Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog (1)

    kissé bajban vagyok azt hiszem (topik tekintetében pedig reménykedem jó helyen kérdezek):

    van egy 160as vinyóm, ami darabolva volt egészen ma délutánig 6-110-32es szeletekre, ilyen sorrendben.

    a 6os on egy xp volt, a 110esen adat, a 32esen egy win7. mindhárom NTFS, utóbbit a win nem engedte formázni.

    úgy döntöttem a 6gigás xpnek kevés a hely, a 32es partícióra pedig nincs többé szükség.

    elővettem a paragon partition manager 2011et. 32es partíciót felszabadításra ítéltem, és úgy döntöttem, hogy ha már a 32es partíciót fel kéne szabadítani, akkor már kapásból a vinyó elejére is csaphatja a 6gigás szektor után (utánna már csak egy szélesítés, és kész is a művelet, gondoltam én).

    a paragon lefutott, gép újraindult. jelen pillanatban a 6gigás szelet megvan. a 32es részre a win unformattedet ír, a 110es pedig elvileg ott van, csak RAW. innentől computerben sem látom.

    namármost, a helyzet jelenleg így néz ki:

    a Disk2ről lenne szó. az F és H meghajtókkal.

    a 110esről az adatoknak meg kéne maradniuk. kérdés, hogy simán hozzácsatolom a 32es részt a 6oshoz/megformázom a 32es részt, vagy valamit trükközni is kell, hogy a 110es részen megmaradjon az adat. vagy, ha már az adat elveszett, akkor van e mód rá, hogy a partícióstábla visszaállításával az adatokat visszanyerjem. a vinyóra semmit nem írtam, tehát elvileg az adatoknak ott kell lenniük.

    segítséget szeretnék kérni, hogy ilyenkor mit lehet csinálni. kissé meg vagyok ijedve, szó se róla, viszont az adataimat nem szeretném elveszteni. azért nem az adatmentős topikba írtam, mert reménykedem, hogy csak a lemez közbeni unallocated sector kavart be és nincs nagyobb baj.

    hozzászólásokat előre is köszönöm mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák