Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    válasz rednifegnar #86652 üzenetére

    Én 92-ben kezdtem a számítógépes korszakot egy 286-ossal, 40 mega MFM vincseszterrel, 1,2Mb-os floppival. Előtte már volt gépes tapasztalatom komondorokon.
    A vincseszter hamar megadta magát, mert vírus volt a gépen és a vírusírtó azzal kezdte, hogy letörölte a particiós táblát, ezután a vinyó már csak egy darab alkatrész halmaz lett, semmi sem ismerte fel.
    A floppi is hamar tönkrement, mert kivettem megpucolni és mikor összeszereltem már nem olvasott semmit. Tele volt előzőleg porral.
    Úgyhogy hamar egy 40 megás ATbuszos vinyót kapott, és előszőr egy 360Kb-os floppit, majd később egy 1,44-eset. Eleinte csak a 360-as floppi volt, arról bútoltam a dos-t, majd cserélgettem a lemezeket hogy valami programot is betöltsek, kicsit macerás volt.
    Vinyóval már egyszerűbb volt.
    Az alaplapja teljes méretű volt, tele mindenféle ICvel, rajta sip memória modulok, összesen 1 mega. Előszőr egy cga kártyával volt a TVre csatlakoztatva, színeket csak maszek tudtam átvarázsolni, a videójel nem vitte át. Csak később kaptam egy svga monitort, vga kártyával.
    Hang is jódarabig csak nyomtatóportos maszek DA átalakítással ment (ellenállás-kondenzátor). És mégis boldog voltam vele, én csak basic-ben tudtam programozni, azzal csináltam egyszerű modellvasút vezérlést nyomtatóporton keresztül.

    Üdv.

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák