Új hozzászólás Aktív témák

  • Joshi

    titán

    válasz gejala #11998 üzenetére

    Na megvizsgáltam a 720p ~5Gb-os forrásanyagot és mindenképpen gyenge minőség, ami elsőre nem is annyira tűnik fel ugyanis a szinte álló jeleneteknél egész tűrhető a kép, de amikor mozgásba jön a kép ott nagyon blokkosodik az élek mentén. Ez ugyan úgy észrevehető a sötét hátterű képeknél is, nagyon kockásodik. Persze ez egy 50"-os Full HD plazmán, gondolom egy kisebb HD Ready TV-én nem annyira észrevehető.
    Ami viszont mindenképpen fontos az a screen készítésének módja, ezt mindenképpen a billentyűzeten lévő PrintSreen gombbal kell elvégezni hiszen csak ez ad valós eredményt. A lejátszókon belüli képkészítés az a forrásanyagból veszi közvetlenül ami persze hogy jobb minőséget ad. Ha a lejátszóval készítettem a képeket akkor mindig 720p-és képet készített, de ha a bill.-en lévő PrintSreen-el akkor már amit a valóságban is látok 1080p-t.
    Ez lett az eredmény egy kinagyított jelenetnél:
    1080p
    1080p
    720p
    720p
    Ez pedig a két eredeti kép:
    1080p
    720p

    ui.: mindenesetre a film méretéhez képest biztosan elfogadható minőség egy max 42"-os TV-hez, de csak plazmán mert a blokkosodás az LCD-n jobban látható és zavaró lehet.
    De azért mondjuk ki hogy a 720p-nek se árt az a 6-8Mbps-es bitráta.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák