Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz koma106 #22507 üzenetére

    Optimális megoldást keresel, de az sosincs. :N
    hogyan mozgassa át a pénzét költségek nélkül:
    Ha csak ezért nyitnátok kincstárszámlát és később nem szeretnétek használni, akkor nem biztos, hogy megéri. Ha az OTP-számla záróegyenlegének átutalási költsége 10e feletti, akkor megfontolandó. Ha nem, akkor több órát is fogtok ezzel pepecselni (főleg, ha nem online nyitjátok), és a ti időtök is pénz.
    Menete:
    1. megnyitod a kincstárszámlát,
    2. diszkont kincstárjegyet (csak ez a jó) veszel bankkártyával. Legkorábbi lejáratú mai vétel esetén március 2., ez hetente 1 hetes lépésekben nő,
    3. megnyitod az új bankszámlát,
    4. lejár a kincstárjegy, kiutalod az összeget az új számlára.
    Ez így ingyenes.

    ... hogyan lehet a legegyszerűbben "átmigrálni" a munkáltató, a ...
    Mindent azért nem lehet másra bízni. Pl. a "hol adhatta meg még ..." esetekt nem kezelhetők.
    Lehet az új számlát úgy nyitni, hogy egyben bankváltást is kérsz. Ilyenkor az új bank átveszi a régi banktól a következőket:
    a) munkáltató fizetésátutalását, a családtámogatási juttatásokat a kincstáról, esetleg más olyan állandó beérkező utalásokat, amelyek a régire teljesültek,
    b) csoportos beszedéseket, ha voltak ilyen megbízások a régi banknál,
    c) állandó, rendszeres utalásokat, amelyeket megbízásotokból az OTP teljesített.
    Ezek átvételekor azért zökkenők előfordulhatnak (főleg csopbeszedésnél), amikor nektek majd intézkedni. Viszont mehet simán is.
    Lehetne kérni, hogy a bankváltás során a régi számlát az új bank mondja fel és így szűnjön meg.
    Ennek viszont feltétele, hogy a régi banknál minden megbízás megszűnjön, de főképp az okozhat gondot, ha tartozik hozzá élő bankkártya. Azt viszont a kincstári vásárlás miatt nem lehet már előre felmondani, a felmondása pedig legtöbb banknál 30 nap.
    Összegezve: elég az új számlát sima bankváltással nyitni, és amikor már minden átkerült, működik az új számlán, akkor felmondani a régit.

    Amíg nem derül ki, hogy a fizetést már az új számlára utalja a cég, addig érdemes a te számládról átutalni rá a nettó minimálbér összegét, hogy az előírt feltétel teljesüljön. Gondolom, Online számlád van, tehát az utalás neked ingyenes.

Új hozzászólás Aktív témák