Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    Sziasztok!

    Táp: FSP BS, rev.1, 400W. A winyó tápágára magam dugtam 1000μF elektrolit, és 100nF kerámia kondikat, mind az 5, mind a 12V-os ágra. Konfigom az adatlapon.

    Tünet: két Samsung HD250HJ merevlemezzel a következő.
    Egy ideig szépen másol, egészséges sebességgel (50-60MB/s). Olyan 2-4GB átvitele után megáll. Ekkor a gép 1-2 percig meg sem moccan, majd visszaveri a meghajtót PIO módba. Rendszeresen. SATA kábel csere volt, a hibátlanul működő HD501LJ kábelére, a hiba fennáll, ráadásul két merevlemezzel is ugyanez a tünet. A HDSentinel majd' kiakad, olyan tökéletesnek lát mindent, sem reallokált, sem pending szektor nincs.
    Mindkettő HD250HJ, az egyiket egy napja bontottam ki. Ebben a gépben, mint említettem, a HD501LJ hibátlan, és a HD082GJ is.

    Ez inkompatibilitás lenne, vagy valami egyéb, amire nem gondoltam? Más: az okozhat-e ilyet, hogy két merevlemezzel nincs gond, de négy jobban leterheli a déli (SB600) hidat, és túlmelegszik? Habár ezt kizárnám, mert működés közben a fagyást okozó 250-es kábelét lehúzva rögtön helyreáll minden.

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák