Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz liszi70 #53848 üzenetére

    Akkor ezen útmutató alapján meg lehetne nézni, hogy tényleg nem-e lett Windows szinten írásvédettként beállítva a lemez, ha igen, akkor pedig értelemszerűen megszüntetni.
    Ha nem az előbbi a gond, akkor lehet pl. az USB-kábel hibája miatt is és ilyenkor célszerű másik kábellel is kipróbálni, Windowst újraindítani és utána újrapróbálni, emiatt szükség esetén az adatok lementése után CHKDSK-val ellenőrzést futtatni, stb. + Ha gyenge / hibás szektorok vannak a lemezen, akkor akár az is közrejátszhat.
    Ha fontos adatok (is) vannak a külső merevlemezen és azokról nincsen másodpéldány másik tárolón, akkor azokat lehetőleg minél előbb le kellene menteni, amíg még működik és lehet olvasni a tartalmat. Majd utána lehet nyúzni a HDS tesztjeivel, vagy Windowsban egy lassú formázást ráereszteni, bár 100/100-as már nem feltétlen lesz és ennek okán az sem biztos, hogy érdemes egyáltalán vesződni vele, meg ha az alább leírtakat nézzük.
    Egyébként ha a legacy WD Elements Desktop sorozat 1 TB-os modelljéről van szó, akkor az eleve egy muzeális, jó 10 (!) éves darab, benne a hírhedt Green merevlemezzel, vagyis nem nagyon van miről beszélni és már rég cserélni kellett volna, meg csoda hogy egyáltalán eddig működött rendesen... :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák