Új hozzászólás Aktív témák

  • Pazolini

    senior tag

    válasz BBéci #127600 üzenetére

    Köszi, BBéci!

    Gyönyörű monstrum ez az Aelite Sub, gyártó szerint a a high-end sorozat része, de ez inkább reklámszövegnek tűnik, "affordable", vagyis megfizethető HE, ahogy írta anno a brit Acoustic Energy cég a honlapján. 100-ért jutnék hozzá, újonnan (!), listaára 250 volt. 2005-ös modell.
    Keresztváltási freki gomb 35Hz-nél kezdődik és 180-ig megy. Akkor nagy valószínűséggel lejebb tud menni, mint 35, ha kell? Audiocentrum szerint 18Hz-ig, de ezt a gyártói brosúra nem támasztja alá. Nyilván méréstől is, meg hangnyomástól is függ. Jut eszembe: 8 omhosnak van feltüntetve. És én a Marantzomat (SR7010) 4-8 ohm "csúszkán" masszív 6-ra lőttem be. De mivel aktívan használnám Y RCA-val kötve, nem direktben passzívan, talán ez a mutató nem számít annyira... Vagy nem lesz annyira hangos, gondolom.
    Canton Ref 7 frontok közt szolgálna, amik elvileg (megint reklám?) 22Hz-ig mennek le. Ezeket (meg a malacot) mentesítené mozin ez a faszörnyeteg, 200W RMS, ez elégnek ígérkezik 19nm-en. Zenére nem használnám, max 5.1-es DVD-A és SACD lemezekhez Oppo 103eu-ról küldve. A centerem egyelőre egy KEF iQ2C.
    Tudom, hogy tipikusan magyar, akciókhoz szabott low-end 7.1.2-őm van, de egyelőre ez van: így is van még mit törlesztenem a családnak. :o
    (B)Nagyon gagyi lesz itt a mély a Cantonok mellett?(/B) Vagy mozin le tud menni az Aelite szintjére a Ref 7?
    Esetleg a sub lehet olyan jó mélyen, mint a Canton frontjai lennének, vagy mivel a x.1 eleve dedikáltan külön csatorna, aktív subot téve a rendszerbe (egy bizonyos szintű sub fölött) szükségképpen jól kell járnom hangilag?
    Referencia sub a Cantonnál 900E körül van :Y , nekem teljesen elérhetetlen, ez meg 100E. Ár/értékben jó, de vajon a rendszeremben is oké lesz? Vagy annak már úgyis mindegy... (Surroundjaim - félve írom le - a jó magyar Reflex Mega R-150-esek, az eredeti gyáriak, évi max 10 alkalommal iskolai hangosításban töltöttek pár évet: furcsa mód nagyon szépen szólnak)

    Ma megyek meghallgatni az Aelite 8 mélyládát, azért kérdem: várjak-e, gyűjtsek-e inkább?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák