- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
salieri.
őstag
Sziasztok t530miert nem bootol pen driverol? Kell valami extra dolgot állítani meg Biosban?
-
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy Lenovo T440 - tól T480 -ig bezárólag melyik gépre lehet külső kijelzőt tenni úgy, hogy az tudja a 4K 60hz felbontást? A monitoron van hdmi és Display port bemenet. Van olyan laptop ezek közül, amin van DP port? Vagy ha nincs, akkor milyen módon oldható ez meg? Köszi!!Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
arcsin
senior tag
válasz RoryBreaker #114504 üzenetére
Google: "Lenovo *típus* specs sheet"
pdfet bogarászCsatlakozók, max kimeneti felbontások..minden.
-
arcsin
senior tag
válasz RoryBreaker #114506 üzenetére
és?
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz arcsin #114505 üzenetére
De úgy csak külön tudom átbogarászni a típusokat, na mind1.....
HDMI-n kizárt a 60hz 4K-n egyébként?Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
arcsin
senior tag
válasz RoryBreaker #114508 üzenetére
Jaa értem, hogy más bogarássza át neked Dokkolón gondolkodtál esetleg?
-
ivana
Ármester
Ezekből mindegyik tud DP-t T440-T460-ig mini DP-vel, onnantól kezdve pedig az usb-c-n.
-
HSM
félisten
T460-tól tudják a 4K60-at, DP-on. Lásd pl. [link] .
#114508 RoryBreaker : Mivel maga a CPU nem tudja HDMI-n T460-T480 között sem, így csak megfelelő és aktív DP-ról HDMI-re átalakítóval lehetséges a 4K60-as HDMI. A T470/T480-akon elképzelhető, hogy csak Type-C formában találod meg a DP-ot, de azok sima passzív (relatív) olcsó átalakítóval DP-á alakíthatóak.
#114509 arcsin : Dokkolónál különösen résen kell lenni, hogy tudja a kiszemelt típus a kiszemelt géppel a 4K60Hz-et...
[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz arcsin #114509 üzenetére
Abba nem is gondoltál bele, hogy esetleg ezt valaki fejből vágja és nem kell neki sem bogarásznia?
Nem értem néhány itteni egyén hozzáállását. Miért vagytok itt, ha derogál normálisan segíteni, esetleg 1 kicsit segítőkésznek lenni? Tényleg nem értem. Miért lesitek a fórumot akkor? De ezek végeredményben költői kérdések, nem kell válaszolni. Nem szeretek nem kedves emberekkel beszélgetni. Köszi.[ Szerkesztve ]
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
Tikakukac
titán
válasz RoryBreaker #114512 üzenetére
Mondjuk a fórumon jellemzően pont nem az instant google dolgokat szoktuk átbeszélni, sem olyanokat, amiket a kereső itt jobb felül kipöccint azonnal.
Sokan szokták a fórumon keverni a segítőkészséget azzal, hogy csak valaki lusta hey siri-t mondani a telójának. Nem a konkrét esetre értem, de elég sokszor kisiklik ez a vonat.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
arcsin
senior tag
válasz RoryBreaker #114512 üzenetére
Miért lesem a fórumot? Az információk miatt. Az új modellek, a frankenpadok miatt, sokan írnak egész jó review-kat újabb modellekről, hol érdemes az amd-s gépeket beszerezni.... ilyesmi.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz arcsin #114516 üzenetére
OK. De akkor így szerintem ne segíts, hogy google.hu. Így én is tudok mindenkinek segíteni. Mindenhol. Nyilván van aki képtelen használni, persze, vagy olyan is.....
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
Tikakukac
titán
válasz RoryBreaker #114517 üzenetére
All in all hogyan látod ezt a szitut: a google egy időben és eredményben hasznosabb választ adott volna vagy a fórum jobb megoldás ilyen célra?
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz Tikakukac #114519 üzenetére
Jelenleg a fórum jobb megoldás volt erre a célra. Persze csak azok miatt, akiktől célratörő értelmest választ kaptam.
Nem csak odavágták a "keress a google-n" dolgot.Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
arcsin
senior tag
válasz RoryBreaker #114520 üzenetére
Az a lényeg hogy igazad van és meg is oldódott a dolog.
-
Tikakukac
titán
válasz RoryBreaker #114520 üzenetére
Te tudod. Szerintem nem, de ahogy érzed.
-
HSM
félisten
válasz vicze #114518 üzenetére
Valóban. Őszintén szólva nem néztem végig, úgy emlékeztem, a 6. generációban frissült a DP verzió, de ezekszerint már az 5.-be is bekerült. Mondjuk a 6. is erősen küzd pl. egy 4K YT videóval, az lehet már csúnyán megfeküdné a gyomrát egy 5. generációsnak VP9 rásegítés nélkül, arra biztosan emlékszem, hogy a 6. generációban jött be.
Jó észrevétel, hogy a dedikált GPU-s gépeknél más lehet a szituáció, én csak az alapmodellekben (sima és S) gondolkoztam.#114523 ivana : Ezeket a verziókat valamiért szeretik nem rendesen specifikálni a gyártók. Ahogy a Type-C is egy akkora káosz a dokkolókkal, hogy szó nincs rá. Ott is sokszor a fórumok legmélyéről kell előtúrni, mi mit is fog tudni a gyakorlatban, ha szerencséd van, valaki megírta már....
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz vicze #114529 üzenetére
És már a T440-nél sem működött a recept.
Itt ezt megspékeltél felcserélt FN-CTRL-al, remek elrendezésű nyilakkal... De van még itt más is, forrasztott ram, a 13-ason csak két USB-C port, gép oldalára rakott bekapcsoló gomb ( ).... [link]
Ezek általában garanciát jelentenek a hosszútávú elégedett, problémamentes és kényelmes használatra...
Nincs több kérdésem, a legjobban kiemelt dizájnelem a FHD felbontású webkamera és a hozzá tartozó mikrofon tömb... Nem ez lesz az AMD-s T14 G1-em utódja, az is biztos.[ Szerkesztve ]
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!
Feltámasztottam a régi T430s-m, pontosabban kapott új gyári hűtőt, felső burkolatot, zsanérokat. Rendeltem hozzá új BIOS elemet is, de most az összerakásnál megmértem a közel 10 éves elemet és meglepődve tapasztaltam, h még mindig 3,1V-os Ennyit bírnak ezek?? Így fölöslegesen rendeltem kassza 3eHUF-ért FRU számos elemet.Joe
-
S_x96x_S
addikt
válasz vicze #114527 üzenetére
thinkpad Z
> Mondjuk a pöcköt átrakni valami istentelen értelmetlen volt,azért az nem baj .. nálam például számít .. nekem jó pont.
viszont csináltak :-)
"double-click pöcökegér" funkciót -> communications quick menü
https://youtu.be/U8YSDO8dPvM?t=79
( Lenovo Unboxed: ThinkPad Z13 with Hailey MacKay)
viszont "camera shutter" mintha nem lenne .. ami viszont fáj ..
és a "bőr" szerű fedelen -meg a geek stickerrek ( matricák) nem maradnak meg. persze nem ők a célcsoport.Mivel AMD exclusive - és az AMD lehetett a megrendelő is
Nekik fontos volt a dominánsan Intel Thinkpadektől való megkülönböztetés. Majd a piac eldönti, hogy mi lesz a sorsa.
Nekem még egy kicsit bizar és szoknom kell.Mottó: "A verseny jó!"
-
yodee_
őstag
válasz S_x96x_S #114436 üzenetére
Valaki meg tudná erősíteni hogy x280-ba tudok második SSD-t tenni vagy sem?
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
arcsin
senior tag
válasz S_x96x_S #114533 üzenetére
úgy érted a "bronze vegan leather" színű thinkpad Mondjuk én már a dobozánál kiégtem.
Szürkében cégesnek elfogadnám duzzogva. Szimpi az AMD miatt. Én fizikai gombbal szoktam a mikrofont mute-olni(x250) ami jó pofa végül is a pöckön is. Nekem is még emészteni kell, az áráról van info? -
félisten
-
vicze
félisten
válasz Picco #114538 üzenetére
Az szinte biztos Intel marad, és a Z van most kvázi helyette, és kb. az a lényege amennyire látom. A X1C-t és a X1E-t "helyettesítik".
Áruk is oda konvergál.
ThinkPad Z13 will be available from May 2022, starting from $1549
ThinkPad Z16 will be available from May 2022, starting from $2099Mondjuk a Z16-nál szerintem nagyon gáz, hogy a 6950H mellé forrasztott 32GB a max.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz vicze #114539 üzenetére
oof, elsore ugy ertelmeztem a hszed hogy nem lesz tobbe carbon, aztan rajottem hogy szovegertes -> elegtelen
utobbi idoben atufutott par carbon/extreme a kezeim kozott, nagyon popecek.
x1e g2 forrasztas nelkul cserelheto USB A csatlakozoitol majdnem dobtam egy hatraszaltot...csak nem tudom hogy kellnekem nem gyere be a Z vonal, sot alig lattam a neten pozitiv fogadtatasra utalo kommenteken, nem is ertem miert erolkodnek vele.
[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
HSM
félisten
válasz Picco #114540 üzenetére
"nem is ertem miert erolkodnek vele"
A T440 óta próbálkoznak ezzel, Louis Rossmann jól összefoglalna annak idején, mi ezzel a gond [link] . Egy fokkal talán jobb ez a mostani próbálkozás. Valamint most legalább nem a T szériát "consumer"-esítették el mégjobban.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Tegnap a T480am evvel örvendeztetett meg.
[link]Egy 3percig csinálta majd kikapcsolt. Lehet SW hiba is vagy inkább HW?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz megott #114544 üzenetére
nem volt.
@vicze1 Ez lehet egyszeri eset?
Miután kikapcsolt akármiért kivettem aksit, visszaraktam és azóta is megy.A problémám, hogy heti szinten fixen vannak olyan munkáim amikor ha meló közben megadja magát az céges szinten sokba kerülhet nekem meg baromi nagy stressz. Néha melókra annyira kevés időt kapunk, hogy már ha közbe eldobja magát kifuthatok az időből és brutális kötbérek vannak. Kéne kérnem egy laptop cserét vagy lehet ez egyszer volt és ennyi?@Tikakukac Nekem a régi BBS / modemes hangok jutottak eszembe.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
megott
aktív tag
válasz Dare2Live #114547 üzenetére
Sajnos pont a Battery Management SW ment be MS égisze alá a legmostohább körülmények között, így se egy rendes kalibrálás se egy rendes akkuállapot lekérdezést nem lehet csinálni. Két hete szívok egy X380-al megáll mint a szög Thunderboltos dokkolóval, csak a reset gomb segít, minden update fent. T480 akksivezérlőkkel dob egy hátast, T570 alsó burkolat legyalulja maga alatt az SSD csatit az alaplapról, T14 változatos alaplapi bajok, G2nél a héten a harmadik dob egy hátast "bottom cover tamper detection error" mindezt azért mert a kapcsoló egyik lába egyszercsak a levegőben akar lógni.
Viszont a T530-am köszöni nagyon jól érzi magát!Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest