Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    nagyúr

    válasz alphamooncam #148111 üzenetére

    No hát akkor körülbelül kész, a hsz végi képre kattintva tölthető, indítás után jobb felül a QuickEQ gomb nyitja meg. Azelőtt egy kis leírás, hogy mit csinál, mit várj tőle, mit ne. Ez csak béta, limitált beállításokkal és egykét hiányossággal, de minimális manuális korrekcióval egész jó eredményt értem el. Persze nyilván közelében sincs (még :P) a teljesen manuális kalibrációnak. Most, hogy ezen túl vagyunk, nézzük, mit is tud:

    FFT méret: A mérőjel hossza mintában. A jel előtt negyed, a jel után háromnegyed ilyen hosszú csend van. Ha nem tudod pontosan a matematikai elméletét, állítsd 65536-ra, kis szobánál esetleg fele annyira (ami az alapbeállítás).

    Szintezés: Szabványos hangerőket állít be, két lehetőség közül lehet választani. Egyik a DCI, erre kevernek minden filmet, amióta létezik 5.1, az LCR 0, az LFE +10, minden más -3 dB. A Cavern beállítás a subon kívül mindent ugyanarra állít, ami egy kezdőnek csábító, de valójában csak játékok használják ezt a beállítást, azok közül is csak amelyek mögött nincs külön képzett hangmérnöki csapat, tehát az AAA címek rendszerint jók DCI beállítással.

    EQ: Automatikusan behúz egy harmadoktávos EQ-t a választott célgörbére (hamarosan teljesen adaptív lesz, csak gyorsan ki akartam adni egy működő demót). A lehetséges görbék:
    - sík: belépő rendszerekhez vagy magasfetisisztáknak, kisimítja a frekvenciaválaszt
    - X-görbe: haladó szinten vagy nagy szobában ajánlott mozis szabvány - ettől függetlenül benne van a pakliban, hogy jobban fog tetszeni a flat
    - IMAX: abszolút csúcskategóriához, ahol minden egyes csatorna nagyon feszesen, nem vágva tudja a 20 Hz-et, különben egy búgós massza lesz a hang, ami mellékesen még fullra is terheli a cuccod

    Mikrofonkalibráció: Magától értetődő, a mikrofon frekvenciaválaszát figyelembe veszi kiértékeléskor és megjelenítéskor. UMIK-1 fájlokhoz készült, de más mikrofonok esetében is jó, csak hasonlóra kell generálni őket (freki-tab-erősítés sorokkal).

    Exportálás: Mentés Equalizer APO-hoz vagy általános moziprocesszorhoz használható stílusban és formátumban. Egy fontos megjegyzés: ezzel a beállítással a házimozid sokkal halkabb lesz, mint amit eddig megszokhattál, azért, hogy az APO garantáltan ne fusson bele a limiterbe. Adj neki egy Preamp-et, és ésszel emelj rajt, a leghangosabb csatornán maximum +2 dB legyen a csúcs.

    A forráskódban már elérhető, de a mérésben még nem szereplő dolgok:
    - Késleltetés
    - Polaritás
    - Visszaverődések és torzítások szűrése
    - Automatikus FFT méret

    Fejlesztés alatt álló dolgok, de biztos benne lesznek:
    - Fázis
    - Több mikrofonos mérés
    - Amit kértek :)

    Jó szórakozást, mindenféle tapasztalatot, kritikát, ötletet szívesen hallok. :))

    Ha nem működik, akkor a 32 bites verziót próbáld innen.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák