Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz priti #7465 üzenetére

    Úgy hívják, anyaghiba. Van, létezik. Minden termékben, nem csak a winyóknál. A technika fejlődésével egyre kevesebb és kisebb, de van. Viszont mivel a felírt jel is kisebb, így összevethetőek.

    Egy vakbél műtétnek is van kockázata. Ott is van halálozás. Elhanyagolható. Mindaddig, míg nem Te vagy az a kis százalék. Én nem bagatelizánám el. Valós kockázat, amit az eszköz használatával fel kell vállalni. Ezért kell a fontosról biztonsábi másolatot készíteni!

    Az írás során az elektronika kiszámítja a CRC értéket, és a szektor felírása után az adatblokk végére helyezi. Visszaolvasáskor ez az ellenőrző összeg fogja megmondani az olvasott adat sérült-e. Igaz, csak elméleti esélye van, hogy két különböző adatnak ugyanaz legyen az ellenőrző kódja, de hibás blokk esetén még ilyen is előfordulhat. Hiszen az ellenőrző kód is sérülhet, vagyis sokkal többször adódhat olyan kombináció ami hibás, de a matematika szerint ép.

    A cache gyorsításának mértéke nem azonos a méretével. Befolyásolja a cache algoritmusa (igen, van előre olvasás egyes algoritmusokban), felhasználás jellege. Ahány gyártó, annyi különböző rendszer.

    Mivel az írandó adat bekerül a drive cache területébe és a drive ekkor elvégzettnek jelzi a műveletet az OS felé, így az OS nem ad rá hibaüzenetet, és nem jegyzi meg, kinek az adatát íratta ki. A drive ezután fogja a cache-ből kiírni az adatokat a felületre. Ahol nem biztos, hogy érzékeli az adatterületen lévő anyaghibát. Vagyis két ponton is eltűnhet az adat írás közben. Ismétlem, ez felvállalható mértékű kockázat, de számolni KELL vele. Nem szabad elsiklani felette!

    [ Szerkesztve ]

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák