Új hozzászólás Aktív témák

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    Van-e vkinek Western Digital Caviar winyója, vagy tapasztalata velük?

    Első SATA-s winyóm egy WDC250-es SATA1-es, de már legalább 1 éve megfogadtam hogy soha többet wd! Samsungjaim vannak rajta kívül, ata250, sata250, sata400 és sata500, ezekkel semmi baj! (a 250esek kicsit hangosak, az 500asok már nem, és mindegyik nagyongyors!)
    Következő a probléma: a WD egyre gyakrabban játsza azt, hogy kattan egyet, de olyan hangosat, hogy még 2 szobával arrébb is hallani lehet, ha fülel az ember. Eddig nem foglalkoztatott annyira, mert nem produkált hibát, vagypedig nagyon ritkán, de mióta vistát használok, nagyon gyakori ez a kattanás, és 1-2 hónap alatt már többször előfordult, hogy eltűnt a wd meghajtóm, és csak újraindítás után jelent meg ismét (ilyenkor eszközkezelőben, lemezkezelésben sem látszik)
    Sőt, a legutóbbi produkciója tette fel az i-re a pontot. A sata-s winyóknál ugye köztudott, hogy hotswaposak, menet közben is lehet fel/lecsatlakoztatni őket. A samsung winyóknál ezzel sose volt gond, ment rendesen, ámde mikor a wd-t csatlakoztattam fel menet közben tegnapelőtt a samsung helyére, teljesen szétbarmolta a filerendszert. A meghajtóbetűjel nem látszott, a lemezkezelés pedig RAW filerendszert mutatott a winyóra. Nemtudtam jobbat, újraindítottam a gépet. Indításnál mire visszajöttem, arra lettem figyelmes, hogy a következőt csinálja:
    Árva fájlrekordszegmens (itt 5, majd 6számjegy, ami folyamatosan számolt kb 170ezerig) törlése
    Türelmesen végigvártam, nem tudtam mást tenni, utána pedig fájlrekordszegmensek helyreállítását végezte, ezután indult a rendszer (ez összesen kb másfél órát vehetett igénybe). Gyorsan leellenőriztem a meghajtómat, és arra lettem figyelmes, hogy 30gb szabad helyem lett, pedig előtte tele volt. Tehát elveszett 30gb adatom, ezért rányomtam egy getdatabacket, amivel sikerült visszahozni ebből kb 10gigát. (több mint a semmi, illetve elég sok filet bedobált a found001 mappába..)
    Nekem se kellett mondani, rögtön nekiláttam lementeni róla az összes adatot, töröltem a partíciót, újat hoztam létre, és teljes formázást is kapott. Ezután mentek vissza az adatok, de egyelőre csak olyat pakoltam rá, ami pótolható, nem annyira fontos cuccok.
    Tegnap nem volt bekötve (másik volt a helyén), most tettem be ismét a gépembe, de olyan gőzerővel kattog (van hogy 10mp-ként, de legalább minden percben 1et!, és emellett még szépen fütyülni is tud, bár azt halkan, de sztem eddig ilyet nem csinált) hogy kezdek félni attól, hogy meg fogja adni magát. Ezért kérdezem, hogy másoknak nincs baja ezzel a szériával? Mert én csak szívok vele, mióta megvettem, soha nem volt tökéletes! Illetve ez a kattanás mi lehet??? (akkor fordult elő régen, mikor kotorásztam a házban a kábelek között menet közben, de olyankor csak kattant, nem volt semmi hibajelenség)

    Pls HELP!!!

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Új hozzászólás Aktív témák