Új hozzászólás Aktív témák

  • Khaosz55

    addikt

    Hála isten visszatért szervizből a RAP 1580. Kiderült, hogy a gyári firmware frissítés nem a DSP-t vágta haza hanem a HDMI panelt. Ezt cserélték Angliába most minden ok, 4 hónapja volt szervizben. Érdekes, hogy fent hagyták a 2.10 firmware verziót és nem rakták fel a frissebb 2.11-et, miközben a hivatalos oldalon továbbra is fent van 2.11-es verzió ami sok usernél haza vágta a technikát.
    Egy fontos dolog van a rotel-lal kapcsolatban. A garancia kizárólag az első tulajdonost illeti meg. Ezt szem előtt kell tartani használt és még garanciális készülék vásárlása esetén.

    Még csak 1 napja, hogy ismét használom, de ez teljesen más kategória zenében és filmben mint a CAV. Kicsit filmeztem, meg Hans Zimmer koncert, idáig nagyon tetszik, más a térhatás más hangok vannak a centeren és a többi hangfalon, a mély hangok kezelését is sokkal jobbnak tartom. Majd lesz műszeres bemérés is, lassan összeáll minden.

    Viszont egy problémám van ami nem az erősítő miatt van. Én PC-ről használok mindent én így szeretem és lehetőség szerint így akarom megoldani a jövőben is. RTX2080super VGA kártyámon 3 db displayport és egy HDMI van, meg egy USB-C. A PC kb félúton van az erősítő és projektor között. Azt akartam megoldani, hogy a HDMI- keresztül a projektort kötöm be és vagy HDMi elosztóval elküldöm a hangot az erősítőbe, vagy Displayport-HDMI kábelon küldöm a hangot az erősítőbe. Így nem kell az erősítőből külön kábelt húzni a projektorhoz. Szerettem volna így megoldani, kábelek már be vannak húzva. Sajnos ebben az esetben nem megy DTS-HD és Atmos sem. Csak akkor, ha HDMI-n keresztül küldöm a jelet az erősítőbe nem a displayporton keresztül. Akkor sem működik ha displayport-HDMI kábellal küldöm a projektort és az erősítőt HDMI-vel, max DTS hangot kapok.
    Nem tudom miért de nem is ez a lényeg.

    Szóval az lesz a megoldás, hogy a HDMI-n megy a jel az erősítőbe és onnan meg tovább a projektorba. Ehhez kell egy kb 8 Méteres Kábel a PC-erősítő közé és egy 15 méteres kábel a erősítő projektor közé. Olyan kábel kell ami ilyen távolságon 4K 24Hz jelet átviszi. Korábban valaki linkelt egy remek táblázatot amiben le volt írva milyen távolságra milyen minősítésű kábelt kell használni, hogy 4k felbontás gond nélkül átmenjen. Nincs meg valakinek ez a táblázat, vagy link?

    Én ezt néztem ki elméletileg tudnia kell:
    [link]

    Vagy még egy megoldás az ha pl vennék egy Egreat A10 (V2) 4K média lejátszót, ami az erősítő közelébe lenne, de ahhoz is kell egy 15 méteres kábel a projektorig.
    Alapjából PC-ről szeretném megoldani az egészet, minek vegyek médialejátszót, ha van egy böszme erős pc-m.

Új hozzászólás Aktív témák