Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz peter889 #28884 üzenetére

    A garancia egyszer már volt itt téma. Ha jól emlékszem akkor sem lett teljesen lezárva. Ha jól tudom (napi szinten nem jártam utána, így nem állítom, hogy ez az igaz!), a gyár folytatólagos garanciával kezeli. Mivel a magyar törvények nem azonosak a nemzetközi többséggel és előröl kezdik, így a kis vagy nagyker kénytelen benyelni ott, ahol az ügyfél egy ilyen után nagyon kitart az igaza mellett. Ilyenkor szoktam elgondolkodni azon, hogy miért drágább itthon mint külföldön egy-egy termék. Lehet nem akarnak a kereskedőink csődbe menni? De ők a gonoszak, mert itthon drágább a cucc. :F
    Vagyis lehet külföldről olcsóbban vásárolni, de nem véd a hazai törvény, és külföldi a gariztatás is. Vagy itthon drágábban, és a hazai törvények miatt reménykedhetünk. A választás a miénk.

    A Seagate meg igenis javít, illetve felújít. A garanciába visszaérkező darabok vizsgálaton mennek át (a felületet is írásra, olvasásra megnyúzzák, így adat NEM marad rajta), majd ha hibátlannak minősülnek, garanciális darabként kerül vissza a felhasználóhoz. Újként ilyent hivatalosan nem szoktak árulni, ha mégis kerül boltba, az a kereskedelmi lánc miatt lehet, hiszen sokszor a kereskedő rendes, és azonnal ad cseredarabot. Ez ilyenkor új szokott lenni (az van raktáron), és a gariba visszajött kerül gépbe, illetve eladásra. Ezek a felújított darabok teljes értékűek, a gyár ugyanazt vállalja rá mint a teljesen újra. Ránézésre is azonnal látható, mert a ráragasztott matricának vékony zöld kerete van. A Seagate felújított drive NEM olyan mint más gyártóé, minőségileg valóban 99%-ban azonos az újjal. (Egyéb felújítottakról nem mindenhonnan hallok ilyen minőségről. :B ) A fentiekből látható, hogy NEM a garanciába leadott drive jön vissza a gyártól, így reménykedni sem célszerű, hogy rajta maradnak az adataink. ;)

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák