Új hozzászólás Aktív témák

  • szazbolha

    addikt

    válasz shalafi66 #32014 üzenetére

    Üdv! Több mint félév után ismét jelentkezem. Amatőrként sokat tanultam (korábbi ismereteimhez képest) és némi tapasztalatom is kerekedett, bár az általam épített hangfalak sem hozták 100%-osan, amit szerettem volna hallani. Lehet ez annak is köszönhető,. hogy olcsó vagy közepes árfekvésű hangszórókat használtam fel.
    A fórumot is olvasgattam, de nem volt mondani vagy kérdezni valóm.

    A fórum központi figurája shalaffi, akinek minden írása értelmezhetővé vált így utólag (sőt koherens rendszert alkot), de figyelembe kell venni, hogy más a személete, mint a magamfajta egyszerű hobbistának.
    Egy példa: Nálam feldolgozhatatlan probléma maradt, hogy a modellezéssel és méréssekkel optimalizált (kb egyenletes) frekvencia menettel rendelkező hangfal a szubjektív érzeteimnek, ízlésemnek, és a várt "hangzásnak" kevésbé felelt meg mint amikor véletlenül vagy szándékosan eltoltam, közép vagy magas hangsúlyossá a hangzást (ez így szakmaitlan, de talán érthető)
    .
    Röviden az eredményekről(szubjektív): a szépen megszólaló hangfalaimban nem volt elég mély , ez kezdetben nem zavart, de egy idő után hiányzott, ha pedig áthangoltam akkor meg az énekhang nem tetszett. Következmény: egy "gyári" hangfalat zárttá tettem, és meg EQ-ztam az erősítőt. Ez megfelel ideiglenesen és a "tuti" hangfal megépítéséről letettem.

Új hozzászólás Aktív témák