Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz kjani18 #31308 üzenetére

    Hát nem azt csinálod. Azoknak (a "hifistáknak") magyarázod, hogy ne placebózzanak, akik nem placebóznak, hanem legfeljebb reagálnak arra, hogy mások (a "nemhifisták") leplacebózzák őket. Másrészt mégegyszer mondom, értelmezhetetlen az állandó felszólításod a "placebó helyettesítése kognitív disszonanciával ügyben", mert akik szóba hozzák a placebót, azok a placebóról akarnak beszélni, nem pedig a kognitív disszonanciáról. Ha egyszer a placebó a téma, akkor a placebó a téma, nem a kognitív disszonancia. Nem értem (nem értjük) miért tudálékoskodsz, erősködsz ennyire a kognitív disszonanciával, talán rokonod neked?

    Egyébként nekem nem kell magyaráznod, hogy mi a placebó és a kognitív disszonancia, én sok éven át tanultam, és időnként tanítottam is pszichológiát. Én tudom melyik mit jelent. Sőt, dolgoztam is már kognitív disszonanciát vizsgáló tudományos kísérletben. De amikor placebóról van szó, akkor placebóról van szó.

    (#31309) dudika10: Ezt írod: "Akkor mondom majd, hogy "igazatok van srácok", amint olvasom azokat a véleményeket, hogy "bekapcsoltam a TV-t és a számítógépet a másik szobában, és mosott lett a hang".
    A tápkábel hatásával ellentétben ezek durván mérhető változást okoznak, az egyébként sem szép és stabil hálózati feszültségben. A csúcsoknál beterhelik a hálózatot, és torzítják azt.
    De ezt miért nem hallja senki?"

    Nem értem, hogy mit akarsz mondani a tápkábel és a szomszéd szobában bekapcsolt számítógép szembeállításával, nem értem mi köze a kettőnek egymáshoz, de azért rövid reakció: Hallja szinte bárki. Akár olvashatod is "azokat a véleményeket", több évtizedes szakirodalma van. (Nem linkelgetek, ellenben jótanács: érdemes művelődni adott témában, mielőtt beszélsz róla.)

Új hozzászólás Aktív témák