Új hozzászólás Aktív témák

  • ozzy711

    őstag

    válasz shalafi66 #36124 üzenetére

    A hangszóró alkatrészeinek fizikai méreteiről írok, az ezekből következő adatokról, és problémákról, illetve az elérhető információkból következő tényekről, geometriai hibák, fr-SPL válasz stb.

    Erről beszélek ezekből a következtetésekből kb. semmilyen mértékben nem lehet következtetni a hangszórók hangminőségre, mindössze rosszindulatú csúsztatások, a potenciális vásárlók elriasztására, hogy még véletlenül se próbálják ki, nehogy csalódjanak.
    Erről szól az egész munkásságod amit most megint csak bebizonyítottál.

    Amit írtam a Focal hangszórókról az igaz. Ehhez a megállapításhoz nem kellett végigmérni az összeset.
    Ez is csúsztatás, vannak jól és rosszul sikerült hangszórók, hangdobozok, de ez általánosságban hazugság! Én is mértem, szereltem és hallgattam már párat ( használok is kb. 20 éve ) és egyáltalán nem ez a véleményem, na akkor most mi van?

    Szerintem ez nem történt meg sosem, és nem is gondolok ilyesmiket. Írni meg végképp nem írtam le. Ez tényleg kitalált történet, fantasy. :) Szeretem, de inkább izgalmasabb témákban, és jobb íróktól. :)

    Most is csúsztatsz, pont te írtad, a Bliesmánál, hogy a BC vagy Bg 25-ös sokkal jobb, linkeljem vagy visszaolvasol?
    A Vifa-Perlees összefüggés itt kb. lényegtelen.

    Ez egyébként teljesen lehetetlen dolog, mert a folyamathoz szükséges tanulás, idő, és ráfordított pénz (eszközök, kísérletek, alkatrészek stb.) végül jóval több lesz, mint amibe a gyári, esetleg használt hangsugárzók kerülnek. :) A DiY egy út, ahol egy általad kedvelt tevékenység a cél, a saját fejlődésed, önmagad továbbképzése a területen, és az, hogy megmutasd, képes vagy rá. A teremtés öröme, büszkesége, a teljesített feladat önbizalomnövelő hatása. :) Ez a DiY. Ma legalábbis.

    Ezzel egyetértek, te pont ennek fekszel keresztbe rendszeresen a totál felesleges irreleváns mindenek felett álló tudálékosságoddal.

    Erre a "világra" gondolsz? :)
    Az Audio Note vonal pont nem az én világom, kivételek mindig vannak.

    A hangszórók/hangsugárzók tulajdonságai nincsenek összefüggésben az árcédulájukkal.

    Nyilván ez sem igaz általánosságban, ( lehetnek irreálisan drága, rossz minőségű termékek, de nem ez a jellemző ) agyártók szerinted annyira debilek, hogy egy 10-15 ezres hangszóró szintjét képviselő ( igenis számít az áraktegória, bár ezt neked hiába magyarázza is bárki, gondolom szerinted egy 4-5 millós hangdoboz is úgy szól, mint pl. egy 200.000-es. Hogyne számítana az árkategória, az egy minőségi szintnek kell, hogy legyen, másként mi értelme lenne, a lehúzás? Megint csak visszatérek arra, hogy gagyi minőségű, de drága terméket a vásárló ( a piac ) beárazza és bezárhat a bolt.

    Szóval most sem lettünk előrébb, sebaj, majd legközelebb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák