Új hozzászólás Aktív témák

  • baly81

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy merőben más kérdéssel fordulnék hozzátok, mint pár napja.
    Van egy, a hét elejéig tökéletesen működő Plazma TV-m, (Panasonic TX-P42ST30E). Pár napja a bekapcsoló gombja (azaz ehhez köthető elektronika) furán viselkedik. Érezhetően (sokszor, de nem mindig) a benyomása mintha könnyebb is lenne, vagy mintha nem úgy kapcsolná az áramkört, ahogy szokta. Egyszer már üzem közben olyat is csinált, mint ha standby módba kapcsoltam volna és újra be. Illetve, ha régebben standby-ba raktam, akkor kis idő múltán hallatszott egy kattanás (relé?), amivel gondolom lekapcsol pár áramkört. Tegnap meg a relé kattanását hallottam 10-30mp elteltével kétszer, úgy, hogy legalább 1 órája már készenléti állapotban volt. A hiba -még- randomra jön elő, nem állandó...
    Nem mostani a készülék, nagyon szeretjük a képminősége miatt. És már az SBS aktív 3D mivolta miatt is szeretném megmenteni, mert ezen kívül semmi baja nincs. Sem beégés, sem egyéb gondja nem volt eddig, pedig elsődleges TV készülék, átlag napi 2-4 óra üzemidővel.
    Még nem bontottam meg...
    Tudom, látatlanba nehéz megmondani, mégis, a kérdésem felétek, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget. VÉLHETŐLEG, házilag ki tudom e mérni (és mit) javítani tudom e, vagy inkább vigyem el szervizbe?
    Én egy elfáradt relére, vagy kondira gondolok.

    Előre is köszi a segítséget!

    Update:
    Ja, és ugyanaz az 1 egyköz (PC) van rajta HDMI.n keresztül, mint eddig, úgyhogy nem az "ébresztgeti".

    [ Szerkesztve ]

    Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!

Új hozzászólás Aktív témák