Új hozzászólás Aktív témák

  • kutga

    nagyúr

    Hölgyek/Urak!

    Kolléganőm múlt héten jelezte, hogy a laptopján (ASUS X552MJ) lévő W10 oprendszer nem indul, eljut a boot az ASUS logóig de onnan tovább nem, csak pörög és pörög a képernyőn a töltést jelző karika, de az oprendszer nem tölt be.

    Tegnap hozzám került a gép, ugyanezt a hibát produkálta, így első körben áramtalanítottam, újra bekapcsolva benéztem a biosba, kikapcsoltam a fast bootot, és megpróbáltam belépni a recoverybe, ami azonban se a gyártó által, se az interneten tanácsolt egyik módszerrel, billentyű kombinációval sem ment, az automatikus javítás előkészítéséig jutottam, de onnan tovább nem.

    Ezt követően elővettem egy bootolható W10 pendrive-ot és megpróbáltam arról indítani a gépet, de az sem töltött be, ugyanígy jártam a Live Linuxszal.

    Itt kezdtem el gyanakodni a gépben lévő ssd meghajtóra (WD GREEN SATA 2,5" WDS240G2G0A), így kiszereltem, és rákötöttem a saját asztali gépemre satán keresztül, hogy legalább formázni tudjam. Ezen a gépen van egy működő W10 oprendszer egy másik ssd-n, de így az sem indult el, ugyanúgy megakadt a töltés, pörgött és pörgött a képernyőn a töltést jelző karika, és innen nem ment tovább.

    Utolsó ötletként beszereltem a hibás ssd-t egy külső usb házba, és így kötöttem rá a saját gépemre, nem meglepő módon így sem működött. Az intézőben látni a rajta lévő két partíció betűjelét, de nem lehet őket megnyitni, nem tudom formázni, de még csak törölni sem a partíciókat (se a Sajátgép, se diskpart alól, el se indulnak).

    Van esetleg valami más amit ki tudok próbálni, vagy kuka a lemez? Ha minden igaz, nincs rajta nélkülözhetetlen adat, így inkább az lenne a cél, hogy a jól belakott rendszert el tudjuk érni. Mivel kell a laptop, és volt nálam elfekvőben egy kisebb ssd, így arra telepítettem tisztán W10-et, ami gond nélkül felment, és működik is azóta.

    [ Szerkesztve ]

    Let the Zone take me if I am.

Új hozzászólás Aktív témák