Új hozzászólás Aktív témák

  • bozont

    veterán

    válasz villifog #1547 üzenetére

    Igen, tudom hogy a palackos megoldás hosszútávon olcsóbb, de egyelőre nem akarok azzal is bajlódni. Ezért próbálok arról infót találni, hogy mondjuk 1kg porbeles hány kg 2,5-es pálcának felel meg. Mégis mennyi plusz költség.
    Még én is durván tanuló módban vagyok, szintén kb 5kg elektródán vagyok túl. Azért is foglalkoztat a dolog, mert a huzalossal nem nekem kell az elektróda fogyást is lekövetni, eggyel kevesebb dologra kell figyelni. Persze gyakorolnám az MMA-is, csak most a kerítés építésnél szerintem könnyebb dolgom lenne így minimális tapasztalattal.

    #1548 Gyöször
    Az áramellátástól annyira nem félek, 3x16A van, a lakásban (állítólag tömör) 2,5-es kábelek futnak. Ami utána megy a melléképületekhez és ahol hegeszteni szoktam az mondjuk trükkösebb, ott már kicsit összevissza van a dolog. De idén lesz egy kis felújítás, akkor az elektromos részét is rendbe rakjuk (végig 2,5-es kábeleket tervezek oda is). De eddig nem éreztem problémát, igaz csak vékony anyagokkal dolgoztam max 90a (inkább kevesebb) mellett. De kb itt is 40-50m kábel távolság lehet az órától, erre volt pluszban a 25m hosszabbító amikor fix helyen hegesztettem.

Új hozzászólás Aktív témák