Új hozzászólás Aktív témák
-
ironman2
csendes tag
Sziasztok.Nekem van 2 vinyóm.Egyik 500 gb-s,a másik 1 tb-s.Mostanában az 1 Tb-set,nehezen találja meg a gép induláskor,és a rendszer se ismerte fel,csak égett a piros fény a gépházon elöl folyamatosan.Ma bekapcsoltam a gépet,erre konzisztenciavizsgálatot ajánlt fel inditáskor.Lefuttattam,és most a HDS hibátlan müködést ir ki mind a kettő vinyóra.Csak az 500 gb-s van particionálva,az 1 TB-s az nincs.Lehet hogy azt is fel kéne osztani? Mitől találja meg nehezen a vinchestert a gép?
-
eketomy
senior tag
válasz ironman2 #23851 üzenetére
Ha nehezen találja meg a géped a hdd-t, az sok mindentől lehet!
Első körben ellenőrizd a kábeleket! Milyen gép milyen hdd!?Meg kell nézni, hogy az 1TB-os hdd másik gépben hogy működik (ott felismeri -e vagy ott is nehezen) ill. futtass le HDTune tesztet is, mert egy tesztet sosem lehet 100%-ig készpénznek venni.
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
hlarsson
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy 320gb-os külső winchesterem, ami hirtelen azt kezdete el kiírni, hogy "az adathordozó írásvédett", nem tudok róla törölni, mozgatni, módosítani. Windows 7 oprendszerben mi lehet a megoldás? Pár napja kezdte el kiírni, nem tudom mi lehet az oka.
Hálás lennék a segítségetekért!G.
-
Dinter
addikt
Sziasztok! Egy ilyennel vissza küldhetem garira WD5000AAKS-emet?
-
KKK-007
tag
Sziasztok!
Volna egy Samsung HD103UJ 1Tb-os winyóm. A héten 13.án megjelent rajta egy badsector. Azóta be sem kapcsoltam, mert nem volt rá alkalmam. Ma ismét bekapcsoltam, leformáztam a hibás partíciót, de most már 3 badsectort ír ki HDD Sentinel.
Mikortól lehet garanciális bejelentést tenni?
Válaszotok előre is köszönöm.
-
eketomy
senior tag
válasz KKK-007 #23858 üzenetére
Sztem ha csatolsz egy fényképet a hibás bad sectorokról (tesztről) akkor akár már mehet is garba!
Mivel már ennyi bad sector is akadályoz téged a normális használatban, ill. nem tudod rendeltetés szerűen használni, meg bármikor rosszabbra is fordulhat a dolog.Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
barcaloki
csendes tag
Üdv!
Van egy kis problémám, remélem ti tudtok segíteni:
Újra telepítettem a Windowst (7 64bit) és két partícióra szedtem a winyót. az egyiken van a Win7 a másikon a programok,játékok, stb...
Bekapcsoláskor mindig megkapom, hogy ellenőrízni kell a konziszetnciáta D: meghajtón, ám ez nem fut le, valamint később sem tudom lefuttatni windows alatt (csökkentett módban sem).
Mit tegyek, hogy megoldódjon, esetleg lehet hardver-hiba a háttérben? (újrarakás előtt soha nem volt ilyen) -
eketomy
senior tag
válasz barcaloki #23861 üzenetére
Elméletileg ezt ki lehet kapcsolni. Itt van egy leírás hogy hogyan!
Teszteld le a hdd-det mert lehet hogy hibás, legalábbis akkor szokott konzisztenciát ellenőrizni ha valami nem stimmel a winyóval, persze lehet hogy valamit a windows kavar be.
-
Imco
őstag
válasz KKK-007 #23858 üzenetére
A bejelentést bármikor megteheted, de azért 1 bad sectorra nem feltétlen cserélgetik a vinyót.
Figyelembe véve az árak alakulását, ez a készség még csökkent is.
Tesztelgesd EStools-szal és majd ha Ő azt mondja hogy OK akkor mehet a csere.
Addig kár hetekig pihentetned egy szervizbe, különösen ha TESZT OK-kal visszadobják!Szerintem...
Üdv! Imco
-
djculture
félisten
válasz Dinter #23860 üzenetére
Az ilyen anyaghibák használat után szoktak előjönni. Mondjuk biztos hogy smartba is van róla bejegyzés a spin up time atributumnál.
Bad sector témában:
Áthelyezett szektornak van egy db száma ami felett garanciális hiba addig nem. Minden gyártó és típusnál más és más a határ.[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Volt egy régi 2.5" noti ATA merevlemezem,és ennek vettem egy külső usb-s házat.
A gond ott van,hogy felismeri,működik is de semmi program nem tudja kiolvasni a hőmérsékletét,smart adatokat semmit.
Van ugyanilyen külső usb-s rackem satas merevlemezes változatban ott minden megy flottul.
Megtudom valahogy oldani,hogy a Hard disk sentinel normálisan kiolvassa az adatokat,vagy Ata-s merevlemezeknél usb rackben nem is működik ez egyáltalán?[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Silentfrog #23870 üzenetére
[link] Itt nézz utána.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Silentfrog
veterán
válasz Silentfrog #23873 üzenetére
Wintech EX-MOB-85 nem támogatott! Eszembe sem jutott.hogy maga a rack nem támogatja.
-
barcaloki
csendes tag
-
-
Dinomano
senior tag
Sziasztok! HDD gondom van, Vettem egy 2,5"-os Toshiba MK2565GSX HDD-t(250gb), újonnan bontatlanul. Külső mobile-rack-be akarom hasznalni. Amint rádugom a 2 USB-kábelét (ami külső, 4-es, külön tápos USB-elosztóba megy); felismeri a gép, telepít is drivert(windows-os "random"-ot), de azzal sajna nem megy. Eszközkezelöben latom(USB device), de ikonja nincs a C, D stb.meghajtok mellett...Neten drivert nem talaltam toshiba HDD-khez. Valakinek ötlete? Privatban jo lenne, de ha ide irtok commentet, az sem baj...
/(^_^)____7=--- - - >|
-
eketomy
senior tag
válasz Dinomano #23885 üzenetére
Nincs sztem azzal semmi gond, csak meg kéne formázni a hdd-t!
Jobb egér Számítógép, Kezelés, Lemezkezelés, na és ott látnod kell az új hdd-t menj rá jobb egérrel és egyszerű kötet létrehozása (vagy valami ilyesmi) utána formázás (gyorsformázás) és már kész is, adni fog hozzá egy betűjelet és lehet használni!
-
AzŐsgén2
tag
Sziasztok!
Ma bekapcsoltam a gépem, kb. 10 percig gond nélkül működött, majd egyszer csak kékhalállal kifagyott. Újraindítás után nem tudott bebútólni, bár a bios látta a vinyót.
Vissza raktam a régi rendszer vinyómat, gondoltam ráküldök egy scandisck-et, hátha helyrepofozza, de csak az eszközkezelőben látja, azt írja hogy inicializálni kell.A kérdésem az, hogy ha inicializálom, elvesznek a rajta lévő adatok? És ha igen, mit csináljak, fontos dolgok vannak rajta, pótolhatatlanok...
Ja, és vindóz frissítés után fagyott ki közvetlenül, mikor írta hogy indítsam újra a gépet, de már nem tudtam rákattintani, nem tudom ennek van-e köze hozzá...A segítséget előre is köszönöm!
Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
AzŐsgén2
tag
válasz Dinter #23888 üzenetére
Betűjelet? Annak mi köze van az inicializáláshoz? Fél éve gond nélkül működik, csak most történt valami... Inicializálnám én, csak nem merem, félek hogy ugranak a rajta lévő adatok, ez a bajom... nem tudom pontosan mi történik "inicializálás" közben, miért van az?
Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
AzŐsgén2
tag
Köszi a tippet, sajnos nem sikerült... nincs a listában a win7, és telepíteni se enged...
bár valami repair funkciót elindítottam, azt írta hogy a MBR-al van gond, és hogy kijavította, ennek ellenére sem indul a win... helyre állítani sem tudom, mert nincs mit kiválasztani.Most viszon RAW fájl rendszert ír a lemezkezelő, és azt akarja, hogy formázzam... most mi van ilyenkor?
[ Szerkesztve ]
-
klac
aktív tag
válasz AzŐsgén2 #23893 üzenetére
Akkor az nem jogtiszta WIN azért lett gond a frissítéskor, nem tudok mit mondani.
-
eketomy
senior tag
válasz AzŐsgén2 #23893 üzenetére
"RAW fájl rendszert ír a lemezkezelő"
Ez nem a legjobb, én tudomásom szerint nem nagyon lehet akkor ezzel már mit kezdeni, én ilyen esetben (mivel már járt nálam így hdd) gyorsformáztam nfts partícióban és getdataback-el vissza állítottam az adatokat, persze van amikor nem jön össze és a fele adat sem lesz meg! hmmm, jobbat nem tudok, de talán valaki más, tud!
[ Szerkesztve ]
-
eketomy
senior tag
válasz AzŐsgén2 #23896 üzenetére
rendben, de mindenképp gyorsformázást csinálj, különben soha nem lesznek meg az adatok!
jah és ha formáztad akkor semmiképp se írj rá semmit, különben akkor is vége az adatoknak! szal ne írj rá és azonnal kezd meg az adatmentést!
-
fazr
senior tag
Kicsit erősebb ütés érte a notebookomat és a hdd meghalt.
Bekapcsolásnál ilyen hangot ad ki (adni kell rá hangerőt, elég halk a videón) és ezt ismétli bizonyos időközönként.
Notebook bootnál megáll, külső házból érzékeli Win7, hogy valamit csatlakoztattam, de illesztőprogram keresésénél nem jut tovább.Szerintetek mi mehetett benne tönkre?
Igazából 99%, hogy tudom a választ, de reménykedek hátha mégsem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest