Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz janston #89190 üzenetére

    Nem lehet így teleltetni, ha leveszed a sarut, még akkor is lemerülhet az önkisülés miatt. Autóban szivargyújtó aljzaton keresztül szoktam betolni egy kis áramot, ami kompenzálja a riasztó stb. nyugalmi áramfelvételt.

    Már néhány napig sem hagyom enélkül állni, illetve 2 éve áttértem erre a módra:
    ------------------------------------
    Optimate 4

    Az akkumulátor automatikus karbantartó töltése
    Az akkumulátor csepptöltése és ellenőrzése 30 perces ciklusokból tevődik össze, melyek időszakosan egymást követik. 30 perces karbantartó töltést árammal, 30 perc áram nélkül ellenőrzés követ. Ez a ciklikus üzemmód segít minimalizálni az akkumulátor elektrolit (víz) veszteségét és egyben optimalizálja az akkumulátor állapotát, várható élettartamát meghosszabbíthatja. Az alacsony erősségű árammal való töltés maximalizálja az akkumulátor töltöttségi szintjét, minimalizálja az önkisülés veszélyeit.
    ------------------------------------------------

    Saját átiratomban 13,6 V-on tartom a feszültséget (mint a fenti töltő is, csak ezt már nem képesek érthetően leírni) egy kis dugasztáppal és azt 30 percenként be-ki kapcsolom egy konnektorba dugható, peremtárcsás időzítővel. A kapcsolgatást lehetne ugyan elektronizálni, de az időzítő úgyis csak lomtárban pihent, így maradt.

    Meg a szivargyújtó helyett is lehetne valami másféle csatlakozást találni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák