Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz TGWH #78484 üzenetére

    Bocsánat ha belegázolok a hagyományos elektronika felé húzó lelki világokba, de szerintem az már a múlt.

    Semmi gond, most már vérig sértettél úgyis... :DDD

    Egyébként az a helyzet, hogy pont az egyszerű alapáramkörökkel való kísérletezés közben lehet rájönni olyan dolgokra, ami később segít abban, hogy két modult egymáshoz tudj kötni / illeszteni.

    Mert addig szép, hogy van output és input, csak az elektronika világában ez nem mindig ilyen egyszerű.

    #78478 hcl

    Ez az, hogy amikor időszámításunk szerint Windows 98-ban összeraktam az első számítógépem a TV-videó szervizemben, felmegyek a netre és olyan kérdésekre próbáltam reagálni, hogy a "hány voltos LED" miért rossz kérdés, akkor még nem gondoltam volna, hogy ez már örök kérdés marad, mert sokan egyszerűen nem értik az áramgenerátoros elv lényegét.

    Diódák nemlineáris áram-feszültség karakterisztikájáról nem is beszélve, összevetve mondjuk egy ellenállás lineáris tulajdonságaival, hogy mi is itt a brutális különbség, ami még Georg Simon Ohm törvényével is hadakozni igyekezne, ha nem vagyunk résen.

    Akár olyan dolgokat, hogy az ideális áramgenerátor terhelés nélkül elméletileg miért ad le végtelen feszültséget, végtelen belső impedancia mellett, ami gyakorlatilag persze nincs, mint ahogy feszültséggenerátor sincs 0 Ω belső impedanciával. Megközelíteni lehet legfeljebb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák