Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    van 2 majdnem egyforma HDD-m, ami vaószínűleg csak a firmwareban tér el:
    Hitachi HDS721010KLA330 (Deskstar 7K1000)
    HITACHI HUA7210SASUN1.0T 0745G78W9F (Ultrastar A7K1000 SUN edition)

    Egyforma a gyorsaságuk a tesztek szerint, kb 210MB/s buffered read 83MB linear read, 12-13ms elérési idő, egyforma a hangjuk stb. Ugyanúgy az alaplap intel SATA vezérlő portjára vannak kötve az egyik CH0 slave a másik CH1 master van egy WD rendszervinyó is. Minden jónak tűnik, engedélyezve van az irási gyorsítótárazás is.

    A probléma akkor kezdődik, amikor elkezdek másolni egy HDD-n belül, az mindegy hogy azonos partíción belül vagy egyik partícióról a másikra, a lényeg hogy a forrás és a cél is azonos HDD-n legyen.
    Ilyenkor a Deskstar 35MB/s-el tud másolni, a WD 32MB/s -el. Szerintem ezek a normális értékek. Másodpercenként 1-2 kattanás és ír - olvas.
    Viszont ha ugyanezt megpróbálom az Ultrastar vinyóval akkor lesujtó eredményeket kapok, ilyen 7-8MB/s sebességgel tud csak másolni magán belül, és közben másodpercenként 50-100x rángatja a fejet, hallani a hangján, zümmög szegény, és ez a többi vinyóhoz képest elég lassú. Olyan mintha nem működne a 32MB-s cache, pedig be van kapcsolva a feature toolban! Az is furcsa, hogy amikor vettem akkor KI volt kapcsolva a write cache és a read ahead cache is (a többi HDD-men gyárilag be voltak kapcsolva) így gondolkodás nélkül ezen is bekapcsoltam.
    Érdekesség képpen: ha a két hitachi között másolok akkor mindkét irányban 82MB/s átvitelt tud

    Amit eddig próbáltam:
    1. átdugni arra a sata portra amin a másik hitachi működik rendesen.
    2. új rendszert feltenni
    3. ki és bekapcsolni a feature toolban a cache-t
    4. particiós táblát törölni újat létrehozni, 1db 1TB-s particio aztán csak egy 30GB-s az elejére úgy mint a másik hitachinak azonos partició méretek. nagy élmény volt 500GB adatot lementeni mert csak egy hét után tűnt fel hogy valami nem OK ezzel a vinyóval.
    5. az eddigi másolós sebesség eredményeket a total commanderben mértem, azért megpróbáltam a windows másol beilleszt módon is, de a helyzet változatlan.

    Tanács, ötlet?

    Esetleg valaki akinek ugyanilyen SUN editionos 1TB-s Ultrastarja van, ott hogyan működik??

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák