Új hozzászólás Aktív témák

  • bruce20

    csendes tag

    Nem teljesen a témába vág, de talán elfér, hogy megosszam veletek a bosszúságomat. Úgy három évvel ezelőtt vettem meg nem is kis pénzért az akkortájt kiadott, díszdobozos Die Hard kvadrológiát.
    Akkoriban a sztereo rendszeren nem volt gond a hanggal, ám azóta beszereztem egy 5.1 kezdőszettet (Denon 1611 + JBL SCS 178), és mivel a Die Hard 4.0 hangját sokan mintaként dícséritek, gondoltam meghallgatom újra.
    Az eredmény tragédia, a DVD eredeti angol DD sávja (DTS nincs) szörnyen szólt, a mélyek szét akarták nyomni a subot, magas tartomány volt alig hallható, időnként 1-2 effekt megszólalt a sorrundokból. Összességében moslék hatású volt. A szinkronos sávról ne is beszéljünk, az még ez alatt volt. Az egész kb. úgy szólt, mintha ráraktak volna egy szűrőt, ami leszedte a magas tartományt, és ráerősített a közép és mélyekre, vagy átment volna valami szörnyű tömörítésen.

    Aztán kezembe akadt a filmből egy HD verzió, angol DTS hanggal. Az pedig szétszedte a szobát, hatalmas élmény, magas és mély hangok a helyükön, záporoztak át a golyók a szobán, szilánkok csilingelnek, Harrier a fej felett szállt el, tökéletes, nem folytatom, ismeritek. (A szinkronos DTS már ingerszegényebb volt, de elmegy.)

    Nem általánosítanék, bizonyára én futottam bele, de elég dühítő, hogy egy (nem újság mellé csomagolt, ellenben) drága pénzen megvett forgalmazói DVD hangja ilyen mértékben pocsék legyen. Nyilván nem a dobozért veszi az ember, hanem azért, hogy minőséget adjon egy átlag rippelt verzióval szemben. Ezek után viszont mi tartsa vissza az embert? (Remélem a blu-ray korszak szélesebb kiteljesedése.)

Új hozzászólás Aktív témák