Új hozzászólás Aktív témák

  • Forza_JUVE

    aktív tag

    Sziasztok házimozi szakik! :)

    A közeljövőben tervezem lecserélni a régi házimozimat egy újra. Még nem döntöttem el, hogy egy komplett rendszert vegyek pl. egy ilyet, vagy inkább külön egy A/V erősítőt pl. egy ilyet és ahhoz külön hangfalakat plusz egy Blu-ray játszót. Utóbbi nyilván jobb lenne, de egyelőre még a pénz is kérdés, amit rá szeretnék fordítani.

    Még eléggé a tervezés elején tartok, de máris felmerül 1-2 kérdés. Elolvastam a topic összefoglalót, amiből máris sokat okosodtam, de még azért maradtak kérdőjelek. :)
    Én nagyrészt a PC-mről játszanék le filmeket rajta. De még mielőtt azon törném az agyam, hogy miként kössem össze, lesz-e minőségromlás/adatvesztés stb., inkább az USB-s megoldásra lennék kíváncsi.
    Ha pl. egy 3D.1080p képpel és DTS-HD(vmilyen) hanggal rendelkező .mkv fájlt egy külső HDD-re teszek, és azt az előlapi USB-n kötöm rá a cuccra, akkor mi a helyzet?? Azt le kéne neki játszani ill. dekódolni ugyanúgy, mintha egy Blu-ray lemez lenne a lejátszóban, nem?! Vagyis nem butulna le a kép és/vagy hang?? :F

    Illetve még egy USB-vel kapcs. kérdésem lenne: a mostani házimozimnak is van USB-je. De ennél többször is volt olyan, hogy Xvid-el tömörített BD-RIP fájlok voltak egy 4 GB-s pendrive-on (FAT32), és bizony néha be-beszaggatott elég szépen lejátszás közben.
    Ez a veszély ugye nem áll fenn ha pl. egy 1TB-s vinyót kötnék egy Sony A/V erősítőre?? Csak azért van a parám, mert ugye az említett BD-RIP-es 1.5 GB-s fájlokhoz képest most kb. 10x akkora fájlokról van szó.

    Köszi előre is a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák