Új hozzászólás Aktív témák

  • Csabroncka

    addikt

    válasz rayoliviero #116043 üzenetére

    Dehogynem kell nézni! Jóval korábban tudatlan időkben rákérdeztem, hogy érdemes-e jobb minőségű frontokat venni egy 5.0 szetthez, amire az a válasz jött, hogy ettől egyáltalán nem lesz jobb!
    Kihangsúlyozták, hogy nemhogy egy márkából, de egy családból kell származzanak a hangszórók a keltett hang karakterisztikája miatt.

    Mit lehet tenni!?

    -Először is el kell dönteni az anyagi keretet (ez a legfontosabb)!
    -Én azt mondom, hogy érdemes lentről (alsó közép kategóriától indulni) építkezni, így a messzemenő változásokat a fül megtanulja értékelni és kihallani.
    -Érdemes egy alsó közép erősítő mellé egy picit erősebb hangfalszettet venni, majd miután megvan a kiválasztott márka (aminek tetszik a hangja) ezen belül elindulni felfele az erősítőkkel.

    - amikor úgy érezzük, hogy elértük a lánc (AVR és hangfalszett) határát, na ekkor kell elkezdeni foglalkozni a kábelválasztással, és esetleges forrás váltással ugyanis eddigre megtanultuk, hogy gatyamadzaggal hogyan szól és mire képes.

    valahogy így: tanulás - próba - tanulás - próba (50-50%, hogy valami változás tetszik vagy sem, ugyanis mindenkinek más az ízlése)

    Én például a vissza fogottabb mélyek híve vagyok, nem azt élvezem amikor lobog a gatyaszáram, hanem inkább amikor úgy belül megnyom a mély finoman egy jelenet alatt. Valakinek ez is kevés és az üveghajlító mélyre vágyik például.

    Szóval a hifi is kicsit olyan mint a művészet, a kapott eredmény szubjektív, hogy tetszik vagy sem!

    "in medias res"

Új hozzászólás Aktív témák