Új hozzászólás Aktív témák

  • CrusherW

    tag

    válasz AMDFan #44327 üzenetére

    Tehát a 2.1 adott, viszont a bemenetek kérdése még mindig nyitott. Ugyanúgy képesek fogadnak n db HDMI-t, optikait, stb...-t? Mit kezd egy stereo vagy 2.1 Hi-Fi rendszer egy DTS-essel, vagy bármilyen 5.1 digitális forrással? Eldobja a maradék sávokat, vagy valahogy rákeveri őket a az élőkre?

    Volt bennem egy prekoncepció, miszerint az árral jellemzően nő a hangfalak mérete - térfogatban - illetve, hogy a felsőbb kategóriákban inkább háromutas hangfalakat találok, namost a linkelt hangfalak ennek az ellenkezőjét mutatják; kicsi, kétutas, és drágább hangdobozok. Ezeknek a hangereje milyen relációban van egy azonos árú házimozi hangfallal? Elképzelhetőnek tartom, hogy ezeknél a hangerő annyira másodlagos a hangminőséghez képest, hogy nem is nagyon alkalmasak arra, hogy rendesen kihangoskodják magukat néha. Ez is csak egy rossz prekoncepció?

    Valahol olvastam olyat is, hogy zenére nem szeretik a stúdió hangfalakat, mivel azok nagyon szárazon és pontosan adják vissza a hangot, nem tudom, hogy ebből mi az, talán a musicdivision.hu-n olvastam erről, mindenesetre az volt a lényege, hogy az inkább professzionális munkára, és nem zenehallgatásra készült.

    Azt sem értem, hogyha ezek a Hi-Fi hangfalak lényegesen pontosabb/jobb hanggal rendelkeznek, akkor a magasabb kategóriájú házimozi rendszerek miért nem ilyen hangfalakból válogatnak össze ötöt? Mi választja szét a házimozi és a hi-fi hangfalakat ennyire?

    A Hi-Fi hangfalak zömében kétutas, állványon álló, aktív hangfalak? Például látom itt már nem a banándugókat találok hátul, hanem háromeres, talán canon csatlakozókat.

    Tudom, sok a kérdés, pedig minden vackot lookup-olok google-ben, hogy legyen valami kialakult képem, de eddig rosszul jártam a kialakult képeimmel.

    Van itt olyan, aki zenehallgatásra használ 5.1-es erősítőt? Ha igen milyen erősítőt és hangfalakat (csak frontok érdekes) választott?

    szerk.:
    mp54: éppen ezért a kérdésért volt itllic a szó, hogy az első hozzászólásom fényében egyértelmű legyen, felesleges ezt a mondatot visszakérdezni :) De mit is ér egy kérdés bizonyítás nélkül?. A kiinduló erősítő 65k használtan, eladom, a következő lehet már 125k használtan, matematikai ismereteimet alapján megkockáztatom, hogy ez egy számtani sorozat lehet, ahol (d > 0), szép nagy n-ekre a végtelenbe tart, és ha feltesszük, hogy a erősítő ára < végtelen, akkor igen, a válaszom az, hogy ez lehetséges. Kellően nagy iterációval. Viccet félretéve, a problémám nem az összeadással van, hanem az iránnyal :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák