Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Ezra #47799 üzenetére

    Inkább a HDS programmal kellett volna megnézni a külső meghajtó állapotát, valamint a Windowsban a lemezkezelőt. Ha azok felismerik rendben magát a fizikai lemezt és annak teljes tárolókapacitását, akkor az még a jobbik eset. Illetve, ha a fájlkezelőben van betűjele, de nem lehet hozzáférni és 0 bájtot mutat a tulajdonságoknál, akkor ilyen lehet pl. RAW kötetnél is.

    Ha utóbbi a helyzet, akkor otthoni környezetben a javasolt módszer adatmentő programmal (példa) lementeni róla az adatokat egy másik fizikai meghajtóra. Majd utána újraparticionálni az eredeti drive-ot és a másikról visszamásolni rá a fájlokat. Ez lehet időigényes, de ugyanakkor biztonságos az adatokra nézve. Ellenben ráengedni pl. a CHKDSK-t, már nem feltétlen. Valamint az előbbi linkből látszik, hogy az adatmentéses témának van külön topikja Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez néven.

    Ha OK az előbb említett program szerint a külső HDD állapota és adatmentés + újraparticionálás után megfelelően működik, akkor nem kell kukázni. Ellenkező esetben nyilván igen, mert az ilyeneket javítani nem érdemes és nem is nagyon szokták. Ilyenkor max. esetleg a garis cserét lehet megpróbálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák