- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
By the way : a dune nagyon sokáig best buy volt, és nem is volt alternatívája nagyon.
100 ezer vs. 1,5 milla. Akkoriban nem is mondtam azt amit ma már megtehetek.Körbenéztem, 450 eurotól van használt oppo. Azért ettől a számtól már nem kell telesírni a kispárnát.
A mostani 2-3 ezer euros front-endek ára is hamar a felére fog csökkenni. És akkor jön el vala kánaán....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
nagyúr
válasz xtremetuning #112701 üzenetére
"A mostani 2-3 ezer euros front-endek ára is hamar a felére fog csökkenni. És akkor jön el vala kánaán."
Megvárom.
"100 ezer vs. 1,5 milla."
Mármint hogy 1,5 milla volt a következő lépcső a 100k-s Dune után, vagy mire érted ezt?
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz liszi70 #112702 üzenetére
Pontosan. Akkoriban volt a dune, a Cinemaster és később a Crystalvision. Ennyi.
Most már egyre inkább kezdik feltölteni a piaci rést.Azt most szándékosan nem hozom fel, hogy, ha van egy pici ámítástechnikai ismereted, akkor kicsi pénzből nagyon jó hang-képet lehet kihozni (stabil működéssel) egy alap htpc-ből. Olyat, ami már vetítőt is derekasan kiszolgál. És elmossa a dune-popi stb. mp játszókat.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
nagyúr
válasz xtremetuning #112703 üzenetére
"A saját kábeleimét tudom. És nem olcsó."
A gyártójától tudod? És elhitted? Ha tényleg így van, akkor ebben különbözik az átlag drága kábelektől, mert az átlag drága kábeleken b@szott nagy haszonkulcs van. Persze, tudom, most jön az, hogy a fejlesztést kell megfizetni. Ez olyankor elég érdekes érv, amikor tudvalevő, hogy különböző cégek sokszor ugyanazokkal a gyártókkal gyártatják fillérekért a kábeleket, csak különböző márkanevekkel adják el horror áron. Természetesen biztos vannak kivételek.
"Azt most szándékosan nem hozom fel..."
Még jó, hogy nem hoztad fel!
"ha van egy pici ámítástechnikai ismereted, akkor kicsi pénzből nagyon jó hang-képet lehet kihozni (stabil működéssel) egy alap htpc-ből."
Tudom, én is írtam. Tisztában vagyok vele, azzal lehet elérni aránylag komoly fejlesztést, elviselhető áron. De a HTPC más világ. Nekem is volt már, de megelégeltem a pöcsölést.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
Csak félve kérdezem meg, tegyük fel hogy van egy jó frontend, ugye amit ajánlottál, viszont mögötte nem sok minden jó van,neadj Isten a forrás nem bd25 v bd50, csak DVD vagy DivX, van értelme ezek után képminőségről beszélni?
Mért nyilván aki a legjobbat keresi, ami ma kapható, annak feltétlen ajánlott a pro forrás. -
xtremetuning
addikt
válasz Ed Parker #112705 üzenetére
Azt merem gondolni, hogy ebben a fórumban a jó minőségű kódolás a default... ( a dunenek szükséges is, hogy ki lehessen facsarni valami képet belőle... ).
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #112708 üzenetére
Ez igaz
Nekem is kellene egy oppo végre. -
nagyúr
válasz xtremetuning #112707 üzenetére
"Nem kételkednél, ha jártál volna nálam.... "
Hehe, és még én emlegetem sokat a rendszeredet? Egyébként miben nem kételkednék?
-
-
Patice
nagyúr
válasz liszi70 #112713 üzenetére
És ha az olcsó Benq vetítője szintet lép képben egy OPPO-tól, főleg ha teszel elég egy árban passzoló vásznat?
És netán tán kicsit megtámogatja egy jó tápkábellel + szűrővel a vetítőt és az Oppo-ból egy korrekt kábellel vezeti át az infót?
És így már meg is ágyaztál a következő vetítőnek. --> Újabb szintlépés. Bogár on.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
robi-k
őstag
válasz liszi70 #112713 üzenetére
És mit érne az OPPO-val? Attól is van jobb, nem olyan sokkal drágábban! - háát, 400$/EUR árért nem ismerek jobbat, de biztosan nem vagyok kellően tájékozott
Amúgy mindig és mindennél van jobb, ha megtudod fizetni...
Apropó, már rászánhatnád végre magadat, a tesztelési meghívásom még él
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
-
nagyúr
válasz Patice #112714 üzenetére
Ha összerakná azoknak a kiegészítőknek az árait, amiről beszéltél, és belefeccölné egy jobb vetítő és jobb vászon árába, szerintem sokkal nagyobb szintet lépne, mint az "olcsó benq, semmi extra" feltuningolásával.
De befejeztem az offolást.Ezt inkább visszaszívom.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
XT. Nem fogsz ebbe belehülyülni?
Hiszen mindig mindennél van jobb.[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Mezga Aladár #112718 üzenetére
Egy szint után nem nagyon. Inkább másabb van, mint jobb.
De kösz, hogy aggódsz, jól vagyok....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
válasz liszi70 #112717 üzenetére
Ezt is ezerszer megrágtuk már. A Te verziód sem rossz, de félő, hogy a jobb front-end nélkül az új(jobb) vetítő sem tudná kifutni magát.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz xtremetuning #112719 üzenetére
-
Csabroncka
addikt
válasz Mezga Aladár #112718 üzenetére
Vasárnap igazi kilátós idő volt. Felnéztünk a feleségemmel a citadellára, még a Mátrát is lehetett halványan látni, durván tiszta idő volt, igazi 8K élmény volt !
Mondom ezt úgy, hogy 6 éves korom óta szemüveges voltam (-6.25), 2 éve pedig megműtettem a szemem. Na az volt ám az igazi felbontás és élesség élmény, még ma is meglepődök néha milyen jól sikerült.
"in medias res"
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Csabroncka #112722 üzenetére
-
mhmpista
aktív tag
válasz xtremetuning #112719 üzenetére
És az mennyi? Pusztán a játék kedvérért illetve kíváncsiságból, nulláról kezdve.
Tegyük fel szombaton behúzom az 5öst, a legésszerűbb költekezés mellett, mennyit kell költeni a hi-fire hogy kb bepillants a technológia csúcsára, ahonnan már "nincs jobb csak másabb"?De semmi olyan termék, ami a gazdagok divat hullámait lovagolja meg, hanem a Te tapasztalatod szerint, legésszerűbb áron elérhető csúcsminőség? És most a szobát, akusztikát ne számoljuk bele.
[ Szerkesztve ]
-
mhmpista
aktív tag
válasz Patice #112727 üzenetére
Ez a kérdésem, mennyit kellene?
Tegyük fel, a fejembe veszem hogy megnézem a technológia csúcsát? Mit tudnak a zene reprodukálásban nyújtani a mai csúcs technológiával a legjobb mérnökök.
Nem számít akár 100milliót is, de semmi Szaúdi hercegeknek készült elefántfasz merevítéses, aranydoboz gyémánt berakással. Meg nem a legdrágább kábel, hanem ami a legjobb, ahonnan már csak más van.
Csak a nyers technológia. (ami persze nem olyan nyers tudom jól, de a legnyersebb)(#112728) xtremetuning
Fasza, na elég lesz az az 1 milliárd
És hifi? Sztereó kép, színpad, dinamika kimaxolás?
[ Szerkesztve ]
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Pioneer VSX-329 házimozi erősítőt, illetve egy ASUS O!Play HDP-R1 médialejátszót.
Akár HDMI-n keresztül, akár optikai kábelen érkezik a hang az erősítőbe, hangsávok váltásakor, illetve pillanat megállítás indítása után egy kb fél másodpercig hallható sercenés, sercegés vagy pukkanás jön a hangfalakból. A blu-ray lejátszóval nincs ilyen gond. Van sejtésetek, mi okozhatja? -
nagyúr
válasz xtremetuning #112720 üzenetére
"A Te verziód sem rossz, de félő, hogy a jobb front-end nélkül az új(jobb) vetítő sem tudná kifutni magát."
Az lehet, hogy nem lenne kimaxolva, de szerintem előnyösebb nem kimaxolni a jobbat, mint a kakát drága parfümmel locsolgatni.
-
Tuto
tag
válasz xtremetuning #112698 üzenetére
Szerintem ennyiből elég sok tudás tud belekerülni a Dunébe
-
XenHai
senior tag
Hali!
Úgy néz ki ,hogy maradhat még 1 évig az 5.0 magnat set . Így nem sürgős a set vásárlás .
Érdemes lenne el rakni a 100 ast és még mellé rakni egy komolyabb setre ?
Vagy jó vételnek számít a proson event az sr606-as tudásához ?Mennyit kéne bele ölni kb ami úgy illene is az erősítő tudásához?
Ajánlhatnátok is pár szetet újat is használtat is .[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ma már viccesen hangzik mitől ájultak el anno a Cinemaci kapcsán. Egyébként szerencsétlen Dune hangja szvsz sokkal nagyobb kihívásokkal küszködik, mint a képe, kiváltképp ha figyelembe veszem, hogy a totyik döntő többsége még mindig tévézik, ahhoz keres forrást.
Te brummogó mélyeket emlegettél, szegény említett fórumtársunknak én puffogót. Azóta vagyok nála tiltólistán, kb örihari.
-
xxlongikaxx
aktív tag
Egyebkent ehhez a gyengelancszem temahoz, en mindig elcsodalkozom mikor latok tobb millios hazimozi hangrendszereket kepeken, es az egesz kozepen ott figyel egy 40" os TV, lehet hogy plazma es lehet hogy vagni lehet a kepet olyan eles, de azert inkabb hallgatnek kicsivel rosszab hangot es neznek egy nem olyan eles kepet egy bazi nagy vasznon.
-
escape
aktív tag
válasz XenHai #112736 üzenetére
Szerintem én vagyok az egyetlen a topikban Proson Event szettel, igaz csak 2.0. Belemegy a banándugó, ajánlott, mert kényelmesebb mint tekergetni a műanyag lefogatókat. Szintén Vandamme kábelekkel használom, 2x4mm-es blue, a pontos típusát most nem tudom megmondani. Erősítő egy 1000-es Denon. Remélem segítettem kicsit. Ha Debrecen közeli vagy és érdekel, gyere el, hallgasd meg.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xxlongikaxx #112738 üzenetére
Erre 94-et tudom felhozni mikor megvettem az első discman-emet, aztán élveztem a cd minőséget, volt egy kolegám aki szintén hallgatott üvöltve zenét az audioton gyártmányú walkman-én. Mutatta hogy milyen hangos, egy recsegő torz, sz@r, fél percig sem bírtam hallgatni azt a rettenetet, azt én is megmutattam a Sony discman-t, mondta hogy nem rossz, de nem adná az övét ezért
Erre én: sztem ez rendben is van így -
xtremetuning
addikt
válasz #75912448 #112737 üzenetére
Sanyi ügyesen találta meg a piaci rést, és ráépített egy brandet. Persze mai szemmel......
Örihari : sok kereskedőhöz járok az országban. Mindenhol emlegetik a topikos részvételemet az ügyfelek (akik persze itt olvasnak minket), és elég sűrűn kiderül, hogy nehezen viselik a negatív kritikáimat. Sosem zavart, én legalább megmondom, amit gondolok. Akinek nem tetszik, majd skippel. Ettől én még jól alszok.
-
palesz53
senior tag
válasz xtremetuning #112741 üzenetére
Ez most jó nagy nyalásnak fog hangzani (nem az, pusztán a szubjektív véleményem), de Te legalább tisztában vagy a dolgokkal, és a helyükön is kezeled azokat. Ritka kincs ez manapság (sajnos).
(Nem ismerjük egymást - mielőtt még vki kombinálni kezdene.)[ Szerkesztve ]
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
windlord
őstag
24nm -re ajánlottatok nekem jbl 250p mélynyomót.
Lenne értelme a 260p -nek, avagy teljes mértékben felesleges és elegendő a 250p?! -
Mezga Aladár
veterán
válasz xtremetuning #112741 üzenetére
Bbécivel közösen fejlesztettétek ki ezt a kommunikációs stílust.
-
Csabroncka
addikt
válasz liszi70 #112732 üzenetére
"előnyösebb nem kimaxolni a jobbat, mint a kakát drága parfümmel locsolgatni."
Pont ezen járt az eszem hazafele, még Norbival is találkoztam, majd ez a kép fogadott a lépcsőház előtt, le is fotóztam a szépen felújított homlokzat előtt és visszakanyarodott a gondolat a "drága parfümre".
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
xtremetuning
addikt
válasz Mezga Aladár #112744 üzenetére
Kizárt, állítólag kiskorom óta birtoklom...
Mondhatnám, velem született rendellenesség.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Csabroncka #112745 üzenetére
Jaa,akkor nálad hagytam a talicskámat!
-
tomic
addikt
Pusztán kîvàncsisàgból megkérdezném. Szerintetek Arcam avr 400 képest előre lépés lenne egy Emotiva umc-1,vagy umc-200 és pl. xpa-5 csere?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest