Új hozzászólás Aktív témák

  • bta1

    őstag

    válasz Dißnäëß #110303 üzenetére

    A kalkulációt nem "kondiromlásra" értettem (elkó vesztesége ugyebár), persze igazad van, a kiszáradással járó kapacitáscsökkenés is fontos tényező. Emiatt idővel cserélni illik, de korrekt akusztikus mérések nélkül csak találgathatjuk, hogy milyen értékre válogatott a gyártó.

    Tökmindegy minek tartod a szubjektív visszacsatolással megtámogatott fejlesztést, ha már alapfokon, pl. Heybrook HB1 modifikálásánál vagy a Prol Preludium tervezésénél is lényeges :)) Konkrétan: nem biztos, hogy elég kicserélni másik típusra az eredeti fóliakondit (precízen azonos értékekről, azaz gyakorlatilag nulla decibeles eltérésről beszélünk), hanem a törésponti frekin is változtatni kell, hogy fülre ne legyen zavaró lyuk vagy kiemelés az átvitelben. Mit gondoljunk ezek után az elkóról fóliára váltásról? Volt hififalván ez a "márka" felhasználónevű JBL fan, akinek lehet ugyan kritizálni az ízlését, de a vájtfülét aligha. Mivel a technikai részletek is élénken érdekelték, jól ismerte a szakmai közvélekedést, miszerint elkó nem való hifi hangsugárzóba és kész. Kinyitotta a méregdrága zászlóshajó modellt, és mit fedezett fel az alsó szűrőkörben? Kitaláltad: elkót. Aztabetyár! - gondolhatta magában, és kicseréltette valami elismerten jó hangú fóliakondira. Néhány nappal később felhívta az átalakítást végző szakembert, hogy legyen szíves előkeresni a Ti2000-esekből kiforrasztott elkókat (ugye nem dobta ki? :Y )

    Honnan tudja a fejlesztő? Meggyőződik róla a saját fülével, (vagy nem a sajátjával... nagyobb vállalatok, mint pl. a Sony, fénykorukban külön szubjektív tesztelőcsoportot tartottak fenn), és addig változtat rajta, amíg elfogadhatónak nem hallja.

    (Ezt a "kommentelni" magyartalanságot jó lenne nem átvenni a globalista agymosóktól. Nyelvtanilag és szemantikailag is borzalom... )

Új hozzászólás Aktív témák