Új hozzászólás Aktív témák

  • DDL

    őstag

    válasz #92251648 #16702 üzenetére

    "Hangszerarányok alatt én végig erről beszéltem, nem a hangfelvétel kivezérléséről"

    Eddig dinamikáról beszéltél. Ha hangszerek arányairól tetted volna akkor nem szóltam volna semmit. De ez nem dinamika. ill az, ha leegyszerűsítjük a dinamika fogalmát két szélső érték közötti különbségre. Egyébként ha csak ennyit csinálnának akkor ezzel nem lenne akkora baj, de a hangszerek saját megszólaló dinamika tartományát is változtatják. Na ettől lesz igazán fos a megszólaló hang...

    " Minden készüléknek van némi komprimáló hatása, a hangsugárzóknak még több,... "

    Igen van. De ez torzítás. Amennyiben ez jelentősen befolyásolja a végeredményt akkor azt az eszközt ki kell kukázni. A hangszórók is csak akkor működnek limiterként ha túl vannak hajtva.

    " Továbbá a zenehallgatási közegnek (pl. lakószoba) van egy alapzaja (ami általában jóval magasabb, mint a felvétel alapzaja)."

    Már megint keveredés van a dologban. Egy felvétel alapzaját hogyan lehet összehasonlítani egy lehallgató közeg saját zajával???

    "Ahogy emeled a hallgatási hangerőt, úgy nő az érzékelhető dinamika tartomány"

    Ez így megint ok. De ha a környezeti zajküszöböt meghaladja a megszólaló legkisebb hangerejű hang, akkor a további hangerő növekedés nem hoz "érzékelhető dinamika tartomány" növekedést (fizikailag lehetetlen). Sőt egy bizonyos hangnyomás szint felett az emberi fül lesz az ami már kompresszorként fog működni. Azaz erősítő teljesítményben követel lényegesen többet a rendszer...

    "Elég nagy baj lenne, ha néhány dB szintemeléstől túlvezérlődne egy broadcast átjátszó lánc."

    Nem is ha analóg lenne a cucc. De nem az....

    Üdv: DDL

    Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

Új hozzászólás Aktív témák