Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Dißnäëß #32029 üzenetére

    Biztos. A magnetosztat túl rövid, a mélyhangszórók túl nagyok és túl messze vannak. Ilyen távolságból, ilyen elrendezéssel nem lehet 1kHz körüli váltást csinálni, a középnek meg ettől alacsonyabb nem annyira jó már.

    Mire gondolsz, mi megoldható váltóval L. szerint? Szerintem egyébként ő sem mindig figyelt a részletekre eléggé. :) Volt néhány nem túl korrekt megoldás a weblapján régen.

    :) A magashsz eltolása inkább árt, mint használ, többnyire. Egy valódi elektrodinamikus hangszórónak nincs konkrétan meghatározható, széles sávban érvényes akusztikai síkja, vagy középpontja. :) És az a kb. 1cm, amit eltologatnak, körülbelül 30ns-ot jelent. :) Még idő-energia mérésen is alig látszik.

    A Wikipédiás rajzok nem a lényeget mutatják éppen. Az a szövegben van.
    "ez az eredeti nyalábot"
    Mi az az eredeti nyaláb? :) A rajzokon van valami ilyesmi, de ez így félrevezető, mindenféle paraméterezés nélkül, csak a rajzot nézni, ami érvényes, esetleg, valamilyen hangszóróval, valamilyen frekvencián.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák