Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    nagyúr

    válasz liszi70 #123121 üzenetére

    Én 1986 óta úgy nézek tv-t, hogy a szüleim kötelezően kapcsoltak egy fényt mögötte. Pedig a CRT-nek nincs gondja a feketével, úgy tudom. :D

    Ők ma is így tévéznek, sólámpa, valami mindig megy mögötte, amikor pedig családi "mozizás" van nagyritkán, akkor is ha vaksötétben (tv only) kezdjük, mindjárt szól valaki reflexből, hogy lámpát kapcsoljunk már. :D

    Nálam is ez lett végül, hogy huszon-x éves korom óta külön élek (most 44 vagyok), de én egyszerűen utálok vaksötétben, "mozisan" tévézni. A szemnek nem jó állítólag és egy minimál háttérfény jó. Ki tudja, nem vagyok doki. A szubjektív megítélésem az, hogy kellemesebb vele, mint nélküle.

    Meg ha megállítom, hogy pisiljek, hozzak valami rágcsát, vagy eleve a rágcsa olyan, hogy szedős-előrehajolós néha a dohányzóasztalra, pl. mogyoró, egyéb, nem akarok olyan jelenetre várni, amit kimerevítek, hogy világítson nekem, hanem egy kis minimál gyér fény mellett megtalálom már a magot/gyümit/zöldséget, tudok narancsot/pomelo-t hámozni és nem a földre szemetelem a héját, meg ilyenek. :D

    Szóval nálam a háttérfény az tömény praktikum.

    Erre én is megvettem életem első Philips Ambiját valamikor uh, hogy is.. 5-7 éve kb, pláne, hogy dicsérték, hogy stabil az android rajta (akárcsak a Sony-én, ezt is tapasztaltam barátnőmnél, flawless 0 bug, 0 panasz, nagyon jó).

    De mikor az ambit belöktem, hát ez mekkora jóóó :)
    Lehet állítani az intenzitásán, nem kapsz hülyét tőle, ha nem akarsz, a gyorsaságán is, meg lehet azt is, hogy ne képet, hanem hangot kövessen (egyfajta színes VU meterként), de lehet fix lágyan változó, képtől-hangtól független módot is adni neki, vagy egyetlen színt tesz ki a falra, vannak preset-ek (láva, zöld természet, satöbbi) és custom is lehet kikeverni, marha jó. + annyira komolyan veszik, hogy azt is meg lehet adni a tv-nek, hogy a fal színe milyen, így ha nem hóferér, hanem mondjuk enyhén krém színű vagy van benne egy spicc mogyoró halványan vagy ilyesmi, azt adod meg neki és élethű ambi színeket kever a falra ennek függvényében (tehát a zöld nem csak hófehér falon zöld, hanem egyéb színű falon is, most nyilván az enyhe falakról beszélek, pasztell ligában, nem a tömény hupikék esetről).

    Nekem nagyon-nagyon bejött és ajánlom mindenki másnak is.

    Bónusz, hogy ha vannak az embernek Philips Hue cuccai, erre "szakosodott" lámpái és/vagy izzói, az egészet rá lehet sync-elni az Ambilight-ra és onnantól ahogy az Ambi villog a tv által, ugyanúgy villog az egész szoba akár. :D Még nem próbáltam, de lehet majd egyszer, cimbinek nagyon bejön, ők így tolják, robbanásoknál látványos, hogy narancs fényár villan a szobában például.

    Philips = ergonómia, ez a porszívóira is igaz, meg sokmindenére. Nem feltétlen technikai bravúrok, mert amúgy a panel nálam sem egy hűde, bár ez belépő Ambi tévé és dolgozóba vettem. A nappaliba 80"+ körüli oled-re fáj a fogam, amint Philips-nek lesz ilyenje, leütöm és kihozatom, nincs kábeldzsungel extra lámpának stb.

    Bónusz bónuszának bónusza, hogy az ambit kikapcsolt tv mellett is tudom hangulatvilágításra használni, standby mód mellett (lounge light mode). Ekkor a tv egy lámpa lényegében, a távszabályzón tudom vezérelni, hogy állandó fény kell, lassan át-fade-eljen egyikből a másikba az RGB mentén, vagy mi a pék is legyen.

    Marhajó, engem megvett kilóra és szó nincs egérmoziról, egyszerűen tök kellemes és tök jó hangulatot varázsol a szobába.

    (Mondjuk a színterápia mint olyan, létezik, és ha egy csipetnyit ezt is behozzuk az Ambi mellé plussz pontnak, szerintem tök valid).

    Aki meri, próbálja ki, ha mást nem, ismerősnél. Sötét jeleneteknél, ahol a kontraszt és a koromfekete mély igazán számít, amúgyis letekeri az Ambit is (nálam nullára), szerintem nincs mögötte olyan, hogy "szarok a paneljeink, ezt akkor maszkoljuk el az ambival" hanem egyszerűen diverzifikálásra használják a piacon, hogy ők ilyet is tudnak. Nálam bejött.

    Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !

Új hozzászólás Aktív témák