Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    Hello Szakértők!
    Tisztába vagyok vele, hogy nem ez a tv-s topic, de mivel ezt olvasom napi gyakorisággal, így kicsit "otthonosabban" érzem magam, és itt tenném fel a kérdésem:
    A közeljövőben szeretnék egy nagyobb képernyőjű plazma tv-t venni. Jelenleg, egy 82 cm-es LCD tv van, amivel személy szerint aránylag elégedett lehetnék. Nem sokat nézek tv-t! Hetente 1 - 2 filmet, néha autó - motor versenyt... De hogy a "családi béke" is meglegyen, a jelenleg szórakoztató elektronikára költhető pénzből most nem vehetek erősítőt, cd játszót, kábelt és egyéb ketyerét, a zene mániám fejlesztésének céljából... :W
    Olvasgattam a napokban tv-s topicokat, de sajnos az összeolvasott információtól csak zavarosabb lett a rálátásom. Szóval, be kell vallanom, sík hülye vagyok a megjelenítő technológiához. Azt már kapisgálom, hogy a plazmának van a legszebb képe! És ha jók az infóim, akkor akár csak HD ready képernyőjű is szóba jöhetne, mert kb. 3,5 - 4 méterről néznénk. És mivel a film gyűjteményem csak DVD minőségű (nem is szándékozom HD filmekkel gazdagítani a gyűjteményem), így a full HD képfelbontás nélkül jól ellennék még 1 - 2 évig. De azért, nem tekinteném hátránynak a full HD-t! :D
    2 HDMI csatlakozási lehetőséggel is megelégednék, mert a dvd játszómat és a media playert kötném csak rá. A HM erősítőm nem HDMI-s (Yamaha RX-V1400RDS).
    Nem ragaszkodom mindenképp a Panasonic márkához, de azt olvastam, plazma technológiában ez a típus a legmegbízhatóbb. A 3D, LAN és egyéb "nyalánkságok" nem érdekelnek. (talán, majd 2 - 2,5 év múlva, akkor majd annak megfelelő tv-t veszek).
    Képátlóban elfogadnám akár a 42" (107 cm), de barátságosabb méret a 47" (119 cm) De ha esetleg "alkalmi vételként" hozzájuthatnék egy 50" (127 cm) tv-hez, az már maga lenne a boldogság! :))
    Egy adatot tudok biztosan: erre a tv vásárlási mókára, mindösszesen 200.000 Ft-om van! (na jó! a leg - leg összeg 220.000, de az már a max. teteje!)
    Hát, azt hiszem, leírtam az összes fontosabb elvárásomat... kérném mindazokat, akik értenek hozzá és tudnak tanácsot/ötletet adni, hogy segítsenek! Akár priviben is írhattok! Köszönöm előre is!
    (valamikor június első harmadában szeretnék vásárolni! Nem zárkózom el a használttól sem, de valamilyen garancia mindenképp kell!)

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák