14 G1-ben...
Amúgy notebookcheck is hasonló üzemidőket mért, lásd a T14-ek mindenféle CPU-val [link] és itt meg van IGP-s T490 [link] . A T480s-t nem rakom ide, mert szétbugozta magát náluk 44W-os limiten, bár így is 541 órát mértek a wifis teszten.Persze, értelek egyébként, én sem véletlen vettem a hatmagos AMD-s verziót. A CPU oldaláról egyébként egyedül a CPPC hiánya zavar egy picit, de annyira nem lényeges, korrekt eredményeket hoz nélküle is, csak nem lehet olyan szépen az igényekhez szabni az órajelvezérlés működését.
Azért egy kézben használt gépnél az alja is érintkezésben van... Ok, a feketénél a legfontosabb rész még magnézium, de a szürkénél az sem, ami a súlyán is szépen meglátszik.
"gyártási költség le, eladási ár fel"
Ez az igazi jó üzlet."S modelleknél mindegyik dupla hőcsöves"
Én magam cseréltem a T460s két csöves hűtését a kellemesebb hangú egycsöves T470s-ére. Illetve az S-ekben elvileg vékonyabb/kisebb a borda, legalábbis pl. at AMD-s T14s G1 még 18W limittel is elég forró a beszámolók szerint a 4750U-val, hiába a két cső, míg a sima T14-ben ugyanez 23W-on is egész szépen elketyeg, miközben a fém helyett műanyag burkolat ott kevésbé segít be. -
törölt tag
T460S-en 1.5 biosal nem tudom letiltani a touchpadot, kikapcsolom a biosban, de még is él, a biost frissíteni pedig nem tudom, mert nincs a gépben akku, így nem engedi. Van valami másik módszer? Ah Linux Mint alatt.
szerk:
btudos: Így majd egy nap után már kezdek megbékélni vele, de az első pár órában lebaszt@m volna pár sallert minden lenovos döntéshozónak, a desingosztálynak még most is. Hol a kék Enter? etc etc Mindegy, ez van, de ha egy mód van az enyémet bekaphatják. És thx a véleményt.[ Szerkesztve ]
-
laca223
csendes tag
Sziasztok!
Talán van valakinek hasonló tapasztalata Lenovo Thinkpa E504 laptoppal. Vettem egy használtat, akku nélkül, hogy a műhelyemben legyen mivel netezni. Sajnos az eladó elszúrta a feladásnál, mert nem a hozzá való töltőt küldte, ezért hogy ne várjak heteket hogy kipróbáljam hogy egyáltalán működik-e a gép, csináltam hozzá ideiglenes csatlakozót és egy másik, közel azonos feszültségű, (19,6v) teljesítményű töltővel elindítottam. Azonban a gép minden alkalommal csak a Windows üdvözlő képéig jutott el, majd teljesen leállt és háromszor felvillant a töltésjelző piros led. A bios-ba ha belépek, gond nélkül akármeddig megy, azzal semmi probléma. Próbáltam pendrive-ról, CD-ről bootolni, mindig az ugyanaz a végkifejlet, a Windows bejelentkező kép után leáll.
Mi lehet a gondja?
Esetleg lehetséges hogy az okozza a problémát, hogy a téglalap alakú csatlakozó középső érintkezőjét, ami állítólag signal láb nem kötöttem be? -
[w]
őstag
mindig sz*rik valamit a kutya...
tegnap vettem észre, hogy a T420-on az AIDA OSD panelje konstans 48°C-nak mutatja a cpu-t, nem jelzi a hűtőventilátor fordulatszámát, sőt az állandó fordulaton pörög
ránéztem a tpfcontrol-ra és nem mutat aktív szenzort, pedig dögöljek meg néhány napja/hete/legutóbb még rendben volt
nem gondolnék hardverre, mert a TPF is kijelzi a fordulatszámot és AIDA-ban is változnak a hőmérséklet adatok, de mégsem működik a smart fordulatszabályozás (mondjuk a BIOS szerinti se...)
na ez mi a fasz már megint? veletek is történt hasonló?
cmdr PETER W. VOLKOV
-
S_x96x_S
addikt
válasz laca223 #113670 üzenetére
> Próbáltam pendrive-ról, CD-ről bootolni,
> mindig az ugyanaz a végkifejlet,
> a Windows bejelentkező kép után leáll.próbálj meg egy Linuxot ( Ubuntu ) is bootolni
"hátha" az működik, és azzal is teszteld le
- amúgy lehet, hogy más baja is van a gépnek.Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
Kéne az asszonynak egy jobb TinkPed.
T430s-e van, fostos kijelzővel, FHD IPS a követelmény 3-4 óra netezés akkuról.
Látok T550-T560-akat aprón megfelelő speccel, ezek mennyire jók?
Tetszik neki a Carbonom is, de abból nem látok normális áron normális kijelzőst. 120-nál többet nem akar rászánni. -
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #113675 üzenetére
Az IPS modja a meglévő T430s-nek nem opció?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
donjohnson
addikt
T560 az még simán használható. nem kell hozzá h264ify addon (vagy mi, amit szoktatok itt javasolni ). nem olyan régi és masszívabb mint az utána következő T570.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Tim82
félisten
válasz donjohnson #113677 üzenetére
A h264ify szerintem még 2-3. generációs Core i-k esetében sem fontos, Core 2 Duo-knál és első generációs Core i-knél azért már erősen javasolt.
Skylake generáció azt hiszem, már rendelkezik részleges h.265/VP9 támogatással, úgy rémlik, 1080p-t biztosan megoldja így, 4K-t azért nem (de azt meg procierőből ki tudja tolni).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Tim82
félisten
válasz batyuska100 #113643 üzenetére
Ennek próbáltam utánanézni az elmúlt napokban, de nekem az jött le, hogy nem konkrét program okozza, hanem bizonyos BIOS/EC verzióra frissítés fölött jelentkezik. Sajnos, nem konkrétan X230-ra vonatkozóan, hanem későbbi generációs Thinkpad kapcsán találtam ilyesmi infót, de erre a konkrét hibaüzenetre vonatkozóan. [link]
Megpróbálkozhatsz az Összefoglalóban linkelt EC moddal, lehetséges, hogy megoldja.
-
félisten
-
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Az mitől van, hogy a T480s-nél, amin Win 10 pro van a hibaelhárításnál a lehetőségek között nem jön fel az Hardver és eszközök menüpont, de ha felmegyek a Lenovo Support oldalára, akkor ott az Operációs Rendszer Diagnosztikánál meg választható? Baromi idegesítő, mert ahogy korábban írtam, a belső kártyaolvasót folyamatosan eldobálja a gép, vagy fel sem ismeri, és millió helyen írták, hogy a Hibaelhárításnál nyomjam meg ezt a pontot, de sehol sem volt.
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
HSM
félisten
válasz Tim82 #113678 üzenetére
Így van, a Skylake generációnál jött be a hibrid VP9 dekóder, ott még némi CPU igénybevételével, de szépen rásegít, 1080P 60 FPS videók még egészen biztosan simán mennek rajta, és csak részben eszi meg a CPU-t.
Illetve a Skylake mellett szól a CPPC is, jobban tud alkalmazkodni a változó terhelésekhez, mint a korábbi generációk. -
carr
őstag
Sziasztok.
Úgy néz ki elmegy a 430s. Tokkal vonóval. Helyette keresnem kell egy nvs5200m-hez hasonló teljesítményű ( ha nagyobb, az jó) notit, ami 14", bővíthető, és érintő képernyős, és dokkolható.
100e körül. Ha lehet dokkolóval együtt.
Van tippetek merre kezdjem a tapogatózást? Yoga-t neztem, az nincs dokkolós. Létezik ilyen? Köszönöm360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
vicze
félisten
-
Dhampir
félisten
Pont ugyanezeket a T550 és T560-akat nézegettem tegnap ugyanott.
-
félisten
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy olyan issue-m lenne, hogy én még ilyent nem láttam, hátha ti igen...
Adott kettő!!!! Thinkpad T14 ami a következő hibajelenséget produkálja.
Felcsatlakozol egy "adott" Wifi-re, vagy épp nem vagy rajta, akkor van hang szól. Amint rácsatlakozol egy otthoni/magán Wifire, akkor elmegy a hang!!! Mégis mi köze a Wifinek a hanghoz? Ezt úgy is lehet reprodukálni, hogy a gép fizikailag fix helyen van, egyik Wifiről átlépve a másik Wifire a hang hopp el is megy... másik Wifire vissza kapcsolódva (vagy leválasztva) ismét van hang...
A tálcán a hangszóró/hangerő csúszkűt lehet ugynaúgy húzogatni mintha minden okés lenne...
Na kinek van erre bármiféle tippje? -
Tikakukac
titán
válasz bacsis #113691 üzenetére
Remek a kérdésed, Linuxot nézz meg, ha ott azon a wifin sima a dolog, akkor az win beállítás és meg se kérdezd merre, én 4 éve szívok a külső hangkarimmal, mert havi egyszer tutira letekeri a balanszot. És nem jövök rá miért
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #113688 üzenetére
A személyes megvizsgálás lenne a legjobb, de valóban, esetenként "a híd túl messze van".
[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
válasz vicze #113686 üzenetére
yoga 14 az egyik 1470 a másik egy régebbi 20dm asszem. i5 mindkettő (4. gen a 940féle meg 5500) egyik 840M másik 940M vga-s.
T430s-em viszik 100e-ért. Olcsón adom:?360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
Lejárt a szerk.
Egyik.
Think Pad S3 Yoga 14 Yoga 14 (Type 20DM, 20DN) Laptop (ThinkPad) - Type 20DM
ez i5-4210U 8gb 256G
Másik.
Yoga 3-1470 Laptop (Lenovo) - Type 80JH
i5-5500 8g 400g.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy T14s (gen 1)-nél mennyire forrófejűek a 10.gen-es i7-ek (i7-10610U)? Elég régi bejegyzéseket találtam, miszerint épphogy meg lehet tűrni az öledben olyan szinten melegszik még böngészésnél is, meg teker a venti. De ezek a bejegyzések még tavaly nyáriak (akkor sima T14-nél is panaszkodtak ilyenre), nem tudom azóta változhatott-e?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- Acer Aspire 5552 alaplaphibás bontódik
- Dell Inspirion 7306 2in1 (+ dell toll) - Intel i7 1165G7, 16GB DDR4, 512GB M2 SSD, Intel Iris Xe
- HP 250 G7 15,6" (i3-7020U, 8GB DDR4,256GB SSD, Win11.)
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Laptop töltők és akkumulátorok (Dell, Lenovo, HP, Acer, Asus) AAM számlával és garival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest